Derbyn voitto Sisu-Pallolle

Derbyn voitto Sisu-Pallolle

30.4.2016 SJK akatemia – Sisu-Pallo 0-1 (0-1)
43 0-1 Joonas Kuivalainen

Varoitukset: Petri Huttu

SJK akatemian ja Sisu-Pallon välinen ottelu oli juuri sellainen kuin paikallisottelun kuuluukin olla. Pelissä oli mukana tunnetta ja jokainen halusi mitata vastapuolen kaverin fyysistä ja henkistä kestävyyttä. Kädet ja suu kävivät ja jaettavaa riitti tuomarille, vastustajille kuin vähän kanssapelaajillekin. Aika ajoin ottelussa mentiin sääntöjen rajamailla ja vähän väärälläkin puolella, mutta erotuomari Jukka Rintalan linja antoi siihen mahdollisuuden ja pelaajat käyttivät sen hyväksi.

Ottelun ensimmäinen jakso oli vauhdikasta ja aaltoilevaa jalkapalloa, jossa syntyi tilanteita ja hyviä taistelupareja keskialueella. Sisu-Pallon ensimmäinen tilanne tuli kuin varkain SJK puolustuksen avustuksella ottelun 6 minuutilla. Antti Palomäki sai harhasyötön puolustajalta ja ajeli boxiin, mutta laukaus meni yli maalin. Kolme minuuttia tästä Sami Viljanen ja Antti Palomäki veivät entisiä pelikavereita 6-0 ja Joonas Kuivalainen pääsi kokeilemaan ruutinsa kuivuutta, mutta SJK maalivahti William Gäddnäs torjui pallon kulmaksi. Torjunnasta seurasi Sisu-Pallolle pari kulmaa, jotka eivät johtaneet tulokseen. Mustapaitojen ensimmäinen tilanne tuli 11 minuutilla Miika Asunmaalle, mutta tämän pusku leijaili yli maalin.

Ottelun 16 minuutilla Jorma Kuivalainen keskitti oikealta laidalta, mutta Jussi Karppisen volley epäonnistui. Tämän jälkeen SJK rakensi komean yhdistelmän oikeaa laitaa pitkin, mutta laukaus suuntautui punapaitojen puolustukseen. Sitten alkoi ensimmäinen fyysisen ja henkisen koettelemuksen jakso, sillä 20-30 minuutin välillä taklattiin ja koeteltiin pelaajia puolin ja toisin. Liuttiin, mentiin kylkeen, revittiin ja raastettiin. Yleisö toivoi, kuten valmentajatkin että kunhan kukaan vaan ei loukkaantuisi. Ja onneksi niin kävikin, näistä tilanteista ei kukaan loukkaantunut. Puolen tunnin kohdalla Sisu-Pallolla oli kulma, jonka Roope Takala jatkoi päällään pikkuisen ohi etukulman. 40 minuutilla loistavan pelin pelannut Erno Ruismäki ajali boxia kohti, mutta yllättäen viikate heilahti ennen maalintekotilannetta. Seuranneesta vaparista ei maalia tullut. Sama tilanne toistui kolme minuuttia myöhemmin, kun Joonas Kuivalainen ajeli boxiin toiselta reunalta. Tällä kertaa viikatteella oli seurauksensa, ei korttina, vaan 1-0 voittomaalina. Joonas asetteli itse pallon paikalle ja laukoi takakulmaa kohti, jonne punapaidat rymistelivät. Pallo leijaili suoraa maaliin aivan takanurkkaan. Ja punapaitojen riemulla ei ollut rajaa. Tauolle siirryttiin näistä numeroista.

Ottelun toisen jakson alku oli tasaista pelaamista, mutta mitä pidemmälle peli eteni sai SJK pelin haltuunsa. He siirtelivät palloa poikkisuuntaan ja yrittivät heittää palloa nurkkiin, mutta turhaan. Sisu-Pallon puolustajat Petri Huttu ja Erno Ruismäki poimivat pallot itselleen. Pallot, jotka tulivat keskeltä oli Petri Perämäen heiniä. Keskeltäkin yritettiin tulla, mutta silloin törmäsi luunkovaan Takalan veljespariin ja Viidan Anttiin. Ei ollut siis mustapaitojen helppo olla. Sisu-Pallon maalissa Luffe joutui pari-kolme kertaa pallon koppaamaan ja tekikin sen varmasti. Erityisesti Pajulan vapari jäi hienosti Luffen hanskoihin. Ottelun loppuhetket olivat piinaavan pitkiä, sillä pelikello näytti 90 useamman minuutin ajan ennenkuin vapauttava loppuvihellys tuli.

Sisu-Pallo jatkaa kärkiotteluiden pelaamista, sillä seuravaksi vastaan juoksee myöskin puhtaalla pelillä jatkava Sundon IF. Joukkue oli viime kaudella punaitojen peikko. Nyt otetaan uudestaan mittaa ja katsotaan kuinka viherpaitojen mahtaa käydä. Se on selvää, että sarjassa jatkaa kärjessä vain yksi joukkue.

Close Menu