TUL Cup tarjosi kovia pelejä kauteen valmistuvalle Sisu-Pallolle

TUL Cup tarjosi kovia pelejä kauteen valmistuvalle Sisu-Pallolle

Sisu-Pallo matkasi varhain lauantaiaamuna 23.3. Lahteen perinteiseen TUL Cupiin. Jobinpostia tarjottiin heti lähtöpäivän aamutuimaan, kun selvisi, että reissuun joudutaan lähteä ilman varsinaista maalivahtia. Joukkueenjohto ei tästä häkeltynyt, vaan korvaavia suunnitelmia alettiin tehdä välittömästi. Lopulta selvisi, että lauantain otteluun Warkauden jalkapalloklubia vastaan saataisiin maalivahdit turnauksen lopulta voittaneesta Mikkelin Pallo-Kissoista. Iso kiitos sekä onnittelut heille!

Neljän joukkueen turnauksessa Sisu-Pallo jäi lopulta viimeiseksi, mutta ottelut tarjosivat kaikesta huolimatta paljon käyttökelpoista tietoa uudelle päävalmentaja Paul Fairchildille. Lisäksi muutama reissuun lähtenyt uusi pelaaja pääsi paremmin sisään joukkueeseen. Pelillisesti turnaus tiedettiin jo etukäteen haastavaksi, olihan vastassa 2. ja 3. divisioonien joukkueita. Tappiot kärsittiinkin lopulta suurinumeroisesti molemmissa otteluissa. Kuitenkin otteluissa nähtiin myös paljon hyviä asioita ja yksittäisiä onnistujia. Varsinkin jo viime kaudella väläytellyt Julius Siukola esiintyi väkevästi itselleen vieraammalla hyökkääjän paikalla. Sisu-Pallon turnauksen ainoan maalin viimeisteli Janne Kilpeläinen.

Sisu-Pallon joukkue Lahdessa koostui seuraavista pelaajista: Mikael Luotola, Tuomas Hyrkkänen, Vesa-Matti Tulisalo, Miika Willgrén, Uki Uurtimo, Lauri Hankanen, Julius Siukola, Niko Ranta, Musaab Hassan, Joni Kuivila, Musaab Hameed, Janne Kilpeläinen, Amos Semafumu, Jouni Kortesniemi.

Alkuvuosi ja kevät on suomalaiselle alasarjajoukkueelle aina prosessi. Sisu-Pallon tapauksessa, kun joukkue ja valmennus uudistuu verrattain isostikin, prosessi voi olla haasteellinen, mutta siinä piilee myös paljon mahdollisuuksia. Ilahduttavaa on ollut koko joukkueen aktiivinen ote harjoitteluun sekä Sisun B-junioreiden alati kasvava väkimäärä Sisu-Pallon tapahtumissa. Harjoituksissa onkin parhaimmillaan hätyytelty liki kolmenkymmenen osallistujan maagista rajaa. Vaikka määrä on iso, otannassa on myös ollut todettavissa paljon laatua.

Lahden reissun kaltaiset yön yli tapahtumat ovat omalta osaltaan ohjaamassa jo mainittua prosessia tuottavaan suuntaan. Tavoitteet alasarjajoukkueella eivät aina saa olla pelkästään pelillisiä, eikä niitä voida peilata pelkästään yksittäisillä tuloksilla. Jalkapallo osana elämää ja päinvastoin, Sisu-Pallo jatkaa kevättä pelaajien ja valmennuksen kanssa YHDESSÄ.

Close Menu