Sisu-Pallolle täysi pistepotti

Sisu-Pallon tie perjantaina kävi vaikeuksien kautta voittoon; puolessa tunnissa kolme miestä sairastuvalle, toisen jakson aikana kolmen maalin johdon menetys ja lopullinen niitti viisi minuuttia ennen peliajan päättymistä. Sisu-Pallo kaatoi FC Kuffenin 5-4 (3-1) lukemin.Sisu-Pallon peli kulki ottelun alkuhetkistä lähtien erinomaisesti. Pallo liikkui pelaajalta toiselle, pallottomat pelaajat hakivat paikkaa ja tulosta syntyi. FC Kuffen oli täysin vastaantulijan roolissa. Sisu-Pallon pelaajilla oli itseluottamus kohdallaan ja iskallettiin kokeilla hienoja kuvioita ja laukoa kaukaa. Peli oli monipuolista ja hienoa katseltavaa. Ottelun toisella minuutilla Henkka Latosaaari täräytti tykkinsä kolmestakympistä kohti vierailijoiden Anders Dahlin vartioimaa maalia. Pallo otti pahan kimmokkeen juuri ennen maalia, mutta Dahlin sormet liimasivat pallon kiinni. Seuraavan kanuunan lähetti Antti Virkkunen, tällä kertaa Dahl pompotti palloa, mutta Antti Virkkunen ei ihan itse ehtinyt jatkopallolle. Viidennellä minuutilla sitten pamahti: Joni Willgren antoi hienon avaavan syötön oikealle laidalle. Pallo otti ilkeän kimmokkeen maasta juuri ennen puolustajaa, joka huitoi jalallaan ilmaa ja Vesa-Matti Tulisalo nappasi pallon ja laukaisi suoraan vasurilla takakulmaan maalivahdin sormia hipoen.
Sisu-Pallo jatkoi vyörytystä ja vierailijat lisäsivät peliin fyysisyyttä. 13. peliminuutilla Antti Virkkunen nousi laidalta ja laukoi. Paluupallo puolustajan takamuksesta sinkosi Vesa-Matti Tulisalolle, joka laukoi pallon tolppaan. 2-0 lukemat jäivät syntymättä, mutta 18. minuutilla syntyi tulosta. Tällä kertaa Virkkusen tykki heilahti vastustamattomasti vasemmalta tulleen nousun päätteeksi etuyläkulmasta sisään.
Sisu-Pallon ote herpaantui, kun pelaajia loukkaantui ja hoivattiin pelikentän sivussa. Vaihtoruletti alkoi pyöriä ja yhtäkkiä pallo pyöri kotijoukkueen maalinedessä ja syntyi ns. tuplamaali, josta tosin vain yksi lasketaan. Maalin sohaisi Fredrik Pensar. 3-1 syntyi kulmasta: Vesa-Matti Tulisalo antoi ja Petri Perämäki nikkasi takakulmalta.
Tämän jälkeen vierailijat saivat luotua painetta hetkellisesti, mutta kotijoukkue pelasi hallitusti ja hyvin tilanteet vaarattomaksi.  Jakson loppuhetkillä Jukka Yli-renko pääsi koittamaan vielä kertaalleen, mutta 25 metristä lähtenyt veto suuntautui liikaa maalivahtiä päin, jolla oli helppo työ napata palloa hyppysiinsä.
Toinen jakso alkoi ensimmäisen merkeissä. Sisu-Pallo jyräsi ja rakensi hienoja tilanteita. 29. minuutilla Antti Virkkunen otti Atte Aaltosen rajaheiton boxissa haltuun ja kääntyi laukoen pallon etutolppaan. Heti perään Virkkuselle tuli hyvä paikka, kun Valtteri Heiniluoma levitti pallon Yli-Rengolle, joka lähetti oikelta matalan keskityksen kohti takakulmaa, mutta Virkkunen jalankärki sai ainoastaan hipsun palloon ja 4-1 jäi syntymättä. 54. minuutilla synti ottelun ratkaisu tai ainakin niin kotijoukkue luuli. Pekka Palohuhta levitti pallon laidalle Yli-Rengolle, joka keskitti pallon maalille. Valtteri ”tykkijytky” Heiniluoma laukoi pallon maaliin lukemiksi 4-1. Sitten se tuli…keltainen paita, sininen housu, olo oli kuin jääkiekon MM-kilpailuissa, sillä vaihdosta kentälle tullut Johan Lundberg kavensi pelin 57 ja 71 minuuteilla syntyneillä maaleilla 4-3. Ja häässäkät jatkuivat maalilla, milloin vaadittiin rangaistuspotkua ja milloin jotain muuta…huh huh huokivat kotijoukkueen kannattajat ja ihmettelivät toisen puoliajan minuuttien pitkää kestoaikaa. Onkohan tämä totta lainkaan ja olihan se Antti Virkkunen karkasi läpiajoon ja laukoi pallon maaliin, mutta avustavan lippu oli pystyssä. Tätä voivotellessa 83. minuutilla kahden minuutin 8 vs 8 pelin jälkeen kotijoukkueen kuudentoista boxissa pallo ajautui Joakin Pensarille, joka laukoi vastustamattomasti 4-4. Voi ei, tämä ei voi olla totta, kuului katsomasta.
Sitten kajahti valmentaja Latosaaren ääni kentän laidalla. ” nyt voidaan jatkaa pelaamista, tasutus maalikin annettiin” ja niin kotijoukkue teki, sillä vain kaksi minuuttia edellisestä pääsi Miika Willgren laukomaan komeasti 20 metristä hyvän sisäänjuoksun päätteeksi takakulmaan sisäterällään lukemiksi 5-4.
Sisu-Pallon peli oli eilen ”Dr Hekyll ja Mr Hyde” meininkiä, sillä siihen mahtui kauden parasta pallon siirtelyä ja aiivan uskomatonta vastustajan pallollisen pelin seurantaa ilman minkäänlaista halua ottaa osaa peliin. Onneksi kunnioitusta ja ylpeyttä  omaa peliä ja joukkuetta kohtaan löytyi niin paljon, että saatiin lopulta ansaitut ja tärkeät kolme pistettä.
Sisu-Pallo nousi voitollaan toiseksi, sillä niin Ponnists kuin KoFF/PeIK hävisivät tämän kierroksen ottelunsa. Kärkikasikkona jatkavat kerhon reservit ja Sisu-Pallon valkopaidat.
Nelonen jatkuu mielenkiintoisílla Provinssirock viikon otteluilla, sillä kerho kohtaa PeIK/KoFFin ja Sisu-Pallo Kraftin reservit.
Kokoonpano: Jalkanen, Perämäki, Willgren J, HHynynen, Helinko (17.Oijennus), Latosaari (11.Aaltonen), Heiniluoma, Tulisalo (37. Palohuhta), Yli-Renko (72.Willgren M.), Virkkunen, Järvenpää (63. Miilumäki)

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.