Liukastellen tappioon

Sisu-Pallo kohtasi pimeässä ja loskaisessa sunnuntai-iltapäivässä Lapuan Ponnistuksen paikallisen urheilutalon liukkaalla peliareenalla. Tällä kertaa kotijoukkue osoitti parempaa maalintekotaitoa kun se otti 5-3 (3-1) voiton Sisu-Pallolaisista ja tuhosi näinollen seitsemän pelin mittaisen tappiottoman putken.

Valkonuttujen asetelmat päivän peliin eivät olleet parhaat mahdolliset. Viime hetken peruutusten ja mysteeripoissaolojen vuoksi oli Sisu-Pallo pakotettu lähtemään kohti pohjoista vajaalla miehityksellä eikä ykköstykkejäkään ollut saatu haalittua rosteriin. Kotijoukkueella oli asiat auvoisesti ja kokoonpano täynnä tasokasta kalustoa. Taistelemaan oltiin kuitenkin valmistauduttu.

Peli sai seinäjokisten kannalta räjähtävän alun kun ensimmäisestä hyökkäyksestä Antti Virkkunen taivutti nappisyötön maalin eteen Petri Perämäen lapikkaaseen joka ohjautti suorasta juoksusta pallon ohi kotijoukkueen jähmettyneen maalivahdin. Siinäpä olivat tapahtumat Si-Pan osalta ensimmäisellä puoliajalla. Ponnistus keskittyi prässäämään syvältä Si-Pan kenttäpuoliskolta ja pyrki näin uuvuttamaan vierasjoukkueen vähät miehet ennen aikojaan. Tuomariston päivän linja oli kovan pelin salliva jota Ponnistus hyödynsi alati. Punanutut pelasivatkin sääntöjen rajamailla läpi ottelun.

Hanhen selkä taittui ensimmäisen puoliajan päästyä puoleen, kun sipalaisten väsyneet jalat eivät nousseet kotijoukkueen lipevien laitureiden tahtiin ja taululla oli nopeasti luvut 3-1.

Toisella puoliajalla vierailijat saivat kaivettua viimeiset voimien rippeet naftaliinista ja takaa-ajon tynkä alkoi. Sisu-Pallo venytti kenttää ja sai näin hieman tilaa ja liikettä. Toisen puoliajan alkuun Miika Vilgren kavensikin tilanteeksi 4-2. Näissä numeroissa mentiin pitkälle pelin loppuun. Pelin ehtoopuolella paikoista sai paremmin pallon maalin kotijoukkue joka kirjautti itselleen viidennen maalin. Pelin viimeisellä sekunnilla nähtiin kauden komeinta antia kun Antti Virkkunen oli valppaana maalin edessä jatkamassa sivurajapotkusta tullutta chippiä joka painui lapualaisten verkkoon ja loppulukemiksi 5-3.

Turpiin tuli, myönnettäköön. Paremmalla viimeistelyllä ei tasapeli olisi ollut vääryys. Tappio on kuitenkin hyvä ottaa nyt kun siihen on varaa. Viimeiseen turnaukseen lähteneekin sisuuntunut Si-Pa jonka nälkä kasvaa tappion myötä. Pahinta nälkää tasoitetaan ansaitulla joulutauolla. Sisu-Pallo kiittää kannattajiaan ja tukihenkilöitä vuodesta 2011 ja toivottaa kaikille rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta.

Puutteellisesta ottelupöytäkirjasta johtuen ottelutapahtumien kerronta ontuvaa. Pahoitteluni.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.