Uusi kausi, uudet kujeet

Sunnuntai 20.11, siitä se taas lähtee. Sisu-Pallon futsal-kausi 2011-2012 jota edustusjoukkue lähtee kahlaamaan läpi Vaasan piirin III-divarissa. Viime kauden päätteeksi Si-Pa tippui sarjaporrasta alemmas 2-divarista jossa joukkue olikin tahkonnut jo useamman vuoden (Sisu).

Kesäkaudella joukkue tuuditettiin ajatukseen, että joukkue säilyisi sarjassa koska seuraavalla kaudella oli tekeillä kahden piirin (Vaasa & Keski-Pohjanmaa) yhteinen 2-divari johon ei puskaradion mukaan ollut tulijoita. Kuinka kävikään… Uuden vauhdin hakeminen sarjaporrasta alempaa tekee hyvää Si-Palle. Futsal oli vuosia ollut joukkueelle kivaa pelailua ja vähemmän vakavasti otettavaa toimintaa. Tulevaa ajatellen onkin koko seuran toimintaa ohjattu määrätietoisesti selvin tavoittein ja ajatuksin.

Valmennuspuolelta löytyy uusia kasvoja jotka tosin ovat kuuluneet joukkueen muonavahvuuteen jo vuosia. Kuten aikaisempinakin kausina, tulee nytkin valmentaja(t) joukkueen sisältä. Valtteri Heiniluoma on ottanut tulevalle kaudelle päävetovastuun ja Pekka Palohuhta toimii valmentajan apupoikana kantaen huolta lähinnä joukkueen fyysisestä kunnosta ja juomapullojen mukanaolosta.  Molemmat ottavat osaa pelien tapahtumiin myös kentältä käsin,  penkin takaa ei pelin ohjausta tulla kauden aikana liiemmin näkemään.  Pelien tulokset ja joukkueen synergia kertovat kuinka valmennusjohto tehtävässään onnistuu.

Pelaajakalusto on pysynyt suunnilleen samana. Myös joitain uusia kasvoja joukkueeseen on pesiytynyt. Kausi näyttää millaiseen rooliin uudet miehet joukkueessa nousevat. Toivon mukaan  haastajan asemassa olevat herrat piiskaavat kanssapelaajiaan parempiin suorituksiin peliajan pienentymisen pelosssa.

Palaamista vanhaan ja osin unohdettuunkin on Si-Pan osalta kaudella tulevat turnausmuodossa olevat pelit ja juokseva peliaika. Tämä tarkoittaa sitä että pelipäivää kohden siunaantuu useampi peli ja voimat täytyy  jakaa useampaan koitokseen. Yksittäisen pelin rasittavuusaste kylläkin putoaa puoleen totutusta kun aika pelikellossa rientää jatkuvasti oli pallo pelissä eli ei.

Tuleva kausi tuo tullessaan myös entuudestaan tuntamattomia joukkueita. Kasvot ovat luutavimmin tuttuja, pelialusta vain poikkeava.  Lohkon joukkueet tulevat Ilmajoelta, Kortesjärveltä, Seinäjoelta sekä Lapualta. Voimasuhteista on vaikea sanoa mitään tässä kohtaa. Kauden puolivälissä lienee jo jonkilaista käsitystä siitä kuka on vahvoilla.

Vaasan Kolmonen pelataan kahdessa lohkossa. Lohko 1 eli ns. Vaasan lohko käsittää 9 joukkuetta jossa seurat tulevat Vaasasta tai sen ympäryskunnista ja he pelaavat yksinkertaisen sarjan.  Lohko 2 jossa Si-Pa pelaa käsittää 6 joukkuetta ja he pelaavat kaksinkertaisen sarjan. Näiden jälkeen pelataan vielä jatkosarjat lohkojen kesken sijoitusten perusteella ja korkeimmalle sijoittuva joukkue karsii noususta 2-divarijoukkueen kanssa. Kauden päättyessä Kolmosessa jatkaa 8 joukkuetta, tähän mukaan luetaan 2-divarista putoavat 5-6 joukkuetta joten jo pelkkä säilyminenkin vaatii hyvää ja tasaista suorittamista läpi kauden.

Helmikuun lopulla lienee tietoa siitä kuka karsii mihinkin sarjaan. Mutta ensin on kausi pelattavana. Tsemppiä!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.