Rökäletappio raitapaitojen käsittelyssä

Rökäletappio raitapaitojen käsittelyssä

1505 VPS j – Sisu-Pallo 5-1 (3-1)
08 1-0 Kalle Lainio
13 2-0 Joni Uusipakka
30 2-1 Aapo Metsä-Ketelä
50 3-1 Asseri Laitinen
85 4-1 Heino Järviö
87 5-1 Ahmed Abaas Abdi

Sisu-Pallo koki toisen peräkkäisen nöyryytyksen nelosen sarjaottelussa. Tällä kertaa joukkuetta kohteli kaltoin VPS j Isolahden alaarvoisella kentällä. Toisaalta ei pidä valittaa, ennen sen kentän paikalla oli pölyavä, kova heikka kenttä, nyt rikkinäinen vihreä nurkista hymyilevä kumirouhetta sisältävä matto. No kelpasi se kolmosenkin peliin niin miksäkäs ei nelosen, sillä pelimme jälkeen pisteistä taistelivat VPV ja Sporting.

Sisu-Pallo lähti otteluun muutaman kokoonpano muutoksen kautta, sillä loukkaantumiset ja työesteet aiheuttavat murhetta, siinä missä huonot peliesitykset valmennusjohdolle. Uusia kokeiluja tehdään peleihin lähdettäessä ja niitä muutellaan tarpeen mukaan, mutta nyt vaan tuntuu, että taakka hartioilla on kasvanut liian suureksi ja ”murheellisten laulujen maa” asenne on vallannut mielialan. Nyt täytyisi jostain löytää peli-ilo kentälle ja aloittaa ”kausi” uudestaan henkisesti. Jokaisen tulisi keskittyä omaan peliinsä joukkueensa hyväksi, luottaa itseensä ja unohtaa ajatukset pikaisesta paluusta kolmoseen, tuumi Tenkula pelin jälkeen. Ilon kautta voittoon. Kunpeli-ilo muuttuu väkisin punnertamiseksi ja virheiden tekemisen pelko kasvaa liian suureksi, niin tulos tällainen. Meidän täytyy nyt mennä ongelle, rillata makkaraa ja puhua pehmoosia, josko se siitä aukiaisi uudelleen, tuumi Tenkula yön yli nukuttuaan.

Pelin lukemat kuvailevat itse suoritusta hyvin. Sisu-Pallon maalissa debytoinut P-15 ikäinen Tomi Välimäki joutui kovaan paikkaan, mutta selvisi hyvin tehtävästään. Joukkue antoi liian paljon vastuuta nuorelle pojalla ensimmäisessä pelissään. Tomin kunniaksi on sanottava muutama hieno koppi ja läpiajon torjunta pelin aikana.

Sisu-Pallon pelistä puuttui suoraviivainen pyrkimys kohti vastustajan maalia. Palloa siirrellään omassa päässä poikittain, mutta avaavien pallojen ja syöttöväylien löytäminen on todella vaikeaa tällä hetkellä. Näennäisesti joukkue tekee töitä kentällä, mutta se ei johda tulokseen. Mitä lähemmäksi vastustajan maalia tullaan, sitä vaikeammalta pelaaminen alkaa tuntua. VPS j:n kokemus ja yksinkertaisuus oli punapaidoille myrkkyä. Joukkue viljeli muutaman alhalla pelatun poikittais pallon jälkeen pitkää nurkkaan tai linjan yli heitettyä palloa. Pienellä kentällä lähes jokaisesta pallosta tuli maalitilanne. Siinä missä punapaidat hyökköys alueella peruuttelivat tai pyörivät pallon kanssa raitapaita porhalsi kohti maalia.

Ottelussa maalien lisäksi nähtiin molemmilta joukkueilta pari kolme rimapalloa. Taisi nekin mennä 3-2 kotijoukkueelle, siinä missä maalipaikatkin onnistuneiden lisäksi.

Sisu-Pallo jatkaa pistejahtia perjantaina 25:5. klo 19:30 Joupiskalla, jolloin vastaan asettuu FC Korsholm.

Sisu-Pallo: Tomi Välimäki mv, Mikael Luotola, Vesa-Matti Tulisalo, Lauri Hankanen, Valtteri Heiniluoma, Ville Ranta-Aho (46 Alisina Heidar), Ville Luomapuro, Aapo Metsä-Ketelä, Tommi Kukila (16 Julius Siukola, 77 Eemeli Pakka), Mika Lahti, Ossi Karhu.

Close Menu