Pistejakoon Lapualla

Sisu-Pallo pelasi 2-2 tasapelin Lapuan Ponnistuksen kanssa. Tauolle mentiin 1-1 lukemissa. Lapuan Ponnistuksen maaleista vastasi Vesa Paloniemi ja vierailijoiden maaleista Tuomas Kallionpää ja Juho Mäki-Maunus.Joukkueet kohtasivat kaudella kolmannen kerran, sillä talvikaudella pelattiin kahdesti halleissa. Odotukset olivat molemmilla joukkueilla illan peliin korkealla; voittoja pitää tulla, jos mielii nousta tai pitää sarjapaikkansa. Illan ottelussa kotijoukkue esiintyi hivenen varamiehisenä, sillä Ponnistusta on kohdannut loukkaantumisaalto, mutta yllättävästi miehiä oli kujitenkin tähän paikallispeliin kuntoutunut.
Ottelu alkoi Sisu-Pallon kovalla hallinnalla ja jo toisella minuutilla, kun Pekka Palohuhta ja Joni Willgren puhkoivat puolustuksen vapauttaen Antti Virkkusen keskitykseen. Tämän täsmä pallo löysi maalilta Juha Jaakonahon, mutta riman alle suuntautunut pusku jäi kotijoukkueen maalivahdin näppeihin. Seuraava tilanne tuli kuudennella minuutilla, kun Pekka Palohuhta onnistui katkomaan pelin avauksen ja pallo ajautui Antti Virkkusella, mutta tämän vasemman jalan laukaus meni taivaan sineen. Heti perään Petri Perämäki lähetti pitkän avauksen Antti Virkkuselle, joka jatkoi Pekka Palohuhdalle, jonka yritys meni yli maalin. Vierailijoiden vyörytys oli kovaa, mutta tuloksetonta, sillä kolmannentoista minuutin kohdalla Juha Jaakonaho vapautti upealla taustaan sijoitetulla pallolla Pekka Palohuhdalle unelma paikan, mutta tämän laukauksen torjui jälleen kotijoukkueen maalivahti, jota Ponnistuksen on kiittäminen pisteistä.
Kotijoukkueen ensimmäinen tilanne tuli 17. minuutilla, mutta syöksypusku meni etuverkkoon. Heti perään kotijoukkue sai toisen tilaisuuden, mutta Vesa Paloniemen nosto jäi torsoksi ja Petri Perämäki putsasi pallon väljemmille vesille. Sisu-Pallo sekavat hetket kostautuivat 21. minuutilla, kun käsivirheestä tuomittiin rangaistuspotku kotijoukkueelle. Pallon taakse asettui Paloniemi itse ja sijoitti varmuudella tolpan kautta pallon maaliin tilanteeksi 1-0. Sisu-Pallolla oli erinomainen mahdollisuus tasoitukseen, mutta Pekka Palohuhdan 1 vs 1 kuivui maalivahdin jalkatorjuntaan. Tilanteesta seuranneesta kulmapotkun jälkituilanteesta Mika Nieminen pääsi koittamaan kuudentoista viivalta, mutta pallo pakin jalasta yli maalin. 37 minuutilla Vesa Paloniemi pudotti pallon hyökkäysalueella boxiin, mutta jatkopallon maaliin saattaminen epäonnistui. Pari minuuttia edellisestä tapahtui Petri Perämäelle harvinainen pallon menetys puolustusalueella ja pallo pelattiin yksinään keskellä olleelle Paloniemelle. Tämän sijoituksen nappasi kuitenkin eleettömän varmasti Marko Viinikainen. Sisu-Pallon tasoitus tuli ajassa 45+1, kun Pekka Palohuhtaa rikottiin alueella ja Tuomas Kallionpää napautti pallon varmuudella maaliin.

Toisen puoliajan alku oli edellisen toisinto. Sisu-Pallo aloitti luomalla hyviä paikkoja, joista ensimmäinen 50. minuutin kohdalla, kun Juho Mäki-Maunus ja Juha Jaakonaho pelasivat näyttävän seinäpelin vapauttaen Jaakonahon läpiajoon. Tämä törmäsi Lapualaiseen lihamuuriin ja tilanne kuivui kokoon. Seuraava tilanne rakennettii oikealta laidalta, kun Juho Mäki-Maunus levitti pelin Juha Jaakonaholle, joka vapautti laidalta Mikael Luotolan keskityspalloon, mutta Joni Willgrenin viimeistely ontui. Minuutti edellisestä, kunSisu-Pallo iski vastaan Juho Mäki-Maunuksen vasemmalta toimesta, mutta laukaus suuntautui maalivahdin torjunnasta yli päätyviivan. Kulmasta Petri Perämäki pääsi puskemaan, mutta maalivahti onnistui jälleen torjunnassaan. Pari minuuttia edellisestä Anti Virkkunen sai katkaistua pelin ja pääsi laukomaan, mutta jälleen torjunta. Seuraavat tilanteet luotiin laidoilta minuutin välein Mika Koivumäen ja Antti Virkkusen toimiessa pelimanneina, mutta pallo ajautui maalivahdin näppeihin molemmilla kerroilla. 63. minuutilla Juha Jaakonaho nousi oikelta laidalta keskittäen namupassin Joni Willgrenin jalalle, mutta osuma jäi epäpuhtaaksi ja pallo ajautui Juho Mäki-Maunukselle, jonka laukaus meni yli maalin. Tilanteita sateli minuutin välein, mutta tuloksetta. Samainen kuvio toistui ja tällä kertaa Pekka Palohuhta pääsi puskemaan ja hyvin puskikin, mutta niin vain maalivahti nappasi pallon tolpan juuresta näppeihinsä.
Kuin salama kirkkaalta taivaalta iski Paloniemen piiska puolesta kentästä. Sisu-Pallon innokas ja kova yrittäminen kostautui ja Paloniemi sai pallon puolen välin tietämissä ja päätti laukoa. Hyvin laukoikin, sillä pallo meni vastustamattomasti riman alle Viinikaisen hyvästä peruutuksesta huolimatta ja niin Ponnistus siirtyi 2-1 johtoon täysin ansaitsemattomasti. Tämän jälkeen peli siirtyi Sisu-Pallon päätyyn, mutta paniikista selvittiin. Ansaittu tasaoitus tehtiin vapaapotkusta 88. minuutilla. Juho Mäki-Maunus laukoi pomppivan vaparin maalin takatolppaa kohti ja kuinka ollakaan kukaan ei palloon osunut, ei edes maalivahti käsillään ja tilanne oli 2-2. Tähän ottelu päättyikin. Hämmennystä ottelun lopussa aiheutti Ponnistuksen poistuminen mielenosoituksellisesti ilman kättelyjä. Toki sehän uusi kv tapa myös näissä alasarjan otteluissa. Ottelun alussa kättelyt sujuivat mallikkaasti, mutta Sisu-Pallon pelaajille määrättiin liivit, kun lila ei erottunut liian selvästi punaisesta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu