Sisu-Pallo hallitsi, piste palkkioksi

05  0-1 Joni Suvanto
59  1-1 Pekka Palohuhta
71  2-1 Marko Salimäki
87 2-2 Stefan Grönholm rp.
60 Valtteri Heiniluoma (varoitus)
90 Antti Peltonen (varoitus)

Seinäjoen Sisu-Pallon toinen kotiottelu Joupiskan jalkapalloviheriöllä näki päivänvalonsa perjantaina klo 20.45. Lähtökohta otteluun on mielenkiintoinen ja haastava, sillä kotijoukkue lähtee otteluun 1-5 tappio selässä. Vierailija ABC onnistui sarja-avauksessa nappaamaan pisteen 2-2 tasapelillä Malax IF:n kanssa.Ottelu alkoi Sisu-Pallon pallon hallinnalla, sillä mustapaitaiset vierailijat eivät koskeneet palloon juuri lainkaan ottelun ensi minuuteilla, vaan kotijoukkue dominoi peliä totaalisesti. Ensimmäinen tilanne ottelussa tuli vierailijoille ottelun viidennellä peliminuutilla, kun Joni Suvanto laukoi kuudeltatoista helponnäköisesti 0-1 johtoon.
Maalin jälkeen kotijoukkue jatkoi pallon siirtelyä ja pelin dominointia keskialueella, tuloksetta ilman varsinaisia tilanteita. Kotijoukkueen ensimmäinen tilanne syntyi 10 minuutilla, kun keskityspallo löysi Pekka Palohuhdan maalilta, mutta tilanteen jälkipaikasta tuli kulma, joka ei tuottanut tulosta. Oikealta laidalta nousupaikkoja hyvin hakenut Jooel Vuorinen sai vaivan palkaksi vaparin, josta syntyi kotijoukkueen vaarallinen tilanne, mutta ABC puolustus putsasi pelivälineen turvallisimmille vesille. Rajaheiton jälkitilanteesta vierailijat loivat ensimmäisen varsinaisen tilanteen, kun Mats Bystedt teki polkupyöräpotkun, jonka Jooel Vuorinen puski kulmaksi. Kotijoukkueen paras paikka oli 21 peliminuutilla, kun hienon sommitelman päätteeksi Antti Virkkune pääsi puskemaan takatolpalla, mutta pusku jöi löysäksi. Minuutti tästä Tuomas Kallionpää ajeli boxiin, mutta maalivahti torjui. Sisu-Pallon seuraava paikka tuli oikealta puolelta, mutta jälleen takaviisto syötön väliin pääsi vastustaja väliin. maali suorastaan roikkui ilmassa kilpaa ihanan makkaran tuoksun kanssa.
Sisu-Pallon puolenvaihdot tuottivat ongelmia ABC puolustukselle, mutta kulmaa parempaa palkintoa ei joukkue saanut ensimmäisen 27 peliminuutin aikana. 29 minuutin kohdalla yleisö huokaisi, kun Pekka Palohuhta veivasi Kallionpää syötön jälkeen maalivahdin pihalle ja antoi hienon syötön toiseen aaltoon Juho Mäki-Maunukselle, jonka takakulma sijoituksen eteen löytyi ABC puolustajan jalan kärki ja näin kotijoukkueen avausmaali jäi syntymättä, toistaiseksi. Ottelukellon näyttäessä 31 minuuttia Joupiskan taivaalla nähtiin tutuksi tuleva ja tullut ilmiö, kun kentän valot syttyivät palamaan ja hehkuivat kilpaa valaisten taivaanrantaa ja nurmikentän viheriötä. Ottelun 33 minuutilla Pekka Palohuhta vapautui läpiajoon, mutta liukas kärki ehti luikahtaa paitsioasemaan ja avustavana toiminut Juho Mäkisellä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin nostaa lippu pystyyn paitsion merkiksi. 37 minuutilla hienon pelin päätteeksi Antti Virkkunen karkasi vasemmalta, mutta boxista lähteneen laukauksen torjui erinomaisesti kulmaksi ABC maalivahti Mikael Hakala. Hetkeä myöhemmin hänelle oli tapahtua haaveri, kun Jooel Vuorinen jälleen kerran nousi laidalta pallon perässä. Pallo poltti sormia ja oli lipsahtaa haaroista Vuorisen saataville, mutta Hakala onnistui pallon lopulta vangitsemaan. Pari minuuttia tästä Pekka Palohuhta voitti Hakalan kanssa käydyn ilmataistelun. Kakkospallo meni Antti Virkkuselle, joka nosti pallon hienosti kohti maalia. Jostain kummasta pallon ja maaliviivan väliin löytyi ABC puolustaja, joka putsasi pallon väljemmille vesille. ABC loi jakson loppuhetkillä yhden tilanteen, mutta Mats Bystedtin ohjaus meni onneksi ohi etukulman. Näin tauolle mentiin kotijoukkueen hallitessa palloa 75 – 25, mutta peli vierailjoille 0-1.

Ottelun toinen puoliaika alkoi keskialueen tunnustelulla. Molemmat joukkueet hakivat tilanteita, mutta maalivahdit poimivat varmasti haltuunsa molemmissa päissä. Sisu-Pallo, isompi kuin maapallo kaikui katsomosta ja samalla Antti Virkkunen laukoi tulisesti jenkkimaalien tolppaan. Vajaa minuutti siitä ja Pekka Palohuhdan siirto meni tolppaan ja kakkospalloon singahtanut Marko Salimäki ei saanut palloa maaliin. Vyörytys jatkui milloin oikealta, milloin vasemmalta, vapari oikealta, kulma vasemmalta, mutta maalit antoivat odottaa…ja tulihan se sieltä 59. peliminuutti ja Pekka Palohuhta karkuteille. Varma sijoitus takakulmaan ja ansaittu tasoitus 1-1. Ja lisää, ei, pallo on viivalla…voi eih, kuuluu yleisöstä, kun Antti Virkkusen jatko pelastettiin maaliviivalta. Hienon esityön tilanteeseen teki Pekka Palohuhta. Tilanteet saivat jatkoa, mutta Salimäen maalilaukaus lipui hivenen löysänä ja ABC puolustus sai takaiskun estettyä. 71. peliminuutti; Antti Virkkusen nousu vasemmalta laidalta löysi maalilta Marko Salimäen, joka hallitusti tsippas yli maalivahdin tilanteeksi 2-1. Maalin jälkeen peli tasaantui ja vierasjoukkue onnistui luomaan muutaman tilanteen, mutta Aku Laine kotijoukkueen maalissa torjui pallot varmasti. 84 minuutilla Janne Ritari pääsi lähes läpi, mutta tilanne kuivui kulmaksi, jonka antoi Antti Virkkunen vaarallisesti. Hakala maalissa hoiteli pallon väljemmille vesille. Ottelun loppuhetket olivat raivoisaa taistelu pelitilasta ja pisteistä. Kolme minuuttia ennen loppua ABC sai rangaistuspotkun ja pallon maaliin laukoi kotiyleisön suursuosikki Stefan Grönholm. Ottelu tarjosi jännitystä loppuun saakka ja yleisö ei jättänyt ketään kylmäksi.

Sisu-Pallo: Aku Laine, Valtteri Heiniluoma, Joni Willgren, Antti Virkkunen, Antti Peltonen, Marko Salimäki (Janne Ritari 80), Tuomas Kallionpää, Petri Perämäki, Pekka Palohuhta, Juho Mäki-Maunus, Jooel Vuorinen (Mikael Luotola)

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu