Sisu-Pallo päätti kautensa tasapeliin Sundomissa

Sisu-Pallo päätti kautensa tasapeliin Sundomissa

Seinäjoen Sisu-Pallon vaikea jalkapallokausi tuli päätökseensä kun edustusjoukkue matkasi kauden viimeiseen otteluun Sundomiin Lauantaina 30.9. klo.14.00 alkaneeseen otteluun. Sisu-Pallo oli matkassa taistelutahtoisella 11 -miehen koalitiolla ja vaihtopenkkiä lämmitti ainoastaan valmentaja Salmi. Vastustajan rosteri sen sijaan pullisteli pelaajia heidän aloittaessa kauden päätösrituaalit ottelun jälkeen. Sisu-Pallo oli vastaavat perinteet hoitanut alta pois jo edellisviikonlopun Suomen Cupin finaalin yhteydessä.

Ottelu oli kaikenkaikkiaan erittäin tasainen ja pallon hallinta saattoi olla SIF:lle arviolta 55-45. Ensimmäisen tilaisuuden maalintekoon sai SIF, kun ottelun tuomari vihelsi rangaistuspotkun, maalivahti Tane Panttilan nyrkkeiltyä keskityspallosta palloa. Tuomarin näkemyksen mukaan Tane nyrkkeili pelaajaa päähän… No ei siitä sen enempää, pallo pilkulle ja tällä kerralla ei onneksi tapahtunut oikeusmurhaa, sillä SIF:n pelaaja laukoi pallon yli maalin. SIF aloitti kuitenkin ottelussa maalinteon, kun pallo pelattiin SIF -pelaajakaksikolle boksin reunalle, joista Jonas Svens oli paitsioasemassa. Toinen SIF pelaaja siirsi pallon uudelleen Svensille, joka ei erehtynyt viimeistelyssä. Sisu-Pallon tulkinnan mukaan ottelun tuomariston olisi kuulunut tuomita tilanteesta paitsio, sillä molemmat pelaajat olivat mukana hyökkäyksessä ja toinen heistä oli paitsiossa pystysyötössä…no tilanne jokatapauksessa 1-0. Sisu-Pallo nousi tasoihin aivan puoliajan viimehetkillä, kun Topias Lehtola pääsi laukomaan SIF:n boksissa, eikä hän erehtynyt…pallo yläpeltiin ja tauolle tasatilanteessa 1-1.

Toinen jakso jatkui samoissa merkeissä…SIF piti palloa hienokseltaan enemmän, mutta SiPa pääsi vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Tämä lopulta palkittiinkin, kun Toni Kujala keskitti pallon boksiin, Ossi Karhu tiputti päällä pallon takatolpalta Antti Viidalle, joka ei yleensä lähietäisyydeltä erehdy…eikä erehtynyt nytkään. SiPa siis yllätysjohtoon 1-2. Mitä lähemmäksi ottelu kääntyi loppua kohden, sitä enemmän SIF sai luotua painopistettä SiPan päätyyn ja lopulta heidän yrityksensä palkittiin, kun vaihdosta kentälle tullut Fredrik Utriainen kiskaisi selkäpuolelta tulleen pystypallon ykkösellä takanurkkaan. Maali oli hieno ja ansaittu, mutta tätäkin maalia varjosti tilanne, jossa SiPan pelaajaa rikottiin ja työmari näytti hyötyä, vaikka pallo ei edes ollut SiPan hallussa ja jatkotilanteesta SIF tasoitti ottelun…mutta tämä on jalkapalloa ja pulinat pois. Vaikean kauden jälkeen Sisu-Pallon pelaajat olivat todella tyytyväisiä tasatulokseen. Toki voiton menettäminen 5min ennen pelin loppua hieman harmittaa, mutta tasapeliin vieraista tämän kauden 3. Divisioonassa saa olla tyytyväinen.

Sisu-Pallo: Taneli Panttila (MV), Petri Huttu, Tuomas Hyrkkänen, Lauri Hautamäki, Mikael Luotola, Toni Kujala, Mika Lahti, Ossi Karhu, Antti Virkkunen, Antti Viita & Topias Lehtola.

Sundom IF – Sisu-Pallo 2-2 (1-1) PÖYTÄKIRJA

32min 1-0 Jonas Svenns, 45min 1-1 Topias Lehtola, 68min 1-2 Antti Viita, 87min 2-2 Fredrik Utriainen

Sisu-Pallon vaikea kausi päättyy siis putoamiseen divisioonaa alemmas. Joukkue pelaa ensi kaudella 2018 Vaasan Piirin Nelosta ja aloittaa taistelun paluusta takaisin Kolmoseen. Sisu-Pallo pelasi kolme kautta Vaasan/Keski-Pohjanmaan Kolmosessa, joista kausi 2016 oli menestyksekkäin, sekä seurahistorian paras kausi, joukkueen sijoittuessa sarjassa kolmanneksi, taisteltuaan pitkään jopa sarjan voitosta. Kaudella 2016 Sisu-Pallo sijoittui Suomen Region’s Cupissa myös kahdeksan parhaan joukkoon. Kaudelle 2017 Sisu-Pallo menetti lukuisia pelaajia erinäisistä syistä, kuten seuran vaihto, paikkakunnalta poismuutto, pitkät loukkaantumiset…kuvaavaa on, että 12 avauskokoonpanon tasoista pelaajaa, sisältäen kauden 2016 molemmat maalivahdit (Luis Fernando & Pasi Hunnakko), joukkueen kolme parasta maalintekijää (Sami Viljanen, Antti Palomäki & Joonas Kuivalainen) sekä kolme keskeistä keskuspuolustajaa (Henri Huilla, Roope Takala & Eetu Takala) olivat pois joukkueen vahvuudesta kaudella 2017.

TEKEEKÖ SISU-PALLO PALUUN KOLMOSEEN KAUDELLA 2018??? Me seurassa uskomme siihen vahvasti…aika näyttää kuinka käy…

Seinäjoen Sisu-Pallo Kiittää nöyrästi kaikkia kauden 2017 Yhteistyökumppaneita hyvästä yhteistyöstä ja tuesta, kausikortin ostaneita tukijoita, kaikkia kotiotteluiden katsojia, kaikkia seuran pelaajia, valmentajia ja muita joukkueiden taustajoukkoja.

NYT keskitytään välillä Futsaliin, jonka jälkeen taas Tammikuussa palataan asiaan Jalkapallon merkeissä! Seura tiedottaa kauden 2018 askelmerkeistä viimeistään Joulukuun loppupuolella.

Close Menu