Sisu-Pallo hankaluuksissa Kauhavan ”postimerkin kokoisella” Tekonurmella

Sisu-Pallo hankaluuksissa Kauhavan ”postimerkin kokoisella” Tekonurmella

Sisu-Pallon edustusjoukkue vieraili Perjantai-illan ratoksi Kauhavalla, jossa vastaan asettui sarjanousija KJV/Kanu. Kovasti oli vastustajan joukkue muuttunut aiemmista vuosista, eikä missään nimessä heikompaan suuntaan. Ottelusta erityisen hankalan teki Kauhavan pienenpieni Tekonurmikenttä, jossa tilanteita syntyi liukuhihnalta, eikä Seinäjokelaiset päässeet hyödyntämään lainkaan omia vahvuuksiaan. Toki jokainen jalkapallon ystävä ymmärtää, että on ala-arvoista selittelyä laittaa hankaluudet kentän piikkiin, sillä sama tilannehan se on aina molemmille joukkueille, joten todettakoon vaikka siten, että kotijoukkue KJV/Kanu osasi hyödyntää paremmin nopean ja pienen kentän tuomat mahdollisuudet. Tässä kohtaa rapottia joku jo luulee, että ”saimma selekähän Kauhavalaasilta”, mutta sentään ihan niin synkästä tilanteesta ei ole kyse, mutta pisteet jouduttiin Seinäjokelaisten pettymykseksi kuitenkin jakamaan tasan 2-2 (1-2).

Ottelu sai salama-alun, kun KJV/Kanun Samuli Nahkala hyödynsi heti ottelun ensimmäisellä minuutilla SiPan harhasyötöstä saamansa mahdollisuuden ja Sisu-Pallo sai todellisen herätyslaukauksen ottelulle. No ei punanutut tästä toki lannistuneet, vaan jatkoivat oman pelinsä kautta taistelua kohti tasoitusmaalin yrittämistä sekä ilman muuta myös voittoon oikeuttavan maalin tavoittelua maali kerrallaan. Joukkue kun kyllä tietää olevansa parhaimmillaan hyvinkin luova, taistelutahtoinen sekä yleensä myös tehokas viimeistelypäässä. Ottelu saatiinkin tasoihin, kun 31 minuutilla Antti Palomäki loi Teemu Kukilalle maalipaikan, josta Teemu iski varmasti kauden toisensa. 42 minuutilla SiPa pääsi yrittämään siirtymistä kuskin paikalle ottelussa rangaistuspotkusta, kun KJV/Kanun pelaaja pelasi palloa kädellään kotijoukkueen boxissa. Ottelun alla sovitiin Valtteri Heiniluoma mahdollisten rankkarien ampujaksi ja Valsuhan teki työtä käskettyään…lukemat 1-2 vieraille. Samassa tilanteessa siirryttiin myös puoliajalle.

Toisella jaksolla SiPa sai pallon maaliin noin 55 minuutin kohdalla, kun Antti Palomäki laukoi pallon oikealta kohti kotijoukkueen maalivahtia ja Mika Lahti siirsi reebound -pallon varmasti takanurkkaan. Kaikkien yllätykseksi linjatuomari nosti vasta tässä vaiheessa lipun yhtäkkiä ylös paitsion merkiksi…epäselväksi jäi, kuka tilanteessa lopulta oli paitsiossa, mutta maalia ei toki hyväksytty. KJV/Kanu pääsi myös ajoittain yllättävänkin vaarallisille paikoilla vastaiskujen myötä…kertaalleen pallo kimposi etutolpan sisäreunasta takaisin kentälle ja lopulta 66 minuutilla kotijoukkueen Matias Lammi tykitti oikealta tulleesta puolittaisesta läpiajosta pallon etutolpan kutta verkkoon ja tilanteeksi Seinäjokisia järkyttäneen 2-2. SiPa painoi loppupelin päälle kaikin mahdollisin keinoin ja eväin, mutta palloa ei vaan saatu ohi maaliviivan millään keinoilla. Mm. A. Palomäki oli kertaalleen yksin läpi, mutta maalivahdin ohittanut laukaus meni vain noin 2cm ohi tolpan…valitettavasti väärälle puolelle maalia. Ei mahda mitään…KJV/Kanu oli tänään erittäin hyvä ja SiPa joutuu miettimään uusia maisteita voimajuomaansa, joilla jatkossa klaarataan täysin pistein myös poikkeavien olosuhteiden tuomat haasteet. Ehkä tilanteiden valossa tasapeli ei lopulta kuitenkaan ole valtaisia oikeusmurha, vaan kuvaa ainakin tietyiltä osin ottelutapahtumia. Se vain on totuus, että tämän vuoden Nelonen tulee olemaan varsin tasainen, eikä yhteenkään otteluun tai kentällä tapahtuvaan taistelutilanteeseen ole varaa mennä yhtään säästöliekillä. Enkä missään nimessä sano, että Sisu-Pallo olisi tänään siihen sortunut, mutta todellakaan myöskään jatkossa siihen ei ole varaa piirunvertaakaan!

OTTELUN PÖYTÄKIRJA

Taistelu sarjapisteistä jatkuu ensi viikon perjantaina 11.5. Jouppiskalla klo.19.00, jolloin vastaan asettuu ainakin ”paperilla” ehkäpä yksi sarjan nimekkäimmistä joukkueista, Kaskö IK. Ennen sitä Sisu-Pallolla on nyt heti sunnuntaina tiukka reissu Korsnäsiin, jossa taistellaan jatkoon pääsystä Suomen Regions Cupissa. Ottelu Korsnäsin Keskuskentällä alkaa Sunnuntaina 6.5. Klo.18.00.

Close Menu