Sisu-Pallo jatkaa tappiotonta putkeaan

Sisu-Pallo jatkoi hyviä otteitaan Seinäjoen Urheilutalolla sunnuntaina ja saalisti itselleen täyden pistepotin.

Heittopussien aamu, se oli jutun juoni kun  FC Seinäjoki ja Sisu-Pallo kohtasivat futsalin 3. divisioonan ottelussa sunnuntaiaamuna. Ottelusta ei sen ihmeempää sanaa ole jakaa, lukemat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

FC Seinäjoki – Sisu-Pallo 0-16 (0-7)

01:39 0 – 1 Eero Kantamaa (Pekka Palohuhta)
03:16 0 – 2 Mikael Luotola
10:46 0 – 3 Petteri Kajasmaa (Vesa-Matti Tulisalo)
14:09 0 – 4 Eero Kantamaa (Petri Perämäki)
16:17 0 – 5 Mikael Luotola (Joni Villgren)
17:43 0 – 6 Petteri Kajasmaa
19:18 0 – 7 Pekka Palohuhta (Joni Villgren)
– –
21:34 0 – 8 Antti Peltonen (Vesa-Matti Tulisalo)
23:07 0 – 9 Antti Virkkunen (Mikael Luotola)
24:25 0 – 10 Petteri Kajasmaa
25:44 0 – 11 Mikael Luotola (Petri Perämäki)
27:43 0 – 12 Oma maali
30:18 0 – 13 Vesa-Matti Tulisalo (Petteri Kajasmaa)
33:06 0 – 14 Antti Peltonen (Valtteri Heiniluoma)
35:32 0 – 15 Petteri Kajasmaa (Valtteri Heiniluoma)
36:39 0 – 16 Petteri Kajasmaa ( Petri Perämäki)

Sisu-Pallo: Luotola, Perämäki, Palohuhta, Heiniluoma, Peltonen, Laine,
Virkkunen, Kantamaa, Tulisalo, Villgren, Kajasmaa

Päivän jälkimmäisestä pelistä oli odotettavissa se kiihkeämpi ja katsojaystävällisempi ottelu ja sitä se myös oli. Nälkäinen ja nuori IK oli tullut Seinäjoelle pelaamaan ja voittamaan. Ennen Sisu-Pallon kohtaamista nylki ilmajokiset kovan päänahan vieden pisteet Lapuan Ponnistukselta lukemin 2-1. Alkuvihellystä odotellessa oli siis selvää, että Si-Pa olisi yksin sarjakärjessä ja sekös lämmitti puserossa.

Ottelussa kohtasi kaksi tyystin erityylistä joukkuetta. Nuori ja tekninen IK sekä fyysinen ja suoraviivainen Sisu-Pallo. Nuoruuden into veikin voiton kokemukselta ensimmäisellä puoliajalla. Si-palaisten ajatukset eivät vielä olleet kerenneet käynnissä olleeseen peliin. Vaikka IK:n maalipaikat olivat harvassa, oli niistä jokainen äärettömän vaarallinen. Liekö ainuttakaan vetoa tullut kohti maalia vartioinutta Jouni Pyylampea ennen kuin ensimmäinen maali oli tosiasia ajassa 5.10. Nuoret miehet pitivät seinäjokisia hieman pilkkanaan helpon tuntuisesti livahtaneella maalilla. Eipä aikaakaan tästä kun Si-Pa tasoitti tilanteeksi 1-1. Petteri Kajasmaa nousi keskeltä ja veti tulisesti. Maskimiehen virkaa toimittanut Pekka Palohuhta sattui olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja Kajasmaan laukaus otti Palohuhdan pohkeesta kimmokkeen jolle IK:n veräjänvartija ei voinut yhtikäs mitään ja veto upposi maalin alanurkkaan.

Tilanteet ensimmäisellä puoliajalla ailahtelivat rajusti. Si-Pa ei missään kohdassa tuntunut saavan rivejään kuntoon ja IK vyöryi kohti Pyylampea. Hyvät kikat ja ennakkoluulottomat haastot pitivät huolen siitä, että sipalaiset joutuivat koko ajan olemaan pienellä takamatkalla. Ajassa 11:40 Aapo Metsä-Ketelä siirsikin IK:n uudelleen johtoasemaan Jarkko Koskelan syötöstä. Kotijoukkueelle siunaantui joitain kelvollisia maalipaikkoja mutta niiden hyödyntäminen jäi puolitiehen. Tauolle mentiinkin IK:n pitäessä johtoa mikä oli kotijoukkueelle uusi tilanne kuluvalla kaudella.

Tauolla Heiniluoma painotti oma peruspeliä ja malttia kentällä. Jokin puoliajalla loksahti sillä ajassa 25:25 numero 25 Vesa-Matti Tulisalo siirsi seinäjokiset jo ansaitusti tasoihin. Tahtipuikkoa maalissa heilutti Antti Peltonen. Pari minuuttia edellisestä tuntui valtikka siirtyneen tyystin valkonutuille. Jo toisen kerran ottelussa akseli Palohuhta-Kajasmaa juoni maalin siirtäen Si-Pan ensi kerran johtoon. Kajasmaa syötti oivallisesti maalinkulmalla kytänneelle Palohuhdalle joka otti haltuun ja mälläsi pallon pömpeliin etukulmasta hölmistyneen maalivahdin vielä ihmetellessä. Pelikellossa 27:48.

IK ei vielä ollut kuitenkaan luovuttanut. Vierailijat hinkkasivat ja siirtelivät palloa huolella keskialueen tuntumassa. Aukkoja Si-Pan puolustuksesta etsittiin hanakasti ja hetkellisesti vierailijat pakottivat kotijoukkueen lähes kilpikonnapuolustukseen. Se ei kuitenkaan riittänyt. Sipalaisten puolustusvimma kostautui ja IK pelaajaa rikottiin vaarallisesti n. 10 metrin päässä maalista. Vapariin kyllä aseteltiin hienosti muuri mutta se ei paljon puntissa painanut kun ajassa 29:01 IK:n Eero Rantanen paukutti helposti nahkakuulan ohi hölmistyneen Jouni Pyylammen ja tilanne oli jälleen tasan.

Viimeisellä kymmenellä minuutilla kotijoukkue sai juonesta kiinni ja peli rullasi hienosti. Tilaa pelaajien väleistä alkoi löytyä ja syötöt löysivät hienosti vastaanottajansa. Tämän saivat kokea Petteri Kajasmaa, Antti Peltonen sekä Vesa-Matti Tulisalo, kun Eero Kantamaa tarjoili herrasmiesmäisesti vuorollaan jokaiselle edellämainitulle sellaisen maalisyötön josta miehet eivät erehtyneet. Lopussa Aapo Metsä-Ketelä pääsi vielä kaunistelemaan lukemia kaventaen tilanteeksi 6-4 jotka jäivät ottelun loppulukemiksi.

Sisu-Pallo – IK 6-4 (1-2)

05:10 0 – 1 Timo Nelimarkka (Jarno Vierikko)
06:54 1 – 1 Pekka Palohuhta (Petteri Kajasmaa)
11:40 1 – 2 Aapo Metsä-Ketelä (Jarkko Koskela)
– –
25:25 2 – 2 Vesa-Matti Tulisalo (Antti Peltonen)
27:48 3 – 2 Pekka Palohuhta (Petteri Kajasmaa)
29:01 3 – 3 Eero Rantanen
29:35 4 – 3 Petteri Kajasmaa (Eero Kantamaa)
31:30 5 – 3 Antti Peltonen (Eero Kantamaa)
36:54 6 – 3 Vesa-Matti Tulisalo (Eero Kantamaa)
39:15 6 – 4 Aapo Metsä-Ketelä

Sisu-Pallo: Palohuhta, Heiniluoma, Peltonen, Pyylampi,
Virkkunen, Kantamaa, Tulisalo, Villgren, Kajasmaa

FC Seinäjoen turnauksesta jäi näppeihin täysi pistepotti jonka saattelemana Sisu-Pallo nousi 13 pisteeseen ja yksin sarjan kärkeen ilman ainoatakaan tappiota. Ponnistuksen penkin alle menneen turnauksen saldona oli piste joka ei riittänyt pitämään IK:ta takana vaan ilmajokiset menivät sarjassa toiseksi pisteen turvin kokonaissaldona 9 sarjapistettä.
Sisu-Pallon kausi jatkuu heti seuraavana viikonloppuna kun lauantaina 17.12 Sisu-Pallon järjestämässä turnauksessa kohtaavat täsmälleen samat joukkueet kuin tälläkin kertaa. Pikarevanssin paikka monelle joukkueelle. Eteenpäin kohti seuraavaa haastetta!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.