Sisu-Pallolle juotettiin karvasta kalkkia

Sisu-Pallolle juotettiin karvasta kalkkia

Sisu-Pallon kausi Vaasan piirin Nelosessa jatkui perjantain maakunnallisessa taistossa katkeralla tappiolla Lapuan Ponnistusta vastaan. Pistejaossa oltiin kiinni vielä erotuomarin määrämällä lisäajalla kunnes 90+3 minuutilla vierasjoukkue nousi voittoon lukemin 1-2.

Sisu-Pallo oli ennen ottelua unohtanu alkukauden vaikeat ottelut ja lähti hakemaan hyvää tulosta. Peli alkoikin tasaissa merkeissä molempien joukkueiden pitäessä palloa ja kokeillen välillä hyökkäyksiä, niin lyhyillä kuin pitkilläkin syötöillä. Ottelun ensimmäisen maalin pääsi kuitenkin iskemään Ponnistus. Vierasjoukkueen vastahyökkäyksestä aiheutunut turhahko vapaapotku antoi mahdollisuuden maalintekoon. Vapaapotkusta pallo jäikin pyörimään Sisu-Pallon rangaistusaluuen läheisyyteen, josta Artem Lavrukov pujahti maalintekoon. Tilanne 0-1, ja kellossa 23 minuuttia.

Ottelu jatkui maalin jälkeen hyvin samalla kaavalla, molemmat joukkueet pallossa ja maalinteko mielessä. Varsinaisia huippupaikkoja ei nähty ja näin puoliaikaa vietettiin vierasjoukkueen 0-1 johdossa.

Toisella puoliajalla punaisilla oli vain yksi tavoite, rinnalle ja ohi. Sisu-Pallo ottikin ottelun haltuun ja lähti hakemaan hanakasti tasoitusmaalia. Tilanteita syntyi mutta se kuuluisa viimeinen terävyys puuttui. Tunnin kohdalla kuitenkin tapahtui. Vesa-Matti Tulisalo syötti boksiin Jonatan Tynkkyselle, joka ei lähellä olleista puolustajista hätkähtänyt, vaan sijoitti pallon varmasti takanurkkaan. Näin nähtiin Sisu-Pallon ensimmäinen maali kotikentällä sarjakaudella 2019.

Maalin jälkeen Sisu-Pallo ei kuitenkaan näyttänyt tyytymistä tasapeliin vaan jatkoi pallonhallinnalla sekä maalipaikkojen rakentelulla. Pelikellossa kuitenkin aika kävi ja ottelu näytti päättyvän pistejakoon.

90. minuutilla tapahtui kuitenkin jotain mitä kukaan ei osannut odottaa. Ponnistus lähti hyökkäykseen ja Sisu-Pallo puolustus joutui lopulta rikkomaan rangaistusaluuen lähettyvillä. Pallon taakse jo aiemmin onnistunut Artem Lavrukov, joka napautti hienon laukauksen ohi hyvin pelanneen Miika Ruokamon. Näin Ponnistus 1-2 johtoon pelikellon näyttäessä 90+3 minuuttia.

Maalin jälkeen ei enää ihmeisiin kyetty ja takaa-ajo jäi torsoksi. Sisu-Pallolle erittäin kirvelevä 1-2 tappio. Kotijoukkue osoitti kuitenkin ottelussa, että on valmis taistelemaan pisteistä ankarasti. Jalkapallo osoitti vaan tänään kurjan puolensa, ja tästä sisuuntuneena pistejahtia jatketaan seuraavissa otteluissa.

Seuraava mahdollisuus pistetilin avaamiseen on tarjolla ensi keskiviikkona 22.5. kun Sisu-Pallo matkaa Vaasaan sarjan kärkipäässä majailevan ABC/Strömsön vieraaksi. Ottelu pelataan Gerbyn NYA Ehnvallenilla kello 19.30.

Sisu-Pallon kokoonpano:

Mi. Ruokamo; Luotola, J. Willgrén, Tulisalo, Hankanen (74′ Harju); Yli-Renko (57′ Kortesniemi), Lahti; Nicu (62′ Jokela), Latva-Mäenpää (70′ Koivula), Kilpeläinen (54′ Uurtimo); Tynkkynen

Vaihdossa: Ma. Ruokamo

Varoitukset: 33′ Yli-Renko, 83′ Harju