Si-pa/2 päätti kautensa voittoon

Kauniina ja aurinkoisena sunnuntaipäivänä kakkosjoukkue kävi vierailulla Botnia-hallissa. Kyseessä oli kauden viimeinen turnaus. Ennakkoon katsottuna nämä pelit pitivät olla niitä, mistä kuusi pistettä olisi ollut realismia. Vastassa olivat PP ja Ajaks, jotka olivat Sisu-pallon ohella runkosarjassa häntäpäässä. Turnaus sujui Si-palta ihan hyvin, joskin ensimmäisessä pelissä töpeksittiin itse voiton mahdollisuudet. Toisessa ottelussa pelin tempo vähän laski ja Si-pa sai otettua pelin hallintaansa.

Sisu-pallo sai vahvan startin ensimmäiseen peliin PP:tä vastaan, kun Juho Mäkinen runnoi oikeasta laidasta itsensä vetopaikalle ja laukaus upposikin vastustamattomasti maalin takakulmaan. Vain hetkeä myöhemmin sattui pieni kommunikaatio katkos Matias Hallasuon ja Harri Inkiläisen välillä, ”Leipä” puski pallon vahingossa omaan maaliin Matias Hallasuon tullessa vastalle. Lukemat siis tässä vaiheessa harmittavan tasoitusmaalin seurauksena 1-1. Tämän jälkeen tehtiinkin maaleja vuorotellen. Si-pan lopuista maaleista vastasivat Juho Mäkinen, joka pamautti pilkulta pallon yläpesään ja Jani Hakanpää, jonka tarkkasijoitus maalinedustalta upposi verkon perukoille. Kaksi maalia iski Janne Ritari, toinen läpiajosta ja toinen Juho Mäkisen hienosta syötöstä takatolpalle. Kun peliä oli pelattu 39 minuuttia, oli tulostaululla tilanteena 5-5. Loppuun asti ei Si-pan hermot kestäneet vaan vastustaja pääsi iskemään todella kirvelevän 6-5 maalin noin viisi sekunttia ennen pelin päätöstä, joka luonnollisesti jäi myös ottelun voittomaaliksi. Vastustajan maaleista suurin osa oli aika halpoja Si-pan hölmöilyjen takia, mutta silläpä ei juuri ole merkitystä, koska kaikki lasketaan.

Toisessa ottelussa vastaan asettui FC Ajaks, jonka Sisu-pallo oli kotona murjonut lukemin 10-0. Si-pa aloitti jälleen terävästi. Pelikello näytti vasta kahdeksaa sekuntia, kun Mika Vähäkoski pelasi näyttävän seinän Juho Mäkiselle, jonka voimakas laukaus upposi takakulmaan tehden tilanteeksi 1-0. Loppupelistä tehtiinkin maaleja sitä tahtia, että ei aivan muista kuka teki ja mistä. 🙂 Janne Ritari iski viisi maalia, joista kaksi näyttävillä yksilösuorituksilla, yksi läpiajosta kärkkärillä tolpan kautta, yksi maalin edestä silmät kiinni roiskaisemalla ja vipaa en kyllä muista, mutta todennäköisesti myös joku räkäinen roiskaisu maalin edestä. 😀 Mika Vähäkoski heilautti verkkoja maalin edustalta kertaalleen ja Sisu-pallon uusi maalitykki Jani Hakanpää viimeisteli tyylikkäästi puolittaisesta läpiajosta maalin. Lopussa kaveri pääsi vielä tekemään pari maalia, mutta lopputulos 8-2 miellyttää varmasti, ainakin Si-paa. Kiitoksia myös SJK:n pikkujunioreille, jotka kannustivat toista Seinäjokelaista porukkaa pitäen kovaa meteliä. 🙂 Muutama uusi lempinimikin sieltä juniorien suusta tuli mm. ”Teräspappa”, ”Skillsman”, ”Jalostaja” ja ”Terästeini”. Jätän lukijan tulkittavaksi, kuka on kukakin. 😀

Joku viisas on joskus sanonut, että kausi on ”keskimäärin” mukavempi päättää voittoon, kuin tappioon ja sitä se tietysti on. Voittoja ei kauden aikana liian montaa tullut ja miehiä pyöri ringissä ties kuinka monta. Kausi saatiin kuitenkin vietyä kunnialla loppuun ja ehkä ensi vuonna puhaltaa uudet tuulet. Joukkueessa olisi ollut hurjasti potentiaalia, jota ei ikävä kyllä saatu kaivettua esiin kunnolla. Oli tietysti loukkaantumisia, töitä ja muita menoja joille ei mitään mahda, mutta silti into touhusta puuttui monenkin miehen kohdalla ja välillä miehiä saatiin kaivaa ties mistä nakkikioskeilta ennen pelejä. Mutta kaikesta huolimatta iso kiitos niille, jotka pysyivät mukana alusta loppuun saakka.

 

Lopullinen maalipörssi 18.3.2012

13 Janne Ritari

5 Mika Seppelvirta, Juho Mäkinen

4 Tuomas Kallionpää

3 Jani Hakanpää

2 Eero Kantamaa, Kari Kuronen

1 Eetu Takala, Topi Kilpeläinen, Toni Koivusaari, Petri Keskinen, Mika Vähäkoski

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu