Sisu-Pallo vs SJK akatemia ti 13.9. klo 20.15 oma sp stadionilla
Maaaa-liiiii

Sisu-Pallo vs SJK akatemia ti 13.9. klo 20.15 oma sp stadionilla

Seinäjoen oma SP stadionilla kohtaavat tämän illan huippuottelussa Sisu-Pallo ja SJK akatemia. Molemmilta joukkueilta on nousu karannut käsistä, mutta nyt pelataankin maineesta ja erityisesti kunniasta.

Kevätkierroksen ottelussa pisteet jäivät punapaidoille ansaitusti 0-1 lukemin. Ottelun ainokaisen teki Joonas Kuivalainen vapaapotkusta.  Joupiskan vanhalla stadionilla otteet olivat välillä raisujakin ja yleisössä pidäteltiin henkeä ”toivottavasti kukaan ei loukkaantuisi oikein pahasti”. Ottelu oli kahden hyvin toisensa tuntevan joukkueen kiihkeä kohtaaminen, jossa ei armoa annettu. Taklaukset olivat kovia ja useimmiten rehellisiä. Tuomaria kokeiltiin ja välillä vedätettiin. Se kuuluu paikallispelin hegemoniaan.

Tänään kentällä on yhtään helpompaa. Molemmat haluavat voittaa toisensa. SJK akatemialla on vastassa kovaa pelaava kotijoukkue, joka ei anna tuumaakaan tilaa vastustajalle. SJK akatemialla on myös kasvojen pesun paikka; tappio kevätkierroksella ja pari viime hetkien tappiota sarjassa ja nousun karkaaminen. Tänään piti pelata noususta, mutta toisin kävi. Kaikkien yllätykseksi Sisu-Pallo on hyvillä syyskauden esityksillä kiilannut itsensä sarjakakkoseksi. Joukkueella on yksi peli enemmän pelattuna kuin mustapaidoilla ja eroa ainoastaan kaksi pistettä, joten kysymyksessä on todellinen kuuden pisteen ottelu.

Sisu-Pallo kompastui Mika Koivumäen luotsaaman VPS-junioreiden kotiluolassa viime lauantaina. Tappio 2-1 lukemin oli kirvelevä. Tilastotappiosta lienee voidaan puhua. Jos tappion oli tultava, niin tulipahan hyvään aikaan, sillä nyt joukkue on täynnä tulta ja tappuraa. On aika palata voittojen tielle.

Sisu-Pallo lähtee otteluun lähes ykkösnyrkillään. Niin pitää ollakin, sillä vierailijoiden nimilistalla on ollut merkittäviä pelaajia viime aikoina, sillä mukana ovat olleet mm. Penninkangas, Lehtinen ja Pöntinen, joten joukkue on vahvistunut viime viikkojen aikana merkittävästi. Akatemian joukkueenjohtaja Jorma Tuohisaari valottaa illan ottelua seuraavasti: ”Ottelu on erityinen näille jätkille. Pelillä on normaalia sarjaottelua enemmän merkitystä ja se on näkynyt. Joukkueella on kova revanssihenki. Halutaan maksaa keväinen tappio takaisin. Taistellaan samoista hyvistä sijoituksista sarjassa. Saadaan pelata ottelu hyvissä olosuhteissa ja toivottavasti ison yleisön edessä.” Sisu-Pallon taustoilla ollaan luottavaisia. Valmentaja Seppo Salmi toteaa ottelun aattona:”Luvassa on kiihkeä paikallistaistelu, jossa ei saa mitään ilmaiseksi. Joukkue tiedostaa mustapaitojen revanssihengen, mutta uskon meidän klaaraavan kokemuksellamme ja hyvällä hengellä pisteet kotiin. Paineet taitaa olla kuitenkin enemmän junioreilla”.

Sisu-Pallon puolustus saa vastaansa yhden sarjan tehokkaimmista maalipyssyistä, Joonas Lepistön.  Viime aikoina joukkueen tehokkaimpana pelaajana on ollut Aatu Kujanpää, Lapuan Ponnistuksen lahja akatemialle. Pojilla tulee olemaan ahdasta, se luvataan Sisu-Pallon puolustajien toimesta. Helppoa ei tule olemaan mustapaidoillakaan, sillä Sami Viljanen on jäätävässä kunnossa maalineduspelissä. Vastuu maalinteossa on jakaantunut usean pelaajan harteille, joten ratkaisukykyä löytyy.

On siis aika nautti paikallispelin huumasta ja sykkeestä. Me Sisu-Pallosta lupaamme, että vauhtia ja vaarallisia tilanteita syntyy tänään areenalla. Tällaiset puitteet ja iltavalaistus ovat omiaan lisäämään tunnelmaa.

Jalkapallo on parasta paikan päällä.

Close Menu