Sisu-Pallolle karvas pettymys

Sisu-Pallolle karvas pettymys

Sisu-Pallo matkusti sateisena keskiviikkoiltana Vaasaan FC Korsholmin vieraaksi. Ottelu oli tasainen, vauhdikas ja tilannerikas alusta lähes loppuun saakka. Kotiintuomisina ei kuitenkaan lopulta paljoa muuta ollut kuin karvasta kalkkia pelin päättyessä kotijoukkueen 5-2 (1-1) voittoon. Sisu-Pallon molemmat maalit teki kuvassa esiintyvä Veikko Tusa.

Pelin alku oli SiPan kannalta hankala. Syöttöjä ei juuri omille saatu ja kotijoukkue myllytti tilanteita kohti vierasmaalia. Alkurynnistys ei kuitenkaan maaleja tuottanut ja SiPa alkoi myös saada juonesta kiinni.

Pelin ensimmäinen maali tuli, kun SiPa oli sovitusti nostanut miehiä ylös pitkään sivurajaheittoon. Tilannetta seurasi pallon menetys keskialueella ja Korsholm pääsi ylivoimahyökkäykseen, joka päättyi lopulta rangaistuspotkuun maalivahti Miika Ruokamon kaadettua hyökkääjän kuudentoista sisällä. Yksitoistametrisen ampui varmasti sisään joukkueen kapteenin nauhaa pelissä kantanut Isac Lombo. Peliä pelattu tässä kohtaa 26 minuuttia.

SiPa vastasi parhaalla mahdollisella tavalla. Vain pari minuuttia johtomaalin jälkeen, keskikentällä pelannut Joni Willgrén vapautti pitkällä syötöllä linjan taakse karanneen Janne Kilpeläisen. ”Kilpi” ohitti maalivahdin pienellä nostolla ja pallon verkkoon asetti lopulta debytantti Veikko Tusa.

Ensimmäisellä puoliajalla oli molemmilla vielä useampi paikka, mutta lopulta enempää maaleja ei enää nähty. Näin ensimmäiset 45 minuuttia tuottivat puoliaikatuloksen 1-1.

Toista puoliaikaa pelattiin vajaa 20 minuuttia tasaisissa merkeissä, kunnes Fc Korsholmin Jonathan Loo laukoi pöyristyttävän hienon laukauksen taaimpaan yläkulmaan sivuverkkoa nuollen. Tilanne näin isännille 2-1.

SiPa haki päättäväisesti tasoitusta ja se lopulta nähtiinkin. Vaihdosta kentälle tullut Miika Willgrén keskitti laatupallon boksiin, josta pallo ajautui parin pompun kautta Veikko Tusalle, joka laukoi illan toisensa.

Tämän jälkeen alkoi tapahtua kummia. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Korsholm voitti keskialueen jalkapallopainin ja pääsi hyvään hyökkäykseen. Pallo ajautui Isac Lombolle, joka karkasi puolittaiseen läpiajoon. SiPan puolustus sai Lomboa horjutettua juuri siinä määrin, että pallo hieman karkasi. Tilanne vaikutti päättyvän vierasjoukkueen kannalta onnellisesti maalipotkuun tai maalivahdin haltuun, mutta jollain ihmeen konstilla Lombo sai kosketuksen palloon juuri ennen päätyrajaa ja laittoi harvinaisen pienestä kulmasta pallon tuskallisen hitaasti lirumaan kohti maalia ja lopulta yli maaliviivan. SiPa jälleen tappiolle.

Sisu-Pallon panostaessa lopussa hyökkäämiseen, kaunisteli Korsholm lukemia viimeisen viiden minuutin aikana vielä kahdella maalilla Lukumanu Iddrisun ja Isaac Adjein toimesta.

Ottelun lopputulos 5-2, mikä tekee SiPan tilanteen sarjatalukossa jo erittäin tukalaksi. Toki syyskierroksella valtaosa päävastustajista kohdataan vielä kotikentällä, mikä antaa vielä toivoa synkkään sarjatilanteeseen.

Hyvää ottelussa oli jälleen yhden Sisun B-juniorin vahva sisääntulo miesten peleihin Veikko Tusan kahden maalin myötä. Myös toinen debytoija nähtiin, kun Lenni Kalliokoski tuli vaihdosta kentälle 67. minuutilla.

Kevätkausi on nyt pelattu SiPan osalta. Vaikka tulokset eivät ole olleet mairittelevia, on syytä muistaa erittäin haastavat lähtökohdat kauteen lähdettäessä, kun jossain kohtaa jo oli pohdinnassa, saadaanko joukkuetta kasaan ollenkaan.Joukkue saatiin kasaan, jopa kahden joukkueen voimin.

Kevät ja alkukesä on tarjonnut haastavaan pelaajatilanteeseen myös valonpilkahduksia nuorten vahvan esiinmarssin myötä. SiPa jatkaa taistelua myös toisella sarjapuolikkaalla. Seuraavan kerran mahdollisuus pisteiden saantiin on 2.7 VPS-j:n vieraana.

Sisu-Pallon kokoonpano:

Ruokamo;Luotola, Hyrkkänen, Amee, Kivisaari;J. Willgrén, Yli-Renko (72′ Kortesniemi);Luomapuro, Kilpeläinen (67′ Kalliokoski), Karhu (63′ M. Willgrén);Tusa (78′ Harju)

Close Menu