Vaskiluodosta ei tuliaisia

ABC ja Sisu-Pallo pelasivat tasaisen ottelun Vaskiluodon kohtalaisen hyvällä nurmikentällä. Kotijoukkue oli 2-1 vahvempi, tauolle mentiin 1-1 lukemissa. Sisu-Pallon ainokaisen onnistui tekemään Petri Perämäki kulmasta.Lähtökohta otteluun mielenkiintoinen ja haastava, sillä molemmat joukkeet tarvitsivat pisteitä ja tiesivät sisimmissään, että tätä ottelua ei saa hävitä. Ottelu alkoikin hermostuneesti ja molempien joukkueiden pelinrakenteli takelteli pallon poltellessa jalkaa. Vierailijat saivat ottelusta nopeammin kiinni ja ensimmäinen tilanne syntyikin jo kolmannella minuutilla Antti Virkkusen murtauduttua boxiin oikealta reunalta, mutta kotijoukkueen puolustus onnistui tilanteen katkaisemaan. parempi maalitilanne syntyi kauniin tilanteen päätteeksi, kun Pekka Palohuhta pudotti keskialueella pallo Henri-Matias Latosaarelle, joka levitti pelin laidalle Juha Jaakonaholle, mutta tämän laukaus meni maalin katon ulkopinnalle. Kotijoukkueen ensimmäinen tilanne syntyi 10 minuutilla, kun Mikael Ström nousi vahvasti oikealta laidalta, mutta Sisu-Pallon puolustus hoiteli pallon kulmasta ulos. Ottelun kolmannellatoista minuutilla toimi akseli Latosaari-Virkkunen, joka järjesteli pallon boxiin Palohuhdalle, mutta tämän harhautus jäi hovenen vajaaksi ja kotijoukkue onnistui purkamaan tilanteen. Tästä seuranneesta kulmasta vierailijat olivat lähellä maalia, mutta kotijoukkueen maalivahti veti nyrkkeineen pisimmän korren. ABC pääsi iskemään vaarallisesti seuraavasta hyökkäyksestä, mutta Sisu.Pallon maalivahti Aku Laineen loistava torjunta esti maalin synnyn. Tästä seurasi pienehkö kotijoukkueen pelin hallintajakso, joka päättyikin komeaan 1-0 johto osumaan 26. peliminuutilla.
Tämä oli vierailijoille herätyskellon merkki, sillä tämän jälkeen punapaitojen jalka ja pallo liikkuivat ripeästi ja tilanteisiin tuli päättäväisyyttä. 30. minuutilla vierailijat saivat vapaapotkun oikealta laidalta, jonka päätteeksi Henri-Matias Latosaari pääsi tykittämään. Läheltä piti, mutta veskarin näpit olivat juuri ja juuri riittävän vahvasti pallon tiellä. Tästä seuranneesta kulmasta Sisu-Pallo tasoitti Petri Perämäen kauden ensimmäisellä osumalla tilanteeksi 1-1.
Sisu-Pallo jatkoi hyvää myllytystä seuraavat seitsemän minuuttia, mutta pitkin kautta mukana seurannut epäonni maalinteossa seurasi joukkuetta viimeistelyssä. Sisu-Pallon etsikkoajan lipuessa ohi hallitsi kotijoukkue jakson viimeisiä minuutteja suvereenista. Näyttävimmät harhautukset ja tilanteet loi kotijoukkueen Mats Bystedt.

Toiselle jaksolle tuli latautunut Sisu-Pallo. Kaikesta näki, että pisteistä taistellaan tosissaan ja niiden merkitys tiedetään. Jakson ihan ensi hetkillä lataus oli kostautua, mutta peli saatiin hallintaan ja tilanteita tehtiin liukuhihnalta. Parhaat paikat tulivat 56. minuutilla Willgrenin veljeksille ja tilanteesta seuranneen vapaapotkun päätteeksi Valtteri Heiniluomalle. 61. ja 62. minuuteilla Pekka Palohuhta oli saada maalivahdin purun jalkoihinsa ja heti perään Antti Virkkunen pääsi laukomaan, mutta jälleen oli maalivahti näppeineen välissä. Ja sitten tuli kesken kaiken kylmä suihku, suorastaan jäätävä suihku vierailijoiden niskaan. Puolustuspelin kommunikaatio petti ja vierailijoiden hölmistynyt kärki oli onnistua tössimään tilanteen vielä yli päätyrajan. Valitettavasti tämä sai itsensä kasattua ja siirsi pallon tyhjiin ja tilanteen 2-1. Vierailijat eivät tästä hätkähtäneet, vaan uskoivat vahvasti nousuun. Tilanteita tulikin, mutta viimeistely ontui. Omat paikkansa olivat Jooel Vuorisella, Henri-Matias Latosaarella kuin Pekka Palohuhdallakin, mutta suurimman kohahduksen aiheutti kotijoukkueen Henrik Frisberg lähettämällä sellaisen hevosenpotkun, että maalivahti Aku Laineen kämmenissä lukee Select edelleenkin. No vierailijoiden penkki henkäisi ja huudahti vielä kertaalleen pelikellon näyttäessä jo täyttä aikaa, kun pallo saatiin kahdesti kotijoukkueen ylärimaan, mutta ei yhtään lähemmäksi.

Sisu-Pallo esiintyi pirteästi, mutta puhtaimmat paperit joukkueesta saa hyvin keskialueella uurastanut Valtteri Heiniluoma ja laidalla hyvin kirmanneet Juha Jaakonaho ja Antti Virkkunen.

varjöörintie 95

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu