Illaksi Kokkolaan

Illaksi Kokkolaan

Miesten kolmonen on puolivälissä, kun Sisu-Pallon kohdatessa uuden tuttavuuden KPS:n vieraana Santahaan keinonurmella. Sarjassa eletään hyvin tiivistä vaihetta, kun sarja on jakautumassa kolmeen osaan, missä joukkueet eri sarja osien välillä alkavat hahmottua. Heinäkuu on monelle joukkueelle se vaikein kuukausi kokoonpanojen eläessä ottelurasitusten aiheuttamista poissaoloista ja henkilökohtaisten menojen vuoksi. Sarjataulukossa Sisu-Pallo ja KPS ovat peräkkäisillä sijoilla 5 ja 6, joten odotettavissa on tiukka sarjan keskikastin taistelu.

Sisu-Pallo aloitti sarjan hyvin ja oli sarja kärjessä aina kesäkuun puoliväliin saakka. Sen jälkeen on tasapelit ja viimeisten kahden ottelun tappioputki tiputtanut joukkuetta alaspäin. Varmasti yksi selitys löytyy joukkueen menestyksekkäästä Regions cupista, minkä vuoksi joukkue on joutunut melkoiseen otteluruuhkaan. Kahdella viime kierroksella sarjassa on joukkueen verkkoon JBK:n ja Kiiston toimesta tehty peräti 11 maalia. Kiisto pelissä joukkueen paras maalintekijä Antti Palomäki huilasi korttitilin täyttymisen myötä, mutta on pelikelpoinen taas KPS:a vastaan. Maalissa pelaa KPS:lle tuttu pelaaja, kun Da Silva Luis, joka pelasi Region cupissa SJK Apollon riveissä, on siirtynyt Sisu-Pallon maalinsuulle täksi kaudeksi. Kauttaaltaan Sisu-Pallo on hyvin miehinen ja fyysisesti vahva sekä isokokoinen joukkue, mistä ei pallollista taitoa tule puuttumaan. Sisu-Pallon osittainen henkinen lamaannus ja fyysinen väsymys selittyy Region cupilla, jonka neljännesvälierissä vastaan juoksee Nurmijärven Palloseura, NPS. Ottelu pelataan sunnuntaina 24.7. Seinäjoella.

KPS lähtee otteluun kohtuullisista asemista ja jokunen poissaolo on tiedossa juuri työkiireiden ja henkilökohtaisten syiden vuoksi. Tästä syystä KPS:n laaja pelaajamateriaalin taso pääsee testiin ottelussa, joka tulee olemaan luonteeltaan hyvin erilainen kuin kaksi edellistä peliä. KPS:n pelissä on puolustuspelaaminen vakiintunut hyvälle tasolle, mistä kertoo kolmessa viime ottelussa vain yksi päästetty maali, joka sekin oli selkeä paitsio. Hyökkäyspelaamisen osalta tehty harjoittelu alkaa näkyä kehittyneenä hyökkäyspelaamisena, mitä saatiin harjoitella edellisessä pelissä HBK:ta vastaan, missä asiat alkoivat osumaan kohdalleen. Henkinen valmistautuminen täytyy otteluun saada samalle tasolle kuin edellisessäkin ottelussa ja pelaajien tulee olla valmiit fyysiseen kamppailupelaamiseen, jotta pisteet saadaan jäämään Kokkolaan.

Sisu-Pallon alakerta saa olla tarkkana tupla-Aleksien kanssa, sillä Niskakoski ja Kangasvieri ovat paukutelleen molemmat viisi maalia mieheen. Vierailijat ovat matkalla vähä kapealla, mutta hyvällä ryhmällä. Sen sijaan kakkosen peliin perjantaina oli tunkua seitsemäntoista pelaajan verran. Työkiireet ja sairastumiset vähän sekoittavat pakkaa, mutta raitapaidat laitetaan koville Santahaassa, vakuuttaa Seppo Salmi Sisu-Pallon peräsimestä.

 

Close Menu