Sisu-Pallo tauolle voiton saattelemana

Sisu-Pallo ja sarjanousija Laihian Luja ottivat mittaa toisistaan Joupiskan tekonurmella torstai-illan esittelussa ennen isojen poikien ottelua Saksa – Italia. Sisu-Pallo ei antanut nousijan yllättää, vaan saalisti kauden toisen voittonsa ns. kuuden pisteen ottelussa. Loppunumerot olivat 5-1 (2-1). Kotijoukkueen maalintekijät olivat Pekka Palohuhta 2, Juho Mäki-Maunus, Henry Latosaari ja Miika Willgren kertaalleen.Sisu-Pallon ja Lujan välinen ottelu alkoi tunnustelevissa merkeissä. Molemmat joukkueet pyrkivät saamaan yliotteen toisistaan, mutta tuloksetta. Ensimmäinen tilanteen poikanen syntyi viiden minuutin kohdalla, kun Pekka Palohuhta onnistui riistämään pallon boxissa ja keskitti pallon maalivahdin hyppysiin. Hyvin esiintynyt Juho Mäki-Maunus kaadettiin seitsemän minuutin kohdalla parinkympin kohdalla. Tuomas Kallionpää lähetti hyvän kierteisen vaparin etukulmaa kohti, mutta Luja maalivahti oli terhakkana maalillaan. Lujalle tarjoutui erinomainen mahdollisuus johtoasemaan 10 minuutilla, kun Tuomas Kallionpää syöttö epäonnistui ja Luja pelaajat pääsivät 2-0 hyökkäykseen. Pelaajien epäitsekkyys kostautui maalin edessä klassisena paitsiovirheenä. Pari minuuttia tästä pääsi Marko Salimäki koittamaan ruutinsa kuivuutta, mutta laukaus meni hivenen yli maalin. Vartin pelin kohdalla Antti Virkkusen vasemman puolen keskitys löysi takatolpalta Marko Salimäen, mutta pusku meni ohi takakulmasta. Kova yrittäminen palkittiin, kun 18. minuutilla Juho Mäki-Maunuksen veto löysi lähetti pallon kohti Luja maalia ja painui vastustamattomasti maalivahdin estelyistä huolimatta verkon perukoille.
Tämän jälkeen pelissä tuli pieni suvanto vaihe ja tilanteiden luominen jäi vaillinaiseksi. Kentän keskialueella käytiin sitäkin suurempaa ja kovempaa taistelua. Ottelun toinen maali nähtiin 40 minuutin kohdalla, kun Pekka Palohuhta pääsi laittamaan pallon maaliin. Pari minuuttia edellisestä sai Luja vapaapotkun noin paristakympistä ja pallon taakse asettui Sirvan Moradi. Tämä lähetti sellaisen kanuunan kohti kotijoukkueen maalia, että oksat pois. Pallo otti vielä Mika Koivumäen päästä kimmokkeen mennen takatolpan kautta maaliin. Näin tauolle mentiin 2-1 lukemissa.

Toinen puoliaika alkoi Sisu-Pallon painostuksella, sillä heti toisella minuutilla kotijoukkue sai kulman ja jälkitilanteesta kulmapotkun, jonka Antti Virkkunen lähetti kohti Pekka Palohuhdan päätä, mutta pusku suuntautui yli maalin. Sisu-Pallon kolmas maali oli syntyä 55. minuutilla Antti Virkkusen saatua vasemmalle laidalle upeasti Juho Mäki-Maunuksen lähettämän ristipallon. Virkkunen ajeli kohti maalia ja syötti hyvin maalille nousevalle Pekka Palohuhdalle, mutta Luja puolustus pääsi viime hetkillä palloon kiinni. 67. minuutilla Pekka Palohuhdalla oli erinomainen mahdollisuus siirtää irtopallo maaliin, kun Juho Mäki-Maunuksen tulinen kuti poltteli Luja maalivahdin sormia. Tilanteesta seurasi Si-Pan 3-1 maali, kun kentälle vaihdettu ja tänä vuonna debytoinut Henry Latosaari laittoi pallon maalin edestä maaliin. Tutkapari veljekset Willgren esittelivät taitojaan seuraavaksi; Miika Willgren nousi oikealta laidalta ja keskitti veljelleen erinomaisen pallon, mutta Jonin pusku meni yli maalin. Seuraavien kolmen minuutin kohdalla vierailijoiden veskarin sormia koittivat Miika Willgren ja Juho Mäki-Maunus, mutta turhaan. Lopullinen sinetti nähtiin 73. minuutilla, kun Miika Willgrenin vapari paristakympistä meni vastustamattomasti maalin ylänurkkaan. Loppunumerot 5-1 tuli Pekka Palohuhdan laukauksesta 10 minuuttia ennen maalia.

Erotuomari Ari Mäkelä joutui varoittamaan kotijoukkueen Joni Willgreniä ja vierailijoiden Jani Palomäkeä ja Sirvan Moradia. Sisu-Pallo jää tauolle ja jatkaa heinäkuun puolivälissä Kuninkaiden vieraana. Sarja on tällä hetkellä aika kimurantti, sillä viime kierrosten ristiin pelaamiset ovat lähentäneen hännän ja kärjen eroa. Sisu-Pallo keräsi kevätkierroksella pisteen per ottelu ja teki 1.9 maalia ottelussa ja laski omiinsa 2,1 maalia. Pistesaldo kevätkierroksen jälkeen tulisi olla 18, mutta turhat tappiot ja tasapelit rokottavat ankarasti seuran sijoitusta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu