Sisu-Pallo nappasi pisteen sarjakärjeltä

18.05.2012 Sisu-Pallo – VPS-j 0 – 0  ( 0 – 0 )

26 min Petri Perämäki (varoitus) Sisu-Pallo
26 min Kenan Kelmendi (varoitus) VPS-j
63 min Tommi Helminen (varoitus) VPS-j
86 min Antti Peltonen (varoitus) Sisu-Pallo
92+2    Vesa-Matti Tulisalo (varoitus) Sisu-Pallo

46 min Antti Peltonen + Mika Koivumäki –
46 min Juho Mäki-Maunus + Jooel Vuorinen –
46 min Toni Pylkkänen +
59 min Vesa-Matti Tulisalo + Marko Salimäki –
75 min Rami Louke + Marcello Cuccinotta –
86 min Mikael Luotola + Antti Virkkunen –

Perjantai-illan hämyssä Seinäjoen Joupiskalla kohtaavat paikallinen Sisu-Pallo ja vierailija VPS-juniorit, joka johtaa sarjaa puhtaalla pelillä. VPS-j on kohdannut sarjassa KoFF/PeIK:n ja MIF:n ja tulokset ovat maireat 3-1 ja 6-0, joten Sisu-Pallolla on luvassa kiireinen iltavuoro. Sisu-Pallo pääsee otteluun ilman poissaoloja, joten mahdollisuudet on vaikka sarjakärjen kaatoon.VPS-j aloitti ottelun vahvasti ja ensimmäisellä minuutilla kulmasta VPS-j:n Asseri Laitinen pääsi puskemaan, mutta kotijoukkueen maalissa debytoinut Marko Viinikainen poimi pallon maalin alakulmasta. Ottelun ensi minuutit olivat voimakasta vierailijoiden painostusta ja kotijoukkueen oli vaikea saada peliään avatuksi. Ottelun kuudennella peliminuutilla vierailijoiden Topi Korpi katkaisu kotijoukkueen avauksen ja laukoi vahvasti ohi ja yli maalin. Kahdeksannella mminuutilla Sisu-Pallolle oli avautua paikka, kun Viinikaisen pitkä avaus meni VPS puolustuksen kautta Antti Virkkuselle, mutta tämän syöttö ei tavoittanut Jooel Vuorista ja tilanteen synty kuivui kokoon. Ottelun 18 peliminuutilla Marko Salimäki laittoi hyvän pystypallon, mutta Pekka Palohuhdan juoksu päättyi kuudentoistaviivalle maalivahti Miika Tantarimäen katkoon. Heti perään Petri Perämäki haki Palohuhtaa puskupalloon, mutta suisto jäi voimattomaksi.
Sisu-Pallon ensimmäinen maalilaukaus nähtiin 11 minuutilla, kun Pekka Palohuhta levitti pelin vasemmalle Antti Virkkuselle, joka eteni ja laukoi. VPS -vahti torjui pallon varmasti. Ottelun edetessä peli siirtyi yhä enemmän keskialuueelle ja siellä nähtiinkin kiivaita taisteluja. Ottelun 14 minuutilla Jooel Vuorinen vapautettiin osittaiseen läpiajoon oikelta puolelta, tämä syötti taaksepäin Pekka Palohuhdalle, jonka laukauksen torjui VPS pakki. Pallo ajautui Virkkuselle, joka laukoi tulisesti vähän yli ristikion. Heti perään samainen kaksikko yritti uudelleen, mutta VPS vahti torjui pallon vaivoin kulmaksi. Kulman jälkitilanne oli vaarallinen, mutta VPS vahti veti jälleen pitemmän korren. Ottelun paras maalipaikka siunaantui 23 minuutilla Joni uusipaikalle, mutta Joni Willgren heittäytyi uhrautuvasti laukauksen eteen ja tilanne kuivui kasaan. 25 peliminuutilla Sisu-Pallon paras paikka tuli Antti Virkkuselle, kun takakulma keskitys oli mennä maaliin. Seuraava tilanne nähtiinkin kotijoukkueen päädyssä, mutta hyvin torjunut Marko Viinikainen poimi vuoroin Uusipaikan kuin Kelmendin yritykset. 29. minuutilla kulman jälkitilanteesta Mikko Arpiainen pääsi koittamaan Viinikaisen näppien pitävyyttä ja nehän piti. 37 minuutilla VPS sai hyvän tilanteen oikealta laidalta, kun Marcello Cuccinotta sai pallon laidalle ja veivasi itselleen laukaisupaikan. Onneksi pallo, toisin Kaskisissa, kimposi yli maalin. Sisu-Pallon paras paikka oli 41 minuutilla, kun Tuomas Kallionpää vapautti Pekka Palohuhdan läpiajoon. Miika Tantarimäki sai vasemman jalan jalkapohjan pallon väliin ennenkuin se olisi tavoittanut maalin takakulman.
Toisen puoliajan seitsemännellä minuuutilla avautui kotijoukkueelle ensimmäinen paikka, kun Marko Salimäki keskittu Juho Mäki-Maunukselle kuudentoista viivalle, mutta tämä hävisi kaksintaistelun VPS puolustajalle. Pari minuuttia edellisestä samainen kaveri laukoi paristakympistä, mutta Miika Tantarimäki oli itse varmuus maalissa. Ajassa 56 minuuttia sattui  Marko Viinikaisella arviointivirhe ja korkea pallo meni yli kohti maalia. Petri Perämäki onnistui pelastamaan pallon viivalta VPS hyökkääjien estelyistä huolimatta. 61 minuutilla Joni Uusipaikalla oli mahdollisuus kauden neljänteen osumaan, mutta Marko Viinikaisen vastaantulo esti maalin synnyn. Välittömästi seuraavasta hyökkäyksestä kotijoukkueella oli mahdollisuus iskeä, mutta Antti Virkkusen pusku meni maalivahdin ulottuville. 68 minuutilla oli kotijoukkueella loistava mahdollisuus siirtyä johtoon, kun Pekka Palohuhdan pusku löysi Antti Virkkusen vasemmalta, joka tääkäisi pallon sydämen kylmyydestä vähän yli maalin. Sisu-Pallon kulman jälkitilanteesta Vesa-Matti Tulisalo laukoi pahan pomppupallon, mutta Tantarimäki oli jälleen mies paikalla. Kotikatsomon sydämen lyönnit jäivät väliin, kun Toni Pylkkänen vapautti vasemmalta laidalta Tommi Helmisen, joka keskitti Marcello Cuccinottalle, mutta Viinikainen nappasi pallon kiinni. Pari minuuttia siitä oli pallo verkossa, mutta avustavan lippu oli pystyssä. Heti perään toisessa päässä oli vaaran paikka, kun Tantarimäelle tapahtui ensimmäinen virhe ja hänen avauksensa meni Vesa-Matti Tulisalon jalkaan. Tämä yrittä vuoden tykkiä ja laukaus meni yli maalin. Huh, huh tuumi kirjottaja, kun tilanteet aaltoilivat vaarallisesti puolelta toiselle. Paikkansa oli Sisu-Pallon Palohuhdalla ja Tulisalolla ja vierailijoiden Joni Uusipaikalla kuin Marko Pirhosella.
Ottelun ehdotonta parhaimmisto olivat molempien joukkueiden maalivahdit, jotka pitivät omat maalinsa puhtaana.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu