Viime vuosien tapaan Seinäjoki-Lapua Maaottelut jatkuivat tänäkin vuonna, vastustaja vaan vaihtui. Viime vuosina kiistakumppanina on ollut Lapuan Ponnistus, mutta Kolmoseen nousun jälkeen vastassa on nyt Lapuan Virkiä. Ottelua aurinkoiseen perjantai-iltaan oli paikan päälle saapunut seuraamaan noin 85 hengen yleisö, joka oli läpileikkaus seinajokisia sekä lapualaisia.

Ottelun alku osoittautui jälleen Sisu-Pallolle hankalaksi tiistain Region's Cupin Apollo -pelin tapaan. Ottelun kuudennella peliminuutilla Virkiän yksi "seinäjoen vahvistuksista" Miika "Milli" Asunmaa irtaantuu vasemmasta laidasta ja laukoo 16 -nurkalta unelmalaukauksen taakse ja ylös, yli SiPa puolustuksen ja maalivahti Hunnakon. Verkko heiluu ja Sisu-Pallo on tappiolla kotonaan 0-1. Sisu-Pallo ei kuitenkaan tästä lannistu vaan lähtee tarmokkaasti tavoittelemaan tasoitusmaalia. Kun ottelua oli pelattu noin 22min SiPan pelaaja (Jussi Karppinen/Petri Huttu?) keskittää vasemmasta laidasta boxiin, jossa korkeimmalle nousee Joonas Kuivalainen. Kuikun pusku on sen verran paha, että vaikka Virkiän veskari pääsee ensin torjuntaan, kimpoaa se siitä kuitenkin vastustamattomasti verkon perukoille…liekö pallossa ollut jengaa sen verran paljon? 🙂 Tilanne oikeutettu 1-1. Ottelun 31 minuutilla, ottelun päätuomari Sami Kuula viheltää pilliinsä rangaistuspotkun merkiksi, kun SiPan puolustus joutuu käyttämään vääriä otteita Virkiän pelaajan päästessä puolittain irti keskeltä. Tuomiota kritisoidaan voimakkaasti, mutta ainakin kuuluttamoon, kosketus näytti osuvan suoraan jalkaan, eikä palloon, jolta tilanne kuulemma näytti toisesta kuvakulmasta. Ottelusta A-P Harjun kuvaama videotallenne tulee aikanaan paljastamaan, kuka oli oikeassa ja kuka ei… Rangaistuspotkua laukomaan asettuu Virkiän kauden ykköstykki, Miika Asunmaa. Milli laukoo oikeaan alanurkkaan, mutta Pisi aavistaa ja venyy erinomaiseen torjuntaan! Loppupuoliaika on tasaista, molemmilla omat paikkansa…ehkä Virkiällä kuitenkin hieman vaarallisemmat. Puoliajalle mennään lukemissa 1-1.

Puoliajalla SiPa vaihtaa Jussi Karppisen pois ja Toni Kujala tilalle. Virkiä vaihtaa Ossi Kivipuron ja Tuukka Hiltusen pois ja Juho Pajula sekä Saku Koskinen kentälle. Toinen puoliaika jatkuu siitä mihin ensimmäinen jäi…tasaista vääntöä ja muutamia paikkoja kummallakin. 59 minuutilla Virkiä vaihtaa Jussi Laapion Patrick Aholaan. 66 minuutilla SiPan Aleksi Oijennus loukkaa itseään ja hänen tilalleen vaihdetaan Lauri Hautamäki. Kun ottelua on pelattu 67min Virkiä saa kaksi vaarallista paikkaa peräjälkeen, mutta ensimmäisen torjuu SiPan maalilla Pasi Hunnakko loistavasti ja toinen laukaus menee vain hieman ohi oikeasta tolpasta. Lisää vaihtoja: Virkiä vaihtaa 74 minuutilla Miika Asunmaan pois ja tilalle tulee Justus Lahtinen, heti perään SiPa vaihtaa: Jukka Yli-Renko pois ja Iiro Kiviluoma tilalle. Virkiä painaa päälle ja Sisu-Pallon epäonneksi se tuottaa lopulta tulostakin kun pallo pelataan kulmasta SiPan boxiin ja korkeimmalle nousee Virkiän toinen "Seinäjoen vahvistus" Ville Kukkanen. Villen pusku lähtee viitosen viivalta, joten mitään ei ole tehtävissä. SiPa herää vielä taisteluun lopussa, mutta Virkiä vetäytyy kuoreensa ja osaa kyllä puolustustyöskentelyn tällaisessa tilanteessa. Aivan ottelun loppuhetkillä SiPalla on vielä loistava paikka, mutta Virkiän veskari on sijoittunut oikein ja Lapualaiset selviävät tilanteesta takaiskuitta. Virkiälle kolme pistettä lukemin 1-2 (1-1). Ottelutapahtumiin nähden tasapeli olisi ehkä ollut oikeutetumpi lopputulos, joskin Virkiä sai ehkä luotua hieman vaarallisemmat maalipaikat ottelussa kaikkiaan.

PÖYTÄKIRJA

Sisu-Pallon sarja jatkuu tulevana Keskiviikkona 3.6. vierasottelulla Kiisto a-teamia vastaan klo.19.00 alkaen ja vielä Perjantaina 5.6. pelataan Tekonurmella ottelu Sisu-Pallo – Närpes Kraft/2 klo.19.00 alkaen.

SARJATAULUKKO

1-puoliajan ensimmäiset 34 min

1-puoliajan loppu

2-puoliaika ensimmäiset 34 min