19.6. Sisu-Pallo – Kings SC (Kuopio) 2-0 (0-0)
68 1-0 Antti Palomäki
74 2-0 Sami Viljanen

Seinäjoen Sisu-Pallo eteni Regions cupissa kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon voittamalla kalakukkokaupungin pojat 2-0 lukemin. Sisu-Pallon maalintekijät olivat Antti Palomäki ja Sami Viljanen. Ottelu pelattiin eilen vihityllä Oma SP stadionilla. Ottelu keräsi yleisöä lähes kolmisen sataa.

Seinäjoen Sisu-Pallo halusi tarjota jalkapalloelämyksen pelaajilleen, vastustajalle, Sisun junioreille ja seuran kannattajille viemällä regions cupin ottelun ihka uudelle stadionille. Tämä satsaus kannatti, sillä tunnelmaa piisasi niin katsomossa kuin kaffijonossa. Peli kävi hyvänä testauksena stadionin henkilökunnalle pienempien pelien järjestämisestä. Ottelun mahdollistivat otteluisännät Grilli Katukokki, Lamse ja Canorama.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, ehkäpä kotijoukkueen pienoisella hallinnalla. Ainakin vaarallisimmat tilanteet luotiin vierailijoiden maalille ja kiihkeimmät tapahtumat koettiin rangaistusalueella. Ottelun erotuomari Juuso Saarela pääsi kotiyleisön suosikiksi jättämällä viheltämättä kotiyleisön vaatimuksesta huolimatta niin Antti Palomäen kuin Erno Ruismäenkin taklatuksi tulemiset. Sisu-Pallon ote ei onneksi herpaantunut, vaan joukkue jatkoi kuninkaiden juoksuttamista. Vierailijoiden Esa-Pekka Vartiainen tarjoili kokemuksellaan aimo annoksen kovia taklauksia ja hyviä avauksia punapaitojen selustaan, mutta kotijoukkueen maalivahti Pasi Hunnakko oli mies paikallaan.

Sisu-Pallo tarjoili vuoroin oikealta ja vuoroin vasemmalta pystyyn ja ristiin heitettyjä palloja, jotka toimitettiin maalille, mutta viimeinen terävyys maalinedustpelissä oli puutteellista. Toki myös kentän pinnalla oleva vesimäärä aiheutti omat haasteensa viheriöllä. Noin puolen tunnin pelin jälkeen pelin hallinta siirtyi voimakkaammin kotijoukkueelle, mutta tulosta saatiin odottaa toiselle jaksolle.

Reilun tunnin pelin jälkeen kotijoukkueen tehokaksikko Palomäki-Viljanen tekivät maaliin mieheen ja varmistivat kotijoukkueen pääsyn kahdeksan parhaan joukkoon. Ottelun loppuhetkillä Figo Kujala täräytti pallon vielä pystytolppaan. Regions cupin viides kierros arvotaan 5.7. ja se on pelattava kuun loppuun mennessä. Sisu-Pallon otteluruuhka kasvaa cupin myötä ja ottelusiirrot ovat mahdollisia.

Sisu-Pallo jatkaa tiukkaa ottelutahtiaan jo tiistaina, kun se menee vierailulle Pietarsaareen sarjajohtaja JBK:n luokse. Ottelu alkaa klo 18.30 ja on äärimmäisen tärkeä molemmille nousutaistelun kannalta.