TP-Seinäjoki ja Sisu pelaavat yhteen

Seinäjoki sai jälleen uuden fuusioseuran jalkapalloiluun, kun TP-Seinäjoki ja Seinäjoen Sisu lyövät hynttyyt yhteen.

(Ilkka, 30.3.2010 – Jari Lehto)

Mistään seura-avioliitosta ei kuitenkaan ole kysymys, sillä asia koskee vain seurojen edustusjoukkueita. Seinäjoen Sisu-Pallo nimeä kantava uusi seura on perustettu niittämään mainetta sarjatasoilla, jotka ovat Nelonen ja Vitonen.

– Päätös uudesta seurasta oli pakonsanelema, sillä tämä mahdollistaa sen, että jatkossakin Seinäjoella on joukkue, joka pelaa neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla, vakuuttaa uuden seuran puheenjohtaja Jarkko Tenkula.

Sisu-Pallo ottaa siis TP-Seinäjoen paikan Nelosessa ja Sisun sarjapaikan Vitosessa.

– Tämä takaa samalla sen, että annamme paikkakunnan pelaajille mahdollisuuden pelata aikuisten sarjatasolla. Kaikki pelaajat kun eivät mahdu tai halua SJK:n riveihin.

– TP-Seinäjoki ei olisi yksin saanut riittävän tasokasta joukkuetta sarjaa. Myös pelaajamäärä ei olisi riittänyt, toteaa Sisu-Pallon varapuheenjohtaja Hannu Huilla.

– Lisäksi uusi seura palvelee jatkossa isoja ikäluokkia, joita TP- Seinäjoella on varsinkin A-ikäluokassa kasvamassa melkoinen määrä. Nyt seurafuusio antaa heille mahdollisuuden jatkaa pelaamistaan kotikaupungissa, lisää Huilla.

Puheenjohtaja Tenkula muistuttaa myös toisesta ikäluokasta, jolle uusi seura avaa portteja.

– TP-Seinäjoella on B-junioreissa lähes 50 poikaa. Nyt he voivat saada peliaikaa Nelosen tai Vitosen joukkueissamme. Ja se palvelee jälleen omalla tavalla kaikkia, muistuttaa Tenkula.

Latosaari peräsimeen

Sisu-Pallon Nelosessa pelaava joukkuetta valmentaa Veli-Matti Latosaari. Tenkula puolestaan ottaa vetovastuun Vitosen joukkueesta.

– Lähtökohdat ovat todella herkulliset. Lähden suurella mielenkiinnolla joukkuetta valmentamaan. Ja sen takaan, että tämän porukan tavoitteet ovat aivan jossain muualla kuin näin alhaisella sarjatasolla. Taitotasoa tässä joukkueessa riittää, joten tahti kiihtyy sen mukaan mitä lähemmäksi kauden alkua mennään. Meillä on jo hyvä meininki päällä, vakuutti Latosaari.

Samaa vakuuttivat myös Sisu-Pallon miehistöön kuuluvat pelaajat Teemu Ala-Lahti ja Vesa-Matti Tulisalo.

– Ensimmäiset harjoitukset olivat vielä sellaiset, että ajattelin toimiiko homma kunnolla. Mutta nyt olen jo varma, että kaikki pelaa mahtavasti. Kyllä pelaajat ovat oivaltaneet, että pitää olla tosissaan, että pelipaikka irtoaisi, kertoi Ala-Lahti.

Tulisalo puolestaan vakuuttaa, että yhteishenki uudessa seurassa on mahtava.

– Kyllä jokainen pelaaja on oivaltanut, että nyt puhalletaan yhteen hiileen ja oivaltanut samalla sen, että nyt olemme kilpailussa samalla puolella, muistuttaa Tulisalo.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu