09.05.2015 SIF – Sisu-Pallo    5-2  ( 3 – 0 )

10 1-0 og
13 2-0 Jonas Svenns
24 3-0 Jonas Nygård
53 4-0 Ivan Metanov
71 4-1 Erno Ruismäki
81 5-1 Thomas Johansson
93 5-2 Taneli Panttila

 

SIF osoittautui juuri niin vahvaksi ja vaaralliseksi kuin joukkueen oli ennakoitu olevankin. Kentällä tuli esille miesten ja nuorten miesten ero. Se näkyi fyysisessä voimassa, pelissä ja viekkaudessa. Rikkeiden tekemistä ei epäilty, jos siitä oli apua omalle joukkueelle, varsinkin kun erotuomari Rasmus Hietanen antoi siihen mahdollisuuden.

Kotijoukkue ratkaisi ottelun kahdessa kymmenessä minuutissa, sillä sen verran tehokkaita olivat SIF:n Ivan Metanov ja Jonas Nygård korijoukkueen keskikentällä. Heidän liikkumisensa ja peliajatuksensa oli liikaa Sipalaisille, jotka olivat ensimmäisellä j aksolla askeleen tai kaksi jäljessä kotijoukkuetta. SIF puhkoi vierailijoiden taustoja hyvillä pystypalloilla linjan taaksee. Sen lisäksi takamiesten vapaaksi pelaaminen oli ihailtavaa katsottavaa katsomosta.. Kotijoukkueen 1-0 syntyi kulman jälkitilanteesta. Si-Pan maaliin joutunut Joonas Kuivalainen ei saanut palloa väljemmille vesille, eikä puolustuskaan onnistunut palloa toimittamaan väljemmille vesille oli tilanne 1-0. 2-0 lukemat tulivat samalla tavalla hyvän keskityksen päätteeksi, jossa takamies onnistui siirtämään pallon maaliin. 3-0 syntyi (itse asiassa mulla ei ole muistikuvaa ;)) ja niinpä tauolle mentiin 3-0 lukemissa.

Toiselle jaksolle tule selkeästi agressiivisempi vierasjoukkue, joka haastoi viherpaitoja tosissaan. Viidan veljekset suoriutuivat toppariparina hyvin, vaikka veljeksillä oli työmaata Metanovin kanssa aina ottelun 81. minuutille saakka. Hän onnistuikin kertaalleen murtautumaan läpi siirtäen SIF:n 4-0 johtoon kesken vierailijoiden painostuksen 53. minuutilla. Punapaidat jatkoivat työntekoa ja Erno Ruismäki saikin riistettyä pallon SIF:n alakerran poikkisyötöstä harhauttaen vielä maalivahdinkin tilanteeksi 4-1. Harmittavasti SIF sai 5-1 lukemat kymmenen minuuttia ennen loppua vastaiskun päätteeksi Thomas Johanssonin toimesta. Sisu-Pallo kavensi 93. minuutilla rangaistuspotkun jälkitilanteesta 5-2 Taneli Panttilan laittaessa kolmannella yrittämällä pallon maaliin.

Sisu-Pallosta varoitettiin Erno Ruismäkeä ja kotijoukkueesta Joel Sunabackaa.