Taistojen tiellä Vappuna 2016

Taistojen tiellä Vappuna 2016

Tänään punainen kohtaa mustan. Onko Vappu edelleen punainen vai onko värit musta ja kultainen ? Jälkimmäiseen voi vaikuttaa ainoastaan emoseuran akatemia, sillä sen verran surkiasti Valakarin suojatit esiintyvät liigassa. Ehkäpä seuran nuorissa onkin tulevaisuus, mene ja tiedä ? Oli miten oli, niin tänään pelataan Seinäjoen odotetuin ottelu ennen uuden stadionin avausottelua SJK – HJK. Liputhan tuohon otteluun tulevat myyntiin 2.5., joten kannattaa olla ripeä ja toimia nopeasti, sillä tupa on varmasti täynnä. Toivottavasti tänäänkin Joupiskan nurmen reunat täyttyvät molempien joukkueiden kiihkeistä kannattajista ja kentällä nähdään kiihkeä ja tulinen paikallisottelu.

Molemmat joukkueet avasivat kolmosen voitoilla. Kotijoukkue SJK akatemia pyöritteli Hovsalan pojat nakkikioskille 8-0 voitolla ja lunastivat itselleen suurimmat nousijan paineet. Joukkue ja seura onkin ilmoittanut tavoitteekseen yksiselitteisesti nousun kakkoseen. Vanhempana seurapäämiehenä voisi todeta, että helpompaa olisi ollut säilyttää paikka kakkosessa kuin nousta takaisin sinne, sillä siihen on varmasti sanansa sanottavana mm. tämän päivän vierailijalla Sisu-Pallolla. Sisu-Pallo avasi kautensa Joupiskalla voittaen Sporting Kristiinan 4-1 lukemin. Joukkue esitti hyvää ja pelaavaa jalkapalloa dominoiden peliä 90 minuuttia. Maalinteko jakaantui useamman pelaajan harteille, joten ratkaisukykyä löytyy niin avauksesta kuin penkiltä.

Mielenkiintoista on nähdä, ketä kotijoukkue juoksuttaa kentälle, sillä tutkivana journalistinä en saanut printattua heidän kokoonpanoaan, sillä sitä ei oltu täytetty vielä pelipäivän aamuseitsemään mennessä. Ehkäpä he ovat odotelleet vierasjoukkueen ratkaisuja peluuttamisen suhteen tai sitten kysymyksessä on tekninen vika tai jotain muuta. No ainahan voi…no olkoot ei aleta vääntämään veistä enempää. Pelit pelataan kentällä ja ratkaisut tehdään kabineteissa vai miten se ne nyt meni…joka tapauksessa molemmilta joukkueilta puuttuu ainakin yhdet tärkeät roolipelaajat, sillä akatemian Elias Ahde on siirtynyt FC Jazzin riveihin. Hän onnistukin siellä välittömästi tehden kotijoukkueen maalin eilisessä ottelussa. Sisu-Pallon rosterista on poissa nivusvammainen Henry Huilla. Muilta osin punapaidat iskevät ykkösnyrkillään akatemian kimppuun…

Kentällä nähtäneen muutamia mielenkiintoisia taistelupareja, sillä punapaidoista akatemiaan siirtyneet Tommi Luopajärvi ja Ville Viite saavat tuta, kun isoveikka Antti ja Sisu-Palloon siirtyneet Palomäki ja Viljanen kuulettavat junnareita. Vastassa on siis toinen toisilleen erittäinkin tuttuja pelaajia, joista monet ovat olleet aikaisemmin seuratovereita ja idoleita, kuten Paavo Valakari asian Seinäjoen Sanomissa ilmaisi.

Sisu-Pallon kokoonpanossa ovat tänään Da Silva, Kuivalainen, Perämäki, Karppinen, Takala, Viita, Takala, Palomäki, Viljanen, Ruismäki, Huttu, Hunnakko, Kujala, Kurppa, Rajala, Oijennus, Kallionpää, Yli-Renko.

Close Menu