SiPa/2 – Laihian Luja 2-2 (1-1)

Sisu-Pallo/2 pelasi Juhannuksen aatonaattona Linnanpuistossa hyvän ottelun Lujaa vastaan. Jos ”vaaralliset” maalipaikat lasketaan, olisi SiPan kuulunut voittaa ottelu, mutta erotuomari Ari Mäkelän viheltäessä viimeisen kerran pilliin 90 minuutin kohdalla sai kotijoukkue silti olla tyytyväinen tasatulokseenkin…

…Ottelu alkoi SiPan hallinnalla ja pelin kontrolloinnilla…palloa siirreltiin pelaajalta toiselle ilman suurempaa hätää ja kiirettä. SiPan hallinta tuottikin nopeasti tulosta, sillä kun ottelua oli pelattu noin 5 minuuttia keskitti vasemman pakin paikalla pelannut Toni Koivusaari puolesta kentästä pallon maalille, jossa pallo tavoitti Vesa Kujanpään, joka jatkoi pelivälineen päällään yli Lujan pakkien suoraan SiPan oikealla laidalla pelanneen Mikael Luotolan jalkaan…Luotola ohitti Lujan maalilla pelanneen Tero Villasen vasempaan alanurkkaan…1-0. Seuraava tilanne tuli noin 10 minuutin kohdalla kun Vesa Kujanpää pelasi pallon M. Luotolalle oikeaan laitaan, josta pallo pelattiin ”hyvän huudon” jälkeen ”pilkulle” Harri Inkiläiselle…palloon ensimmäisenä pääsi kuitenkin Samuel Niemelä, joka ohitti Lujan pakit ja laukaus meni vain karvan verran ohi etutolpasta. Tämän jälkeen tapahtui jotain, sillä ottelun hallinta siirtyi hiljalleen Laihialaisille ja nyt SiPa otti vastaan. Vaarallisilta maalipaikoilta säästyttiin kuitenkin lähinnä SiPan erinomaisesti pelanneen alakerran (Kimpimäki, Luomanen, Koivusaari, M. Seppelvirta) ansiosta. Kun SiPa antoi Lujan aikansa vyöryttää hyökkäyksiään, tuotti se lopulta Laihialaisille tulosta. Pallo pelattiin linjan yli pystyyn Vesa Mäkiselle, joka ohitti, muuten hyvän ottelun SiPan maalilla pelanneen, Matias Hallasuon noin 30 minuutin pelin kohdalla.

Toinen puoliaika jatkui tasaväkisissä merkeissä. Noin 50 minuutin pelin kohdalla nähtiin Sisu-Pallon maalilla venymistä, kun Matias Hallasuo nappasi todellisen venytystorjunnan ja piti SiPan tasatilanteessa ja lukemat 1-1:ssä. SiPa yritti vyöryttää palloja jatkuvalla syötöllä milloin keskustan ja milloin laitojen kautta ylös kärkimiehille, Mika Niemiselle, Samuel Niemelälle, Vesa Kujanpäälle ja Mikko Kulmalalle, mutta todella vaarallisille maalipaikoille ei vain tahdottu päästä Lujan tiiviin ryhmityksen läpi. Kun ottelua oli pelattu noin 65 minuuttia näki erotuomari Mäkelä SiPan rangaistusalueella rikkeen, josta tuomittiin ”yllättäen” rangaistuspotku. SiPa vaihtoi rankkaria torjumaan ”ex maalivahti” Toni Koivusaaren, joka aavisti kuitenkin väärään nurkkaan ja Luja siirtyi oikeusmurhalta tuntuneeseen 1-2 johtoon. Loppu ottelu pelattiinkin sitten lähinnä yhtä päätä. Sisu-Pallo yritti raivoisasti murtaa Lujan puolustusta, milloin korkeilla palloilla ja milloin pelaamalla, mutta ratkaiseviin maalipaikkoihin pääseminen tuntui edelleen haastavalta. Kun ottelua oli pelattu 75 minuuttia koki SiPa takaiskun, sillä Harri ”Leipä” Inkiläinen loukkaantui niin pahasti, että hänet jouduttiin siirtämään kentän sivuun paikattavaksi. Viisi minuuttia myöhemmin SiPan Mika Niemisellä oli erinomainen paikka tasoittaa ottelu hyvän vastahyökkäyksen päätteeksi, mutta Lujan puolustaja ehti viime hetkellä väliin. Pelikellon näyttäessä n.85min tapahtui jotain sellaista mikä olisi ehdottomasti pitänyt saada nauhalle (Nyt olisi Aapee pitänyt olla sen kameran kanssa kentän laidalla! 🙂 ), sillä monien uskon jo hiipuessa pistesaldon kasvamisesta, latasi Kulmalan Mikko polvenkorkuiseen vastapalloon sellaisen pommin, että Lujan Villanen ei voinut kuin ihailla ja ihmetellä, että ”kattoppahan poikaa”…oikealle ylös suuntautunut pallo painui vastustamattomasti verkkoon ja SiPan tasoitusmaali tuntui tässä kohtaa kuin voitolta! …toki tarjolla olisi ollut enemmänkin… Molemmat joukkueet yrittivät loppuun saattaa kääntää vielä ottelua voitokseen, mutta vaarallisilta maalipaikoilta säästyttiin.

Nyt peli alkoi hiljalleen näyttämään siltä mitä on haettu. Jokainen piste on tällä hetkellä äärimmäisen tärkeä, sillä myös sarjan hännillä majaileva Kuffen/2 nappasi edellisestä ottelustaan kauden ensimmäiset pisteet voittamalla FC Korsholm YB:n 3-1. Toivottavasti SiPan hyvät otteet jatkuvat myös tulevissa otteluissa, sillä yksi piste lisää on hyvä, mutta ei sillä vielä kuuhun mennä, joten joka ottelu tulee lähteä voittamaan, jokaisen pelaajan asenne kentällä tulee olla 110 ja kaikkien pelaajien tulee nähdä joukkueen menestymisen yhteisenä päämääränä. Siihen TÄMÄ JOUKKUE ja NÄMÄ PELAAJAT kyllä pystyvät, jos me vain sitä kaikki yhdessä haluamme.

TÄMÄ OLI HYVÄ OTTELU! 🙂

Kokoonpano:

Avaus:  Matias Hallasuo (MV), Saku Kimpimäki, Mika Nieminen, Mika Seppelvirta, Toni Koivusaari , Joona Hautala, Mika Vähäkoski, Vesa Kujanpää, Mikael Luotola, Samuel Niemelä, Harri Inkiläinen

Vaihto: Lasse Luomanen, Mikko Kulmala, Miika Martikkala, Sami Luomala, Olli Hernesniemi, Seppo Salmi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.