Lahden osumilla voittoon

Lahden osumilla voittoon

31.5. FC Kuffen – Sisu-Pallo 1-2 (1-2)
13 min 0-1 Mika Lahti
19 min 1-1 Robin Damlin
23 min 1-2 Mika Lahti

Varoitukset:
FC Kuffen Conny Back

Seinäjoen Sisu-Pallo teki onnistuneen ryöstöretken Botniahallin tekonurmelle FC Kuffenin vieraaksi. Joukkue esitti kauden parasta peliään erityisesti ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla peli vähän hajosi, mutta ajoittain sielläkin oli paljon hyvää nähtävää, kertoi valmentaja Jarkko Tenkula pelin jälkeisissä tunnelmissa.

Ottelu alkoi vierasjoukkueen pallon hallinnalla. Pallo liikkui hyvin niin pystyyn kuin leviälle. Poikittaissyötö olivat saaneet lisää pituutta ja varmuutta, sekä pallottomat pelaajat liikettä. Näillä eväillä punapaidat ratkaisivat pelin edukseen.

Ensimmäinen maalipaikka siunaantui punapaidoille 12 minuutilla, kun pirteästi pelannut Vesa-Matti Tulisalo pääsi kokeilemaan 16 alueen viivalta kutiaan. Kotijoukkueen hyvin pelannut maalivahti sai pallon torjuttua kulmaksi. Kulman jälkitilanteesta Tulisalo pääsi koittamaan uudelleen, mutta pallo sujahti vähän rimasta yli.

Sisu-Pallon puolustajat osallistuivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella myös hyökkäyspeliin ja erityisesti Mikael Luotolan nousut ja keskitykset oikealta puolelta loivat hyviä tilanteita kotijoukkueen maalille. Tulosta syntyikin tällaisen tilanteen päätteeksi, kun Tulisalo ei onnistunut ykköspallosta niin joukkueen kapteeni Lahti siirsi pallon maalivahdin torjunnasta verkon perukoille.

Muutama minuutti tästä oli kotijoukkueella ensimmäinen paikka. Kulman jälkitilanteesta alati vaarallinen Johan Lundberg murtautui oikealta laidalta ja tykitti kovan kanuunan, mutta pallo onneksi suuntautui ohi etunurkasta. Kotijoukkueen toinen tilanne tuottikin tulosta ja vähän helponlaisesti. Punapaitojen keskialue pelasi löysästi, eikä peittänyt riittävän hyvin laukausta ja niin kaukaan lähtenyt maalaukaus ohitti 14 pelaajan lihamuurin löytäen tiensä Panttilan sormien kautta tolpan juureen. Tilanne olikin yhtäkkiä 1-1.

Punapaidat tarjoilivat tänään ottelussa hienoja sommitelmia ja 1-2 voittomaalikin syntyi tällaisen päätteeksi. 23 minuutilla Mika Lahti onnistui iskemään illan toisen osumansa Tulisalon ja Takalan esityöstä. Penkillä huokailtiin yhteen ääneen: ”tää on kaunista fudista”.

Puolen tunnin pelin kohdalla oli punapaidoilla sellainen syöttömylly, että pallo löysi tiensä jälleen verkon perille, mutta valitettavasti ylimmäinen mies kentällä oli Ossi Karhu, joka oli ajautunut paitsioasemaan. Tilanne syntyi useamman pelaajan syöttörallista. Kuin salama kirkkaalta taivaalta oltiinkin taaas punapaitojen päädyssä ja pelastavana enkelinä toimi maalivahti Panttila, joka torjui oikean laidan nousun päätteeksi lähteneen kudin kulmaksi.

32 minuutilla Ville Luomapuro pääsi kokeilemaan vaparissa kierteensä voimakkuutta. Olihan sitä sillä maalivahti ei saanut liimattua pelivälinettä hanskoihinsa, vaan pallossa oli kukas muukaan kuin Tulisalo. Tälläkään kertaa ei päästy ihan ykköstonteille, vaan Tulisalo pääsi haistamaan boxissa nurmen tuoksua. Erotuomari Marcus Beijar ei nähnyt virhettä tilanteessa, eikä siinä sellaista ollutkaan, sillä illan kolmikko oli erinomainen. Beijarilla oli avustavina Pasi Rajala ja Malte Enlund.

Vielä ennen taukoa kotijoukkueen paras pelaaja nro 9 iski oikealta sivustalta, mutta Panttila oli muurina välissä.

Ensimmäinen jakso oli punapaidoilta erinomaista ja vauhdikasta jalkapalloa, ehdottomasti kauden parasta peliä. Toiselle puoliajalle kotijoukkue tulikin terävästi. Se käytti Sisu-Pallon aseita sitä itseään vastaan. Pallorallit alkoivat alhaalta ja poikittaissyötöt olivat riittävän pitkiä ja nopeita. Astelmat muuttuivat, nyt punapaidoista tuli perässä juoksijoita. Kotijoukkue sai pallon näennäisesti hallintaan, mutta kunnon maalipaikat olivat kateissa. Molemmat joukkueet saivat pallon kertaalleen rimaan ja kulmapotkuja ammuttiin uskomattomat määrät. Niistä syntyikin aina hyviä tilanteita, jotka joukkueiden puolustajat putsasivat erinomaisesti.

Lauantaina oli oltu television ääressä, sillä hatrickin täydennystä Lahti pääsi yrittämään tunnin pelin kohdalla. Eikä ollutkaan mikään huono yritys, vaan vanhan liiton polkupyöräpotku lähti Lahdelta komiasti, mutta osumatarkkuun ei ollut Bayleyn luokkaa. Loistava yritys kuitenkin.

Jakson viimeinen kakskymmpinen oli taasen punapaitojen osalta parempaa peliä. Toki kotijoukkue nosti myös alakerrasta lisää voimaa hyökkäykseen ja punapaitojen pelaajat saivat lisää tilaa maalindustilanteissa. Parhaimmat tontit tulivat Janne Kilpeläiselle ja Ville Luomapurolle. Tällä kertaa onni ei ollut myötä viimeistelyssä.

Sisu-Pallo jatkaa rannikkoseudun matkailua ensi torstaina, jolloin kohdatan uusi tuttavuus FC Töjby.

Sisu-Pallo: Panttila, Hanka, Luotola, Heiniluoma, Willgren, Takala, Luomapuro, Lahti, Virkkunen (80 Heidari), Tulisalo ja Karhu (46 Kilpeläinen)

 

Close Menu