SiPa suvereeni sarja-avauksessa

Kirjoittaja: Kevin Östergård

Edellinen raportti oli kuulemma liian pitkä. Kiitos rakentavasta palautteesta, en aio huomioida sitä lainkaan.

Kuutisenkymmentä katsojaa oli saapunut paikalle aurinkoisena, mutta erittäin viileänä perjantai-iltana Joupiskan tekonurmelle. Tiedossa oli Sisu-Pallon Nelosen sarja-avaus ja vastassa aina niin rakas naapurikylän Ponnistus.

Viime kaudella Ponnistus voitti molemmat kohtaamiset 1-0 ja varsinkaan Lapualla pelattua ottelua ei ollut unohdettu. Tuolloin pelattiin jo yliaikaa, kun tuomari vei käsittämättömän tuomion jälkeen pallon pilkulle ja kotijoukkue otti kolme pistettä.

Tänään ei voittajasta kuitenkaan ollut epäselvyyttä. SiPa otti pienen hermostuneisuuden jälkeen pelin heti haltuunsa. Ensimmäisen kunnollisen hyökkäyksen Ponnistus purki, mutta tilanne jatkui ja Mikael Luotola palautti ristipallolla pelivälineen vasempaan laitaan Henri ”Hönö” Saranpäälle, joka ajoi sisään ja syötti maalille Juuso Koskelalle. Koskela liukui palloon, mutta maali merkittiin omaksi maaliksi. Pari minuutti tästä ja Petri ”Teukka” Huttu riisti pallon keskellä ja vapautti Jorma Kuivalaisen läpiajoon. Ylärima.
Peli jatkui nopeatempoisena ja toisessa päässä Ponnistuksen pelaaja pääsi läpi ja teki jo maalinkin. Tämä kuitenkin liputettiin paitsioksi. Miltei seuraavassa tilanteessa Aleksi Oijennus syötti selin olevalle Hönölle, joka jatkoi suoraan vasenta laitaa kirmaavalle Jormalle, joka syötti maalinedustalle Koskelalle. Koskela osui tolppaan, mutta laittoi paluupallon sisään. 8. peliminuutti ja SiPalle 2-0. Sama mies oli asialla vartin pelin jälkeen. Hönö syötti millintarkasti puolustajien välistä läpi oikeasta laidasta sisään leikkaavalle Eki Ruismäelle ja hänen saadessaan pallon on Ponnistuksen maalivahti Jarkko Orava yksin Ekiä ja Juusoa vastaan. Eki malttaa syöttää ja Juuso ei erehdy, 3-0.
Ponnistuksellakin oli omat paikkansa, mutta Santtu Jalkanen poimi ”pitkää ja perään” pelanneen vastustajan pallot kerta toisensa jälkeen. SiPan puolustus sai kuitenkin ensimmäisellä puoliajalla tehdä täyden työn ja vaikka varsinaista hätää ei ollutkaan niin kiire oli kuitenkin koko ajan. Laskeva aurinko oli myös melkoinen haaste puolustukselle, jalkapalloa on kuulemma vaikea pelata sokkona.
Yksi ottelun ovelimmista liikkeistä nähtiin, kun Teukka pyörähti omaan persoonalliseen tyyliinsä SiPan alakerrassa, hassutti liikkeillään koko kentän ja heitti pitkän pallon Ekille, joka pääsi yksin läpi. Yli meni kuitenkin.
Eki pääsi yrittämään vielä uudemman kerran, kun Jorma taisteli pallon SiPalle vasemmalla laidalla ja käynnisti nopean vastahyökkäyksen Juuson kautta. Juuso syötti Ekille ja Orava torjui Ekin vedon kulmaksi. Hetkeä myöhemmin Juuso kokeili itse kauempaa tuloksetta. Ehkä olisi voinut syöttääkin, mutta Juuso on maalintekijä ja hän syötti jo edellisessä tilanteessa Ekille. Luulisi sen riittävän.
SiPan puolustuspäässä tapahtui myös, kun Hepe Huilla rikkoi Ponnistuksen pelaajaa läpiajotilanteessa ja oransseissa liiveissä pelannut Ponnistus sai vapaapotkun oikeasta laidasta. Pallo pelattiin vitosen viivan paikkeille, jossa kaksikin Ponnistuksen pelaajaa oli vapaana. Pusku kuitenkin tolppaa nuolien ohi.
Ruismäen Ekiä rikottiin hetkeä myöhemmin vierailijan rangaistusalueella, mutta loistavasti viheltänyt Jarkko Kosola näytti Ekiä vain keräämään itsensä ylös. SiPa vei peliä ja maalia kokeilivat ainakin Hönö, Jorma ja Juuso.
Toisessa päässä tunteet alkoivat kuumentua, kun Ponnistuksen yritys liputettiin paitsioksi ja yleensä niin temperamenttiset lapualaiset olivat avustavan kanssa eri mieltä. Kosola joutui puuttumaan tilanteeseen, mutta varoituksilta säästyttiin. Seuraavassa tilanteessa nähtiin kuitenkin punaista.
Ponnistus pelasi alaspäin maalivahdilleen puolihuolimattomasti omassa päässä ja Eki haistoi tilanteen. Ponnistuksen maalivahti tuli tilanteeseen hiukan myöhässä ja teilasi Ekin rangaistusalueen rajalle. Orava ulos suoralla punaisella ja SiPalle vapaapotku. Virhe meni täysin vierailijan puolustuksen piikkiin ja valitettavaa, että maalivahti kärsi seuraukset. Vaparista Hönö ampui vasemmalta vähän yli.
Toiselle puoliajalle lähdettäessä SiPa keskittyi omaan peliin ja ottamaan rauhallisesti, olihan peli käytännössä selvä. Voihan sitä tapahtua mitä vain, mutta 3-0 tappioasemasta on vaikea nousta yhden vajaalla ja vieläpä, kun vastustaja hallitsee täysin kenttätapahtumia.
Toinen puoliaika pelattiin käytännössä Ponnistuksen päässä. Pelin tempo laski huomattavasti ja kotijoukkue pelasi rauhallisesti ja säästeli voimiaan tulevan tiistain vieraspeliin. Maalipaikkoja tuli kuitenkin liukuhihnalta, mutta vierailijan maalipuiden väliin vaihdettu kenttäpelaaja oli mies paikallaan. Loppu pelin muistiinpanot olivat lyhyet ja vaikeaselkoiset, koska sormeni olivat niin jäässä.
Jorma läpi, paitsio.
Hönö veto 16metristä, päin.
Kulma, Jorma puski vähän ohi takanurkasta.
Jape Luoma veti tolppaan. (Ehti jo tuulettaa).
Hönö pelasi Juuson läpi, veto päin.
Hönö veti alakulmaan, maalivahti torjui kulmaksi.
Jape puski kulmasta, ohi.
Juuso veti kaukaa, kulmaksi.
Teukka syötti Japen yksin läpi, veto päin.
Juuso pelasi Japen läpi, ohi.
Hönö veti kaukaa, kulmaksi.
Jorma veti kaukaa vastapalloon, Field goal.
69 minuutilla kuitenkin tapahtui. Jorma syötti vasemmasta laidasta keskelle Juusolle, joka veti. Veskari torjui, mutta Jape puski paluupallon sisään.
Petteri ”Petsku” Kajasmaa veto päin.
Avustava Konsta Tauriainen venytti jalkansa upeasti, kun pallo meni sivurajan yli. Hommaa pallopoikia.
Jape yksin läpi, kääntyili yms. Ohi.
Jape yksin, sijoitti, kulmaksi. Ei osu tänään jalalla.
Eikä päällä kulmasta.
Jape kolmen pakin läpi, ei maalia. Ei kehtaa tehdä viime kauden seuraa vastaan.
Ponnarit vapari, Santtu nyrkkeili.

Siihen se peli sitten loppuikin. Numerot olisivat voineet olla huomattavasti suurilukuisemmat, mutta 4-0 tarkoittaa voittoa kauden avausottelussa ja se on tärkeintä. Eipä tässä, hyvä peli ja tästä on hyvä jatkaa.

4min. 1-0 Oma maali
8min 2-0 Juuso Koskela
16min 3-0 Juuso Koskela
69min 4-0 Jari-Pekka Luoma

Sisu-Pallo:
Santeri Jalkanen, Aleksi Oijennus, Henri Huilla, Petri Perämäki, Mikael Luotola (46. Joni Willgrén), Joonas Kuivalainen, Jukka Yli-Renko (65. Petteri Kajasmaa), Petri Huttu (65. Eero Rahnasto), Erno Ruismäki (46. Jari-Pekka Luoma), Henri Saranpää (70. Tuomas Kallionpää), Juuso Koskela.

Kokoonpanossa: Lauri Hautamäki, Jari-Matti Lempinen
Taustat: Seppo Salmi, Kevin Östergård, Reijo Leppä

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu