IFK Jakobstad jatkoon rankkareilla

Sisu-Pallo ja kolmosessa pelaava Jakobstad IFK tarjoilivat cup suolaa katsojille viimeiseen potkuun saakka. Ottelu oli vauhdikas ja värikäs ratketen vasta rangaistuslaukauskilpailun jatkokierroksella. Ottelun varsinainen peliaika päättyi 2-2. Tauolla kotijoikkue johti 1-0 Valtteri Heiniluoman maalilla. Toisella jaksolla Pekka Jaskari siirsi Sisu-Pallon jo 2-0 johtoon, mutta se ei riittänyt, sillä musta viisi minuuttinen koitui kotijoukkueen kohtaloksi.Ottelun ensi hetkistä lähtien oli selvää, että tänään mennään 2 x 40 minuuttia vauhdilla, taidolla, tuumaakaan periksi antamatta katkeraan loppuun saakka. Ja niin siinä kävikin. Vierailijat hallitsivat ottelun ensi hetkiä, mutta varsinaisiin tekopaikkoihin Sisu-Pallon keskikenttä ja puolustus ei antanut mahdollisuutta, sillä alakerran lukot Petri Perämäki ja Pekka Rousu huolehtivat vierailijoiden kärkipelaajista. Ottelun ensimmäinen maalipaikka tuli kymppiminuutilla vierailijoille, mutta osittainen läpiajo 16 alueelle tukehtui Santeri Jalkasen hyvään vastaan tuloon. vartin kohdalla kotijoukkue rakensi vasemmalta laidalta hyvän hyökkäyksen. Antti Virkkunen järjesteli Vesa-Matti Tulisalolle avoimen paikan maalin edessä, mutta maalivahdin arpominen sekoitti Tulisalon pasmat ja maalinteko epäonnistui. Tilanteesta seurannut kulmapotkun pääsi puskemaan Petri Perämäki, mutta pallo suuntautui yli maalin. Kotijoukkueen tilanteiden luonti jatkui ja Valtteri Heiniluoma pääsi tykittämään minuutti edellisestä pallon ohi takanurkasta.
Tämän jälkeen ottelu taasen tasaantui, mutta kotijoukkue pääsi yrittämään avausmaaliaan 23. minuutilla, mutta Pekka Rousun tulinen veto meni ohi. Pari minuuttia edellisestä pääsi vierailijoiden nro 8 vasemmalta nousemaan ja laukomaan, mutta Santeri sormet olivat pelkkää pihkaa. Ja sitten pysähtyivät sydämet, yleisö huokaisi ja hengitti samaa tahtia, että pitikin maalata piruja seinälle. Kotijoukkueen maalivahdin avaus epäonnistui ja pallo kimposi IFK hyökkääjästä kohti maalia, mutta Santeri poimi pallon viivalta. Olkoot tämä suuntaa antavaa, sillä aikaisempina vuosina se olisi varmasti lirunut maaliin…
Puolen tunnin pelin jälkeen vierailijoiden kulman jälkitilanteesta oli syntyä hyvä tilanne ja syntyikin. 25 metristä lähetetty maskin takaa suuntautuva maanuoliainen viisti nurmen pintaa,  mutta Santerin valppaus ja reagointi säilytti tilanteen 0-0. Ja sitten se odotettu ja ansaittu maali tuli. ntti Virkkusen lähettämä kulma löysi korkeimmalle nousseen Valtteri Heiniluoman, joka nikkasi pallon vastustamattomasti verkon perille.

Vierailijat tulivat toisen jakson alun terävästi hakien tasoitusta, mutta ensimmäisen tilanteen rakensi vasemmalta laidalta kaksikko Virkkunen-Tulisalo, joka pelasi näyttävät kiertopallot. Tulanne päättyi Virkkusen viuhuvaan etuverkkolaukaisuun. Ottelu jatkui tasaisissa taisteluissa 16 viivan ja puolenkentän välissä lähinnä kotijoukkueen puoliskolla. Yleisön riemuksi Pekka Jaskari huudatti kotiyleisöä 61. minuutilla, kun Juho Mäki-Maunus laittoi keskialueelta nopean vapaapotkun ja Jaskari kiisi kohti kuudentoista aluetta ampuen vasemman jalan volleys maaliin, niin ettei kukka ehtinyt kahta kertaa kiekua ja maalivahti kissaa lausua. Ilmassa ja kentällä oli ratkaisun makua, mutta toisin kävi. Rutinoitunut ja tasainen IFK tuli väkisin tasoihin. Ensin 73. minuutilla kulmasta 2-1 ja pari minuuttia edellisestä sählättiin 2-2. Kotijoukkueen Eero Kantamaalla oli ratkaisun avaimet kädessä vielä kolme minuuttia ennen loppuvihellystä, mutta IFKmaalivahti suoritti ilmiömäisen etuylänurkkatorjunnan. Oli kutkuttavan rangaistuspotkukilpailun aika…

Petri Perämäki 3-2, Miika Willgren 3-3, Valtteri Heiniluoma 4-4, Pekka Rousu 5-5, Pekka Jaskari 6-6 ja näin jouduttiin jatkokierroksille, jossa epäonni kohtasi, kun maalivahti torjui Joni Willgrenin yrityksen ja IFK pelaaja ratkaisi ottelun 6-7.

Jalkanen, Luotola (78 Ruismäki), Perämäki, Rousu, Rantanen (41 Oijennus), Koskela (41 Willgren M.), Heiniluoma, Yli-Renko (41Mäki-Maunus), Willgren j. Virkkunen (60 Kantamaa), Tulisalo (51 Jaskari)

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu