Tappioputki poikki FC Korsholman kustannuksella

Tappioputki poikki FC Korsholman kustannuksella

25.5. Sisu-Pallo – FC Korsholm 4-0 (2-0)
10 Ossi Karhu 1-0
35 Erno Ruismäki 2-0 rp.
72 Erno Ruismäki 3-0
90+3 Mikael Luotola 4-0
Varoitus:
Mikael Luotola (Sisu-Pallo)
Izac Lombo, Isaac Adjei x 2, Sando Asenov, ulosajo: Junior Pereira

Sisu-Pallo: Taneli Panttila, Mikael Luotola, Joni Willgren, Tuomas Hyrkkänen, Lauri Hankanen, Teemu Kukila (Janne Kilpeläinen 46), Uki Uurtimo, Mika Lahti, Eetu Takala, Erno Ruismäki (Petri Huttu 85) ja Ossi Karhu

Seinäjoen Sisu-Pallo sai kunnian pelata ensimmäisen virallisen jalkapallo-ottelun Kyrkösjärven jalkapallonurmella. Torstai-iltana joukkue kävi kenttää kokeilemassa ja totesi sen olevan erinomainen. Toki pieniä kumirouhekasoja oli vielä pinnalla, mutta nekin olivat sekoittuneet nurmeen perjantain aikana. Nyt vain kentälle kovaa käyttöä ja lisää pelejä.

Lähtökohta illan otteluun oli selkeä, molemmat joukkueet laipasivat kipeästi lisää pisteitä. FC Korsholm oli jumittunut jumbopaikalle. Joukkue ei missään nimessä ole niin huono kuin sarjataulukko näyttää, mutta joukkueen hallinta ja johtaminen on suuremman luokan taidetta ja vaatii todella paljon penkiltä. Tämäkin ottelu ratkesi koviin otteisiin ja hermojen totaaliseen palamiseen. Tuloksena kaksi ulosajoa ja liuta kortteja. Kotijoukkue säilytti hyvin malttinsa, vaikka aineksia olisi ollut kunnon katurähinään.

Ottelu alkoi vierailijoiden pienellä hallinnalla. He pääsivätkin koittamaan muutaman kerran ensimmäisen kympin aikana, mutta sihti oli kateissa ja kohti tulleet pallot maalissa pelannut Taneli Panttila nappasi vuoren varmasti kiinni. Sisu-Pallokin pääsi peliin mukaan ja toisesta tilanteesta Ossi Karhu rankaisi keltapaitoja näyttävän viimeistelyn päätteeksi. Karhu pelasikin hyvän ottelun ja antoi itsestään 100% irti.

Ottelun edetessä kotijoukkue otti pelin hallintaan. Se tuottikin tulosta, sillä pienen painostuksen päätteeksi tapahtui rike rangaistusalueella ja Erno Ruismäkikäveli pallon taakse. Ruiskun varma sijoitus saatteli pallon verkon perukoille ja tilanne oli vapauttava 2-0. Tauolle mentiin näissä lukemissa.

Toisella puoliajalla nähtiinkin kovaa pelaava vierasjoukkue. 51 min Izac Lombo sai varoituksen. Tämän protestoinnista tunteet kiihtyivät ja niinpä 59 min. nähtiin ensimmäinen ulosajo, kun erotuomari Saku Peltonen poisti Junior Pereiran kentältä ”karatepotkun tai ilmaliukkarin” johdosta. Onneksi ei osunut sääriluuhun, tuumittiin kotijoukkueen penkiltä. Samassa tilanteessa Isaac Adjei sai varoituksen. Tässä olisi ollut paikka toisellekin punaiselle, sillä tilanteessa rikottiin tuomarin koskemattomuutta. Pelin piti olla kotijoukkueen kannalta hyvin hallussa, mutta toisin kävi. Punapaidat antoivat vajaalla pelaavalle korhholmalaisyhdistelmälle tilaa ja pallon. Kotijoukkue tyytyi löntystelemään pelaajien vieressä. Ainoastaan alakertaa johtanut Joni Willgren piiskasi joukkuetta peliin ja johti mallikkaasti alakertaa.

64 minuutilla tuomari varoitti Mikael Luotolaa, kun vierailijat vyörittivät tilanteita vasemmalta laidalta. Kesken keltapaitojen hallinnan sai kotijoukkue hyviä iskupaikkoja, sillä Kyrkösjärven kentällä oli tilaa ja vastustajan alakerrassa aukkoja. Tämän hoksasi Erno Ruismäki, joka viimeisteli hyvän taskusyötön päätteeksi 3-0. Vielä ennen loppunumeroita 4-0 joutui Peltonen poistamaan kentältä toisella varoituksella Isaac Adjein ja varoittamaan Sando Asenovia. Loppunumerot syntyivät 90+3 minuutilaa. kun oikealta laidalta hyvin noussut Janne Kilpeläisen laukaus paukahti etutolppaan ja kimposi siitä takatolpalle nousseelle Mikael Luotolalle, joka pääsi nauttimaan maalinteosta ottelun loppu hetkillä.

Non 10 minuuttia ennen loppua nähtiin kauan odotettu vaihtoo, kun Petri Huttu nähtiin pelikentällä. Peten kentälle tulo rauhoittikin kotijoukkueen peliä. Toivottvasti Pete ja muut loukkaantuneet saavat itsensä pelikuntoon ja punapaidat rosteriinsa vähän enemmän leveyttä.

Taistelu jatkuu kolmella mielenkiintoisella ottelulla. Ensin kohdataan vieraissa Fc Kuffen ja Töjby ja kotona kesäkuun 15. päivänä Norvalla FF. Tämä ottelu pelataan keskuskentällä.

Kuvat: Jukka Hotokka

Close Menu