2106 Sisu-Pallo – SJK/akatemia 1-6 (0-4)
01 Joonas Kuivalainen
12 Toni Lehtinen
14 Dominic McGiveron
38 Aatu Kujanpää
62 Juuso Kurppa
73 Nicolas Kotamäki
75 Joonas Kuivalainen

Seinäjoen Sisu-Pallon ja SJK akatemian kolmosen ottelu ei noussut klassikoksi, sillä niin suuri oli joukkueiden tasoero kaikilla mittareilla mitattaessa. Voitollaan SJK akatemia nousi takaksin sarjan piikkipaikalle. Piikkipaikasta taistellaan heinäkuun ensimmäisellä viikolla Korsnäsissä, jolloin sarjan kärkikaksikko kohtaavat toisensa.

Ottelu alkoi murheellisesti Sisu-Pallon kannalta, kun Joonas Kuivalaisen laukoma pallo ohitti Tommy Backmannin ensimmäisen kerran 29 sekunnin kohdalla. Se oli juuri sellainen alku, jota punapaidat eivät toivoneet, mutta sisimmissään pelkäsivät. 0-2 lukemat syntyivät entisen liigatykin Toni Lehtisen lapikkaasta kahdentoista peliminuutin kohdalla. Sisu-Pallokin sai pari kulmaa ensimmäisellä kympillä, mutta tuloksetta. Vain pari minuuttia tästä verkko heilui McGiveronin toimesta. Käytännössä ottelu oli ohi vartissa. Taukonumerot ampui Lapuen Ponnistuksen lahja SJK:lle, kun Aatu Kujanpää paukautti sellaisen kanuunan, että oksat pois.

Toinen puoliaika alkoi punapaitojen pienoisella hallinnalla ja Juuso Kurppa pääsikin yllättämään Luffen vierailijoiden maalilla. Paljon ei olhtua tuonut kauden toinen päästetty maali, sillä vartti ennen loppua Nicolas Kotamäki ja Joonas Kuivalainen näyttivät jalkaterän mallia ja tauolla maaliin juossut Jarkko Orava joutui kahdesti antautumaan näiden laukauksien edessä. Orava saa muuten puhtaat paperit debyytistään.

Helppoa ei tule punapaitojen taival olemaan tämän vuoden kolmosessa, mutta tuskin kukaan tällaista via dela rosaa odotti. Koko joukkue tarvitsee totaalisen herätyksen jos aikoo kolmosta pelata tulevallakin kaudella. Se mitä on talvella tehty näkyy kevään otteluissa. Toivottavasti syyskierrosta ennen pelattavat VPS ja Virkiä pelit lisäävät joukkueen pistesaldoa.

Sisu-Pallo pelaa seuraavan kotiottelun SIF:ä vastaan tangoviikolla.