30.6.2016 Sisu-Pallo – HBK 3-2 (1-2)

35` 0-1 Mattias Ainasoja
43` 0-2 Jonatan Ainasoja
45` 1-2 Eetu Takala (Jukka Yli-Renko)
47` 2-2 Toni Kujala (Jukka Yli-Renko)
54` 3-2 Petri Huttu (Henri Huilla)

Seinäjoen Sisu-Pallo kohtasi ennalta erittäin vahvan ja kovapotkuisen Hovsala BK kotiluolassaan Joupiskalla.Vierailijat olivat sarjan tehokkain joukkue ja erityisesti vieraissa sen ruuti on ollut erittäin kuivaa. Joukkue onkin heti kärkikaksikon takana sarjassa kolmantena. Kotijoukkueella on ollut sarjassa pieni suvantovaihe ja viime hetkien pistemenetykset ovat olleet joukkueen murheena. Viimeisenä muistissa Esse IF ja VPS-j. vieraspelit, joissa joukkue kärsi viime hetkien karvaat tappiot.

Kesäkuun viimeinen päivä oli juhlapäivä. Sadekin taukosi pelin alkaessa, makkarat olivat kuumia ja kahvi maukasta. Ilmassa oli suurta urheilujuhlan tuntua. Kotijoukkue oli tehnyt muutaman muutoksen kokoonpanoon. Taneli Panttila palasi vasemman puolustajan paikalle ja nuoremman polven Iiro Kiviluoma pelasi kärjessä. Kolmas muutos oli Jussi Karppisen aloittaminen vasempana linkkinä. Muutokset olivat hyviä, sillä kotijoukkueen jalka oli todella vetreässä kunnossa hyvänä alkuverrytelynä toimineen Provinssirockin jäljiltä. Erityisesti Jukka Yli-Rengon jalka oli keveässä kunnossa. Yleisön joukossa aprikoitiinkim, että pitäisikö Y-R:llä olla rockijuhlat joka toinen viikonloppu?

Ottelu alkoi kotijoukkueen todellisella myllytyksellä. Joukkue pelasi erittäin kaunista ja vaihtelevaa syöttöpeliä. Vierailijat eivät juuri palloon koskeneet. Rehellisyyden nimissä ottelun olisi pitänyt olla 4-0 kahdenkymmenen pelatun minuutin jälkeen, vaan ei ollut. Paikkoja siunaantui kotijoukkueessa useammallekin pelaajalle, sillä niin Eetu Takalalla kuin Iiro Kiviluomalla oli paikat pariinkin maaliin. Paras paikka kuitenkin siunaantui Eero Rahnastolle, mutta pallo singahti taivaantuuleen. Kotijoukkue taisteli ja jatkoi uurastustaan uskoen omaan peliinsä, vaikka sitä koeteltiinkin kahdesti ensimmäisen jakson aikana.Ensin Mattias Ainasoja lähetti sellaisen kierteen takakulmaan, että oksat pois. Siinä ei maalivahti Pasi Hunnakolla ollut mitään asiaa pallolle, mutta alakerran löysästi pelanneet puolustajat saivat kuulla kunniansa. Toden totta, kotijoukkue antoi aivan liikaa tilaa tälle hyvä potkuiselle pelurille. Tästä kaksitoista minuuttia ja taas soi kotijoukkueen maaliverkko. Nyt vuorossa oli Jonatan Ainasoja. Tykki mikä lähti Ainasojan lapikkaasta oli sellainen, että notta voi tsiisus. Siinä meinas makkaranpaistajalla pihdit pudota käsistä, kun verkon kiristyminen kuului toiselle kenttäpuoliskolle saakka. Ensimmäinen jakso kesti viiskymmentä minuuttia, sillä vierasjoukkueen maalivahti törmäsi Iiro Kiviluoman kanssa ja loukkasi päänsä. Tästä seuranneella lisäajalla punapaidat rokottivat vähintäänkin ansaitusti. Korvissani soi Hassisen Koneen, oikeus on voittanut taas, sillä niin hyvältä se tuntui. Ai ai, että se tuntui hyvältä, kun Eetu Takala onnistui vastustajan repimisestä ja raatamisesta huolimatta murtautumaan läpi tekemään 1-2 kavennuksen.

Toinen puoliaika alkoi Toni Kujalan kultaisella kosketuksella, sillä ensimmäisestä hyökkäyksestä vaihdosta sisään juossut Kujala tasoitti ottelun maalin edestä 2-2. Ja se laulu soi taas…Lopullinen niitti tuli 54 minuutilla, kun Petri Huttu nappsi pallon maalivahdin nokan alta ja pujotteli pelivälineen sisään. Samanaikaisesti kuului naks ja se ei kuulunut stadionin työmaalta, vaan vastustajan siitä kuuluisasta selkärangasta. Se nimittäin meni poikki, juuri tällä hetkellä. Kotijoukkue dominoi ja hallitsi peliä pitäen vierailijat pois maalintekopaikoilta. Totuuden nimissä täytyy sanoa, että tasoitus oli kuitenkin lähellä, sillä muulinpotkuinen Ainasoja kokeili vaparinsa tarkkuutta kertaalleen, mutta pallo meni tolppaa hipoen ohi maalin. Kotijoukkueen Eero Rahnasto paukautti pallon vielä kertaalleen tolppaan, mutta näitähän ei lasketa.

Kotijoukkue paranteli tällä voitolla asemiaan. Erityisesti kun muut joukkueet menettävät FC Kiisto A-teamin pisteet 6.7. sarjastasulkemisen jälkeen. Se oli sellainen kuuden pisteen ilta, tuumivat Sisu-Pallon hallituksen jäsenet ottelun jälkeen. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Henri Huilla.