Sisu-Pallo hakee jatkopaikkaa cupissa

Sisu-Pallo hakee jatkopaikkaa cupissa

SiPa v KIngs SC (tästä otteluvihko ennakkoon)

Region s cupin neljännellä kierroksella Seinäjoella kohtaavat paikallinen Sisu-Pallo ja Kuopiosta lakeuksille matkustava Kings SC. Joukkueet ovat toisilleen entuudestaan täysin tuntemattomat. Tietävästi kummankaan joukkueen agentteja ei ole näkynyt tarkkailumatkoilla. Ainakaan sitä ei ole ääneen lausuttu ja myönnetty.

Kings SC:n edeltäjä Kings Kuopio perustettiin vuonna 1980, mutta se joutui lakkauttamaan toimintansa vuonna 2009 taloudellisten vaikeuksista johtuen. Seura tuli nykyisellä nimellään takaisin vuonna 2011 sarjatoimintaan V-divisioonaan nousten kauden 2014 päätteeksi Keski- ja Itä-Suomen alueen III-divariin, jossa joukkue pelaa edelleenkin.

Joukkueiden historia tai syntyaikataulu on samankaltainen, sillä samoihin aikoihin istahtivat TP-Seinäjoen / SJK-junioreiden Hannu Huilla ja Petri Kangas-Kokko, sekä  Seinäjoen Sisun Jarkko Tenkula miettimään Seinäjokelaisten nuorten palloilijoiden tulevaisuutta omassa kaupungissa. Minkälaisia mahdollisuuksia ja tulevaisuuden kuvia on näkyvissä tulevilla A-juniori-ikäisillä pelaajilla, jotka haluavat pelata futista, mutta myös nauttia vapaa-ajasta ja mukavasta yhdessä olosta. Samoja pohdintoja käytiin myös vähän varttuneempien pelaajien osalta, jotka eivät halua lähteä reissaamaan maakunnan joukkueiden kanssa. Päätettiin perustaa Sisu-Pallo, joka lunastaa TP-Seinäjoen sarjapaikan nelosesta, josta Sisu putosi viidenteen divisioonaan kauden päätteeksi. Tällä taattiin nelosen paikka paikallisille pelaajille. Nyt Seinäjokelaisilla pelaajilla oli oma seura.

Tähän on tultu. Sisu-Pallo on mukana kärkitaistossa tappioitta Vaasan-ja Keski-Pohjanmaan piirin kolmosessa. Saldona kuusi voittoa ja kolme tasuria, tappioton tie Region cupissa ja loistavia kokemuksia TUL:n cupissa niin jalkapallossa kuin futsalissa. Sisu-Pallo/II tastelee loistavilla esityksillä kärjen taustalla nelosessa. Väliaikaisiin tavoitteisiin on päästy, sanoisinko jopa, että ne on ylitetty. Tärkein tavoite on kuitenkin se, että pelaajat ovat omaksuneet seuran omakseen ja nauttivat pelaamisesta Sisu-Pallon logo rinnassaan.

Kings SC:n cup taival on ollut hyvä, sillä avauskierroksella se kaatoi Niemisen Urheilijat 0-6. Toisella kierroksella vastassa oli saman sarjan Savon Pallo, joka kaatui 2-0 ja kolmannen kierroksen ottelussa kyytiä sai Kotajärven Pallo lukemin 3-1. Joukkueen maalinteko cupissa on jakaantunut usean pelaajan hartioille. Joel Hyvärinen on onnistunut kolmesti ja kahdesti ovat onnistuneet Jarkko-Matti Pirinen ja Oskari Röppänen. Sarjassa ei ole sujunut yhtä mallikkaasti. Joukkue on kärsinyt poissaoloista ja loukkaantumista. Kuninkaat ovat sarjassa keskikastin alapuolella kahdella voitolla ja neljällä tappiolla.

Sisu-Pallon cup taival alkoi ensimmäisellä kierrokselta Vaasasta, jossa vastaan asettui FC Kiisto. Lopputulos 2-5 punapaidoille ja toisella kierroksella kotona kaatui Korsnäss FF 4-0. Kolmannella kierroksella Sisu-Pallo haki sensaatiomaisesti pisteet legendaarirelta Tampere Unitedilta lukemin 0-2. Punapaitojen maaliverkkoja ovat heilutelleet Sami Viljanen kuudesti ja maalin mieheen ovat tehneet Eetu Takala, Juuso Kurppa, Toni Kujala, Erno Ruismäki ja Joonas Kuivalainen.

Sisu-Pallo vie cupin ottelun Oma Sp stadionille tarjotakseen omille pelaajilleen, faneilleen ja vierasjoukkueelle parasta, mitä rahalla voi saada. Kiitos ottelun isännille Grilli Katukokki, Canorama ja Lamse. Te teitte sen mahdolliseksi. Nautitaan loistavasta jalkapallo-ottelusta upouudella eilen korkatulla stadionilla. Ottelu jääköön historiaan Suomen toistaiseksi upeimman jalkapallostadionin toisena otteluna.

Close Menu