Shakki ja Matti

Sisu-Pallo otti varman ja harkitun voiton Vaasanmaalta lakeuksille vierailulle tulleelta ABC:lta. 3 pisteen arvoisesti maaleja tehtiin viidesti kotijoukkueen toimesta ja vieraat jätettiin nollille.
5-0 (3-0). Palohuhta 2, Yli-Renko 2, Virkkunen.

Sisu-Pallon ja ABC:n välinen ottelu tarjoili yleisölle erittäin kypsän ja hyvän suorituksen kotijoukkueen pelaajilta. Peli aaltoili koko kentän leveydeltä ja pallo pelattiin välillä kolmion pohjan kautta vastustan linjan taakse syvään. Palloa maltettiin pitää ja hakea hyviä avaavia, tulokseen johtavia syöttöjä.
Ottelu alkoi kuitenkin tasaisissa merkeissä, mutta kymmenen minuutin pelin jälkeen ottelun voittajasta ei ollut epäselvää. Ottelun avausmaali syntyi 10. peliminuutin kohdalla; Mika Hynysen oikealta laidalta lähtenyt keskitys löysi hienosti Pekka Palohuhdan, joka hyppäsi maalivahdin kanssa samalle pallolle. Maalivahdin pituus ja voima eivät riittäneet edes käsin pelattuna Pexin voimakkaan puskun löytäessä pallon verkon perukoilta. Sisu-Pallon seuraava paikka aukeni 18. minuutilla, kun Pasi Hunnakon vapaapotku löysi hyvin maalille nousseen Petri Perämäen. Huonoksi onneksi Peten pusku suuntautui etuverkkoon. Pari minuuttia tästä akseli Hynynen-Palohuhta toimi jälleen; tuloksena maalin yli suuntautunut pusku. Pari minuuttia edellisestä toistui sama kuvio, mutta tällöin maalivahti venyi todella upeaan paraatipelastukseen. Pari minuuttia edellisesti tultiin toiselta puolelta Pasi Hunnakon toimesta, jonka keskitys löysi maalille nousseen Antti Virkkusen. Antin veto suuntautui vielä yläilmoille…
Puolen tunnin pelin kohdalla Antti Virkkusella siunaantui parikin paikkaa, mutta viimeistelystä puuttui se viimeinen sivallus ja tarkkuus. Näiden tilanteiden jälkeen esitti Jukka Yli-Renko todella hienoa laukaisutekniikkaa ja pelisilmää, sillä 40 metristä lähtevä putoava lehti löysi tiensä vastustamattomasti vierasjoukkueen maalivahdin selän takaa ja tilanne oli hetkessä vapauttava 2-0. Ottelun 31 minuutilla ABC:llä oli ensimmäinen laukaus, mutta sekin suuntautui ohi maalin takakulmasta. Seuraava kotijoukkueen tilanne rakenneltiin kentän oikealta puoliskolta, joka päättyi, kuten useasti aikaisemminkin Pekka Palohuhdan puskumaali yritykseen. 39. minuutilla rakentelu toimi tehokkaasti, sillä Hynysen lähettämä keskitys löysi maalille nousseen Palohudan, joka pudotti Antti Virkkuselle, jonka ruuti oli tällä kertaa todella kuivaa. Saattoi kuulla verkon soivan, kun pallo sinne pamahti ja tilanne oli 3-0.
Ottelun toinen puoliaika alkoi hivenen vaihtelevasti, mutta pääasiassa kotijoukkueen painostuksella. ABC kyllä pyrki ottamaan ylempää kiinni ja usean miehen voimin. Ajoittain se toimikin erinomaisesti, mutta tuloksettomasti, sillä kotijoukkue malttoi siirrellä palloa ja juoksuttaa naapuria. Ensimmäisen vartin aikana maalipaikkoja siunaantui niin Jaakonaholle kuin Yli-Rengolle. Ottelun sinetti suljettiin 67. peliminuutilla, kun Jukka Yli-Renko täräytti rangaistuspotkun maaliin. Juha Jaakonaho aiheutti kentälle tulonsa jälkeen hapollisia hetkiä vastustajan vasemman puolen pakin reisi- ja pohjelihaksistossa, sillä sen verran painetta pökättiin poijan pilttuuseen. Loppunumerot 5-0 syntyivät hienon yhdistelmän päätteeksi, jonka tarjoili parivaljakko Palohuhta-Jaakonaho: oli seinäpeliä ja kantakikkaa, kiertoa ja kaartoa, loistava Jaakonahon syöttö linjan taakse ja Palohuhdan hieno jalallinen suoritus. Ottelu oli valmis, olo oli kuin Suomi-Ruotsi MM-ottelun jälkeen…hymyä riitti.
Ottelun loppuhetkillä Pasi Hunnakolla ja Juha Jaakonaholla oli mahdollisuudet tehdä pari lisämaalia, mutta poikien viimeistely ei vaan onnistunut.
Sisu-Pallo pelasi kokonaisuudessaan vahvan ja ehjän pelin. Erityisesti keskellä pelanneen Valtteri Heiniluoman hyvä taistelu ja tsemppi tarttui kaikkiin pelaajiin nuorimmasta vanhimpaan. Hienoa oli jälleen se, että kaikki vaihdosta kentälle tulleet nuoretkin pelaajat onnistuivat hyvin. Tämä tietänee lisävastuuta peleissä tulevaisuudessa. Sisu-Pallossa on nyt hyvä tilanne, kun tervettä kilpailua löytyy ja pelipaikoista ja -ajasta taistellaan ja sitä tavoitellaan.
Sisu-Pallo lähtee seuraavaksi matkalle Vaasaan Ville ”sisu-pallon kaataja” Laakkosen vieraaksi Botnia hallin tekonurmelle. Sisu-Pallon iloksi Ville Laakkosen askel on vuoden jälleen vanhempi ja raskaampi, mutta vanhan ketun laukausta ja pelisilmää tulee kunnioittaa ja tarkastella hienovaraisesti.

Sisu-Pallo: Rahnasto (46.Uosukainen), Aaltonen (46. Willgren J.), Perämäki, Hunnakko, Hynynen (77.Miilumäki), Heiniluoma, Yli-Renko, Oijennus (46.Jaakonaho), Helinko (75.Latosaari H-M), Palohuhta, Virkkunen (80.Tuovinen)

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.