Apollo Rankkareilla jatkoon Region’s Cupissa

Apollo Rankkareilla jatkoon Region’s Cupissa

Kuumottava Seinäjoen Derby pelattiin eilen Tiistaina 26.5. Jouppiskalla klo.19.00 alkaen. Kaikki tähtimerkit olivat kohdallaan enteillen upeaa tapahtumaa ja äärimmäisen mielenkiintoista ottelua kahden aika erilaisen joukkueen välillä…MUTTA KUKA TILASI VESISATEEN??? 😀 Sateesta huolimatta, tämä mielenkiintoinen tapahtuma, sai kerättyä Jouppiskalle paikan päälle 189 silmäparia. Aurinkoisessa kevätsäässä seuraajia olisi saattanut olla jopa reilut 300. 
Otteluun oli vapaehtoinen sisäänpääsymaksu, joka käytetään lyhentämättömänä Apollon hyväntekeväisyyskohteen Roosanauhakeräykseen. Kiitos kaikille kortensa kekoon ottelussa kantaneille.

Itse ottelu lähti käyntiin vahdikkaasti kun ottelun kuuluttaja Timo Ristimäki sai juuri lueteltua joukkueiden kokoonpanot vaihtomiehineen, sai Apollo kulmapotkun noin neljän minuutin kohdalla, josta se pelattiin lyhyenä ja siitä maalille heitetty keskitys oli piirun tarkka, suoraan Juha-Jaakko Ulvilan päähän. SiPan maalilla hyvän ottelun torjunut Pasi Hunnakko oli voimaton viitosen viivalta tulleen puskun edessä. Näin ollen Sisu-Pallo sai karmaisevan alun otteluun. Ottelun ensimmäinen vartti kertoi selvästi suuntaviivat ottelulle…Apollo pitää ja liikuttaa palloa, Sisu-Pallo katkoo ja iskee vastaiskuilla. Kun ottelua oli pelattu noin 17min tuotti pallon katko sitten tuloksenkin, kun Eetu Takala nappaa pallon keskialueella ja saa vapaan kaistan kohti Apollon maalin oikeaa reunaa. Eetu laukoo kuudentoista viivalta tarkkaakin tarkemman laukauksen, joka kilahtaa ensin etutolppaan ja siitä verkon perukoille, Apollon maalilla, jopa Luis "Luffe" Da Silva on upean laukauksen edessä voimaton. Sisu-Pallo siis nousi tasoihin haastavan alun jälkeen, tilanne 1-1. Ensimmäinen puoliajalla vaarallisimmat maalipaikat siunaantuivat vielä Apollon Tuomas Nikupeterille sekä SiPan avausmaalin tehneelle Eetu Takalalle, mutta puoliajalle siirryttiin kuitenkin tasatilanteessa 1-1.

Puoliajalla syötiin kunnon pelimakkaraa ja kuuma kahvi auttoi selviytymään sadessäässä yli puoliajan. Gillin takana ottelun aikana häärineet "makkaramestari" Miika Willgrén, Mika Hynynen ja asiakasjonosta mukaan makkaraa myymään vedetty Seinäjoen Sisun puheenjohtaja Marjo Saranpää olivat täystyöllistettyjä kioskin asiakasvirran edessä.

Toinen puoliaika: Puoliajalla Sisu-Pallo suoritti yhden pelaajavaihdon, Lauri Hautamäki antoi pelivuoron Jukka Yli-Rngolle. Kun toista puoliaikaa oli pelattu noin 50min, oli Apollo päästä läpiajoon ja SiPan toppareista Petri Perämäki joutui käyttämään sääntöjen vastaisia keinoja estäessään tämän. Apollo sai näin ollen vapaapotkun erinomaisesta paikasta, keskeltä sektoria 18metristä. Pallon taakse asettui Apollon Christian Sund, joka naulasi pallon aivan oikeaan yläristikkoon…uskallan väittää, että ei varmaankaan kellään maailman maalivahdeista olisi ollut mahdollisuuksia torjuntaan tämän laukauksen edessä! Tilanne 51minuutin kohdalla siis 1-2 Apollolle.
Ottelun 62 minuutilla Apollo vaihtaa: Kentän jättää Mikko Yli-Härsilä ja tilalle Jussi Kankaanpää.
72 minuutilla SiPan Eetu Takala pelaa Erno Ruismäen läpi 16-alueen vasemmasta reunasta, mutta Luffe nappaa Ruiskun vedon Apollon maalilla ja tilanne säilyy 1-2.
76 minuutilla SiPa suorittaa tuplavaihdon, kentän jättävät Aleksi Oijennus sekä Toni Kujala ja tilalle Jussi Karppinen sekä Iiro Kiviluoma. Muutama minuutti tästä, myös Apollo vaihtaa kentältä Petri Niemen pois ja tilalle juoksee Arttu Hautabacka.
Ottelun 80 minuutilla Apollon Jussi Kankaanpää nousee oikeaa laitaa ja pääsee keskittämään malille, mutta Mikael "Mikki" Muurimäki ei aivan yllä päineen palloon ja tilanne säilyy 1-2:ssa. Sen sijaan 82 minuutin pelin kohdalla tapahtuu ottelun kannalta jotain loistavaa…Sisu-Pallo tasoittaa 2-2:n kun Erno Ruismäki keskittää vasemmalta takatolpalle, jonne Apollon puolustus on unohtanut SiPan Eetu Takalan, joka puskee pallon yli Luis Da Silvan, maalin takanurkkaan.
Sisu-Pallo jatkaa vyörytystä ja uskokaa tai älkää, mutta SiPa oli itseasiassa todella niskan päällä viimeisen 5min aikana ja jos joku haluaisi jossitella…olisi ottelussa saattanut käydä toisinkin, mikäli Region's Cupin sääntöjen mukaan varsinaisen peliajan jälkeen olisikin pelattu vielä 2x15min jatkoaika.

Varsinainen peliaika siis 2-2 ja rankkareille mentiin…

Sisu-Pallo aloittaa ja ensimmäisenä laukomaan tulee joukkueen kapteeni Petri "Teukka" Huttu. Teukka laukoo hyvin oikealle, mutta ulottuva Luffe venyy torjuntaan. Apollolta aloittaa Jyri Hietaharju, joka onnistuu…tilanne 0-1. Sisu-Pallon toinen vetäjä on ottelun hahmo Eetu Takala, mutta EI…ei saa Eetukaan ohitettua Luffea, sen sijaan Apollon Christian Sund onnistuu. Kahden laukauskierroksen jälkeen,tilanne jo 0-2 Apollolle.
Kolmannet vetäjän ovat SiPalta Antti Viita ja Apollolta Mikael Muurimäki. Antti ohittaa Luffen, mutta Mikki sen sijaan epäonnistuu laukauksessaan ja SiPan maalilla Pasi Hunnakko torjuu. Tilanne nyt 1-2.
Neljännet laukaisijat joukkueilla ovat SiPalla Roope Takala ja Apollolla Matias Lampinen. Molemmat onnistuvat ja näin tilanne 2-3 Apollolle.
Viidennet laukaisijat vuoroon ja SiPan Jukka Yli-Renko täräyttää pallon varmasti vasempaan nurkkaan 3-3, mutta ei riitä jos Apollon viimeinen vetäjä maalivahti Luis Da Silva tekee maalin…ja Luffehan tekee, joten se on siinä! Apollo jatkaa Suomen Region's Cupin 5. kierrokselle, 16 -parhaan joukkoon ja matka heidän kauden suurinta tavoitettaan, Cupin voittoa kohti jatkuu…

PÖYTÄKIRJA

Ei tosin tarvitse kyllä Sisu-Pallon poikien silti yhtään hävetä esitystään, erityisesti näin kovan pelaajanipun edessä, kun Apollolla on. Tänään Sisu-Pallo osoitti myös itselleen ja muillekkin, että se pystyy parhaimmillaan pelaamaan erittäin organisoitua ja järkevää jalkapalloa, joka on samalla myös tuloksellista.

Ottelun jälkeen Apollon yhteistyökumppani SL Kauneus palkitsi tuotepalkinnoilla molemmista joukkueista parhaat pelaajat, jotka olivat Apollosta Juha-Jaakko Ulvila ja Sisu-Pallosta ansaitusti Eetu Takala. Myös Sisu-Pallo palkitsi ottelun jälkeen ottelun hienoimman suorituksen, joka oli Christian Sundin upea vaparimaali. Christian sai palkinnoksi Sisu-Pallon VIP -kausikortin, joka sisältää otteluissa ilmaiset pelimakkarat ja kahvit.

Sisu-Pallo ja Apollo KIITTÄVÄT loistavaa ja suurilukuista yleisöä, molempien joukkueiden yhteistyökumppaneita sekä kaikkia henkilöitä, jotka mahdollistivat tämän tapahtuman onnistumisen upeassa YHTEISTYÖSSÄ. Toivottavasti tämä EI OLLUT viimeinen Derby taas vuosiin vaan myös tulevina vuosina päästään seuraamaan näitä kutkuttavan jännittäviä PAIKALLISDERBYJÄ!!!

2 puoliaika

Rankkarit

Close Menu