Sisu-Pallo katkaisi SuSi YB:n tappiottoman putken, Perämäellä neljän maalin ilta

Sisu-Pallo teki onnistuneen vierailun Vaasaan lauantai-iltapäivällä, sillä se yllätti sarjan kärjessä puhtaalla pelillä olevan SuSi Young Boysin.

Sisu-Pallo nousi 6-4 -tappioasemasta 6-9 -johtoon toisella puoliajalla, ottelun loppulukemien ollessa 7-9. Sisu-Pallon maaleista vastasivat Petri Perämäki 4, Joni Villgren, Petteri Kajasmaa, Tuomas Kallionpää, Roope Takala & Mikael Luotola. SiPan maalilla Matias Hallasuo pelasi erinomaisen ottelun, ollen tärkeä kulmakivi taistelussa ottelun voitosta. KYSEESSÄ OLI SIIS SUSI YB:N KAUDEN ENSIMMÄINEN TAPPIO, mikäli ei lasketa sarjan luovuttaneen Segertågetin voittoa SuSi:sta.

Sisu-Pallo lähti otteluun vauhdikkaasti liikkeelle, mutta ottelun avausmaalista vastasi kuitenkin kotijoukkue SuSi, kun Samuli Franke pääsi pyörähtämään maalinedessä miesvartioinnista ja laukoi pallon yläpömpeliin kellon näyttäessä aikaa 4.01. SiPan tasoitusmaalia saatiin odotella aina aikaan 9.45, jolloin SiPan hyvät sommitelmat johtivat vihdoin maaliin saakka. Maalintekijänä Petteri Kajasmaa ja syöttäjänä Joni Villgren. Aika tarkalleen kaksi minuuttia tästä iski SiPa toistamiseen kun Mikael Luotola syötti pallon nurkasta hyvän juoksun tehneelle Roope Takalalle, joka pommitti armottomasti pallon ohi SuSin maalivahdin. Roope (Eetun velipoika) Takala pelasi tässä ottelussa Sisu-Pallon futsaljoukkueessa uransa ensimmäisen ottelun ja kun huomioi yhdet treenit alla, niin eihän se muuta tarvitse…mies istui Sisu-Pallon kokoonpanoon kuin nenä päähän ja onkin hienoa saada uusi pelimies vahvistamaan Sisu-Pallon linjoja loppukaudeksi. 1-3 maali sai pävänvalonsa ajassa 13.14, kun Petri Perämäki tykitti illan ensimmäisen maalinsa karvattuaan pallon pois vastustajalta, maaliin ei siis merkitty syöttäjää. SuSi kuitenkin ryhdistäytyi ja jo ajassa 15.01 ottelu oli taas tasatilanteessa 3-3. Kellon näytettyä aikaa 15.28 iski Perämäki illan toisensa Joni Villgrenin mainiosta syötöstä, jostä Peten oli helppo viedä SiPa taas johtoon ja lukemiski 3-4. Taolle mentiin kuitenkin tasatilanteessa kun ajassa 18.11 Topias Iloviita teki illan toisen maalinsa.

Toiselle puoliajalle lähdettiin kovalla asenteella jo voittoa hakemaan, sillä ottelutapahtumien valossa SiPa olisi ansainnut johtoaseman. Toisin kuitenkin kävi…Sisu-Pallon toisen puoliajan alku oli umpisurkea ja ajassa 23.45 SuSi johti jo 6-4 Niko Rannan ja Pasi Saarelan maaleilla. Sisu-Pallo ei kuitenkaan lannistunut tästä vaan seurasi Sisu-Pallon kauden ehdottomasti paras kakdeksaminuttinen. Ensin ajassa 24.01 Mikael Luotola kavensi 6-5:n Petteri Kajasmaan esityöstä, sitten ajassa 25.17 Perämäki runttasi illan kolmantensa Roope Takalan syötöstä, lukemat 6-6. Seuraavaksi ajassa 26.43 vuorossa oli Joni Villgren, joka viimeisteli 6-7 -johtomaalin maagisesta, LOISTAVAN ottelun SiPan maalilla pelanneen, Matias Hallasuon heitosta. Ajassa 28.33 Perämäki teki illan kolmantensa ja ehkä hienoimpansa, kun hän pyörähti keskialueella kahden vastustajan välistä saatuaan pallon M. Luotolalta ja syöksyi läpiajoon, erehtymättä viimeisteyssä. Tuomas Kallionpää kaunisteli lukemat 6-9:n ajassa 32.53 tehtyään kauden avausmaalinsa Sisu-Pallossa, pujottaen pallon maalivahdin jalkojen välistä kuin varkain tulleen läpiajon päätteeksi. Maaliin syöttäjäksi merkittiin P. Kajasmaa. SuSi:n Iloviita teki vielä niin ikään illan neljäntensä ajassa 39.09 ja näin ollen loppulukemiksi kirjattiin 7-9 (4-4).

Ottelun jälkeen nähtiin riemukas Sisu-Pallon joukkue ja vain ihmetellä voi, miksei näin olla pelattu koko kautta, sillä pallon liike kentällä ja mitä hienoimmat syöttökombinaatiot pelaajalta pelaajalle olivat välillä kuin oppikirjasta. Ottelun jälkeen myös Sisu-Pallon valmentaja Vesa-Matti Tulisalo oli silmin nähden huojentunut voitetusta ottelusta. ”Zola” korostikin, että tänään ei Sisu-Pallon ryhmityksessä ollut ”heikkoa lenkkiä”, vaan kaikki pelasivat hyvän ottelun ja ylsivät yli tai vähintään omalle tasolleen. Sisu-Pallon maalilla Matias ”Hämähäkki” Hallasuo pelasi kyllä myös elämänsä ottelun, joka oli viimeisenä lukkona Sisu-Pallon voiton takeeksi.

Sisu-Pallon pisteet: Petri Perämäki 4+0, Joni Villgren 1+2, Petteri Kajasmaa 1+2, Mikael Luotola 1+2, Roope Takala 1+1, Tuomas Kallionpää 1+0, Matias Hallasuo 0+1.

Seuraavaksi Sisu-Pallo kohtaa kotonaan tulevana tiistaina 4.2. APV:n Alavudelta Urheilutalolla klo.20.40 -alkavassa ottelussa. TERVETULOA KANNUSTAMAAN SIPA VOITTOON MYÖS SARJAKAKKOSTA VASTAAN!!!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu