Sisu-Pallo palasi voittojen tielle

Sisu-Pallo avasi nurmikauden voitokkaasti Suvilahden Sisun kustannuksella Linnanpuiston hyväkuntoisella jalkapallopyhätössä. Numerot olivat kotijoukkueelle 2-0 (1-0). Sisu-Pallon maalintekijät olivat Valtteri Heiniluoma ja Vesa-Matti Tulisalo.Sisu-Pallon ja SuSin välinen ottelu oli alusta alkaen mielenkiintoinen ja tiivistunnelmainen, sillä Linnanpuiston puitteet ja miljöö suosii juuri niin pelaajien kuin yleisön framilla oloa. Kentällä tapahtuu kaiken aikaa: pieni ilta kosteus ja nurmen vähäisyys ennen ottelua tuotti molemmille joukkueille lisähaasteita pystyssä pysymisen muodossa. Toki myös kontakteillakin oli osansa sanottavanaan…
Kotijoukkueen ensimmäinen paikka tuli 5. minuutilla, kun Pekka Palohuhta, Aleksi Oijennus parivaljakko pelasi pallon Antti Virkkuselle, jonka tulinen laukaus mene etuverkkoon. Kymmenen minuuttia myöhemmin Virkkuselle siunaantui toinen paikka, kun Mika Hynysen keskitys löysi tämän maalin edestä, mutta Virkkisen laukaus meni ohi takakulmasta. Minuutti tästä oli ensimmäinen maali syntyä, sillä Vesa-Matti Tulisen nurmiveivien päätteeksi tämän takaviistoon annettu syöttö löysi Pekka Palohuhdan, mutta maalivahti onnistui pallon pelastamaan maaliviivalta. 18. peliminuutilla Tulisalon singeri poljettiin jälleen käyntiin ja pallo boxissa Antti Virkkusen, joka syötti takaviistoon Valtteri Heiniluomalle, joka antoi lapikkaan heilahtaa raivoisasti ja 1-0 lukemat oli totta.
Ottelun 23. minuutilla se sitten tapahtui: Sisu-Pallon maalivahti Jarmo Rahnasto sai koskea palloon ensikerran SuSi vaparin jälkitilanteesta. Sisu-Pallo sai tämän jälkeen viiden kulman putken, mutta aina joku vierasjoukkueen pelaajan pää, rinta ja takamus oli pallon edessä ja lisämaalien odottelu sai jatkua. 37. peliminuutilla Valtteri Heiniluoma pääsi yrittämään puskemalla SuSi -maalivahdin sormien pitävyyttä, mutta tuloksetta. Lailla gepardin veskari nappasi pallon yläkulmasta. SuSilla oli mahdollisuus tasoitukseen 42. minuutilla, mutta Rahnaston hanskat toimivat erinomaisesti. Sisu-Pallon 2-0 oli hiuskarvan varassa syntyä, mutta jäi odottamaan, kun Jukka Yli-Rengon matala keso löysi Pekka Palohuhdan maalinedestä, mutta liiallinen aika ja rauhallisuus kostautuivat ja ns. varma maali jäi tekemättä.
Toisella jaksolla Sisu-Pallon ote vähän lipesi, sillä maalinteon yritys painoi liikaa harteita ja pelinhallinta unohtui pelaajilta. Vierailijat pääsivätkin muutamaan kertaan yrittämään, mutta Jarmo Rahnaston sormet pitivät loppuun asti. Toisen jakson paras paikka tuli kotijoukkueen Valtteri Heiniluoman jatko Jukka Yli-Rengon keskityksestä meni takatolppaan. Neljä minuuttia edellisestä Valtteri Heiniluoma pääsi laukomaan kuudeltatoista, mutta pallo sinkosi hivenen ohi takakulman.
Tästä seurasi selostustauko, kun Juha Jaakonahoa piti hoidattaa tk:ssa haljenneen huulen verran. Nyt sen tiedämme kyynervarsi on vahvempi kuin Suomalaisen miehen ylähuuli. Pari tikkiä ja liimaa ja Juhakin pääsi kotiin klo 22.00 tietämissä.
Ottelun loppuhetkillä taisi huoltaja-joukkueenjohtaja-autokuski olla kotijoukkueen työllistetyin mies, sillä sen verran alkoi vierailijoiden jalka painaa, ettei aina oikein tiennyt mitä potkisi, kunhan se vain olisi valkoista:) Lopullinen sinetti tuli Pasi Hunnakon taklatuksi tulemisen jälkeen, kun Vesa-Matin tulpaton tunturi pörähti käyntiin ja veivit olivat vailla vertaa. Muutaman kieputuksen jälkeen V-M:n jalka heilahti ja pallo meni takatolpasta maaliin. Se oli siinä, pisteet jäivät ansaitusti Seinämäelle.
Sisu-Pallo: Rahnasto, Hunnakko, Perämäki, Willgren J, Hynynen (80 Miilumäki), Kujanpää, Oijennus (46. Helinko), Heiniluoma, Palohuhta (55.Jaakaonaho, 62.Järvenpää), Virkkunen (41. Yli-Renko), Tulisalo

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.