Sisu-Pallo jatkaa cupissa

Kotijoukkue Sisu-Pallo voitti 2-0 lukemin vierailija GBK/2:n Wallsport areenassa pelatussa ottelussa. Ottelu oli kotijoukkueelle kauden ensimmäinen. Samalla se esitteli nipun uusia pelaajia. Sisu-Pallon maalintekijät olivat Valtteri Heiniluoma ja Mika Koivumäki.Sisu-Pallon ja GBK/2:n välinen ottelu alkoi vierailijoiden rynnistyksellä, jota ei onneksi kestänyt kuin ensimmäiset viisi minuuttia. Vierailijat saivat luotua kaksi erinomaista maalipaikkaa, mutta hätäinen viimeistely kostautui. Usein tällaisesta seuraa rankaisu, niin nytkin, sillä kotijoukkue iski vasemmalta Antti Virkkusen johdolla. Hänen keskityspallonsa löysi Valtteri Heiniluoman irtopallon jälkeen ja tämä ei erehtynyt. Boxin rajalta lähtenyt laukaus lähti matalana ja tuli hivenen maskista yllättäen maalivahdin täysin. Tilanne 1-0 seitsemän minuutin kohdalla.
Tästä innostuneena kotijoukkue pääsi yrittämään välittömästi aloituksen jälkeen jälleen vasemmalta, kun Tuomas Kallionpää murtautui boxiin, mutta laukaus suuntautui takakulman ohi. 11. peliminuutilla kotijoukkueen vasemmalta annettu kulmapotku ajautui Valtteri Heiniluomalla, m utta tämän laukaus ajautui hivenen yli maalin. Seuraavaksi vuorossa olivat kokelaat Jaskari-Ruismäki, mutta seinäpeli kangerteli ratkaisevalla hetkellä.
Vierailijoiden kulma 14. minuutin kohdalla annettiin ovelasti lyhyenä, mutta siitä seuranneen laukauksen poimi varmasti näppeihinsä Santeri Jalkanen. Välittömästi avauksesta Tuomas Kallionpää vapautti takakulmalle nousseen Juuso Koskelan maalintekoon, mutta tämän jatko meni hivenen ohi takakulman. Tästä seuranneesta avauksesta vierailijat pääsivät nokatusten Santeri Jalkasen kanssa, mutta jälleen olivat Santun sormet terävinä.
Hurlumhei menot jatkuivat, sillä Santun avaus löysi Kallionpää, joka vapautti Virkkusen laidalta eteenpäin. Tämän keskitys löysi Ruismäen, joka pääsi kahdesti yrittämään, mutta molemmilla kerroilla sinipaita vei pelivälinen.
Tämän jälkeen kotijoukkue peesaili vierailijoita, jotka saivatkin pelin näennäisesti hallintaansa. Vierailijoilla oli pari paikkaakin; ensin 16,5 metristä vapari, mutta viiden miehen juonittelun lopputulos oli laukaus muuriin ja 24. minuutilla vasemmalta murtauduttiin boxiin, mutta Santtu kotijoukkueen maalissa sulki pallon sylinsä etukulmasta.
Ensimmäisen jakson viimeiset 10 minuuttia olivat kotijoukkueen hallintaa. Ensin puolen tunnin kohdalla Virkkunen keskitti ja Koskela jatkoi ohi maalin. Kolme minuuttia edellisestä Ruismäki oli juoksupallossa maalivahdin kanssa, joka onnistui juoksemaan pallosta ohi, mutta niin teki Ruismäkikin, joka olisi ollut nokakkain tyhjän maalin kanssa. 37. minuutilla Pekka Jaskari eteni boxiin vasemmalta kulmalta, mutta puolusta esti laukauksen kovalla perustaklauksella estäen todennäköisen maalin synnyn. Hetki ennen taukovihellystä pääsi Jaskari vielä koittamaan päällään, mutta tolppa tuli eteen ja jalallakin paluupallo jäi verkon väärälle puolelle.

Toiselle jaksolle kotijoukkue vaihtoi kaikki kuusi pelaajaa, joista tauolta sisälle juoksivat Mikael Luotola, Joni Willgren ja Pekka Rousu. Jakso alkoi kotijoukkueen kahdella tuloksettomalla kulmalla. Vierailijoiden kulma 43. minuutilla samaa luokkaa. Jakson ensimmäinen maalipaikka syntyi Jaskarille 46. minuutilla, mutta tämän veto epäonnistui. Hienon vapauttavan puskun antoi Joni Willgren. Ottelun ratkaisu nähtiin 53. minuutilla, kun Antti Virkkunen keskitti Jaskarille, joka suojasi pallon Joni Willgrenille. Tämä antoi vapauttavan poikittaissyötön ikinuorelle Mika Koivumäelle, jonka tarkka nosto yli maalivahdin siirsi kotijoukkueen 2-0 johtoon.
Vierailijat eivät lannistuneet vaan jatkoivat yritystään, mutta useimpien, itse asiassa kaikkien pallojen edessä oli mies nimeltä Santeri Jalkanen. Kotijoukkueen seuraava maalipaikka siunaantui läpipelatulle Vesa-Matti Tulisalolle, mutta tämän nosto suuntautui maalivahdin ulottuville. Tähänkin tilanteeseen vapauttavan syötön antoi Joni Willgren. Pari minuuttia edellisestä Tulisalolle tarjottiin uutta mahdollisuutta, kun Jaskari ajeli vasemmalta keskittäen pallon Veskulle, mutta tämän laukaus meni hivenen yli. Minuutti tästä yritti Antti Virkkunen hassuttaa maalivahtia vasemmalta laidalta tulevalla nostolla, mutta pallo ajautui maalin katolle.
Vierailijoilla oli vielä pari kulmaa, mutta niistä toinen päätyi kotijoukkueen maalitilanteeseen, kun Mikael Luotola pääsi laukomaan, mutta laukaus suuntautui kohti puolustajaa. Parivaljakko Virkkunen-Jaskari pääsi vielä pariin otteeseen yrittämään maalintekoa, mutta aina oli sinipaitaisen raidallinen sukka pallon ja maalin välissä.

Kotijoukkue esitti kohtalaisen kypsän kauden avauksen. Tämän kauden joukkue on hyvä sekoitus uutta nuoruuden intoa ja iän tuomaa kokemuksen viisautta. Joukkue jatkaa cupin toiselle kierrokselle ja vastaan asettuu Jeppis IFK Pietarsaaresta.

Jalkanen, Koivumäki, Oijennus (41.Luotola), Heiniluoma (70. Lempinen), Willgren M, (41.Willgren J.), Virkkunen, Jaskari, Kallionpää (50 Rantanen), Ruismäki (41.Rousu), Perämäki, Koskela (50.Tulisalo),

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu