13.9. Sisu-Pallo – SJK akatemia 1-0 (0-0)
1-0 90+3 Sami Viljanen

Sisu-Pallo ja SJK akatemia kohtasivat tiistain iltavalaistuksessa oma sp stadionilla toistamiseen. Kevätkierroksen ottelun Joupiskalla veivät punapaidat 1-0 lukemin. Illan ottelussa tulos oli sama ja tekohetki maaginen 90+3 Sami Viljasen iskiessä vapaapotkusta ohi maalivahti Niilo Peräahon, joka debytoi mallikkaasti tällä tasolla.

Ottelun alkuhetkistä lähtien oli aistittavissa, että pelin henki on erilainen kuin kiihkeässä kevätkierroksen ottelussa. Toki taklauksia nähtiin nytkin, mutta ylimääräinen suunsoitto ja vänkääminen oli poissa. Nyt otettiin oikein ja tilanteen mukaan.  Molempien joukkueiden maalivahdit esittivät muutamia hyviä torjuntoja ja 0-0 lukemat olivat kin lähellä toteutua. Ehkäpä tasapeli olisi ollutkin oikea ratkaisu, mutta kyllä voittokin hyvälle maistui, tuumittiin punapaitojen leirissä.

Ottelun parhaimmat paikat siunaantuivat Joonas Kuivalaiselle hänen katkaistua SJK:n alakerran poikkisyötön. Joonaksen sijoitus takatolpan viereen meni pallon verran väärälle puolelle. Akatemian paras paikka oli kulman jälkitilanteessa Joonas Lepistöllä, mutta Luis ”Luffe” Fernando oli kuin muuri laukauksen edessä.

Toisella jaksolla akatemia sai luotua viiteen minuuttiin pari hyvää paikkaa, mutta Miika Asunmaa ja Matti Lähde missasivat paikkansa. Sisu-Pallon paras paikka toisella jaksolla siunaantui Jukka Yli-Rengolle. Hänen laukauksensa meni hivenen maalin yli.

Ottelun ratkaisu tuli jo pelikellon näyttäessä 90 minuuttia. Sami Viljanen karkasi mustapaitojen puolustukselta ja Joona Ala-Hukkalalla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kaataa Viljanen alimpana pelaajana. Seurauksena ulosajo ja vapaapotku rangaistusalueen rajalta. Viljanen itse asettui pallon taakse – MAALI!-. Tilannetta edelsi Sisu-Pallon viiden minuutin tiukka painostus ja maali alkoi roikkua ilmassa. Lieneekö SJK:n poikien alitajunnassa liikkunut viimeisten pelien lisäaikatappiot. Taasko näin kävisi ja kävihän niin. Ottelu kestää 90 minuuttia ja rapiat päälle. Mustapaidat saivat vielä erinomaisesta paikasta mahdollisuuden ennen ottelun päättymistä, mutta vapaapotku ei tuottanut tulosta.

Sisu-Pallo: Luis Fernando, Jussi Karppinen, Antti Viita, Eetu Takala, Petri Huttu, Henry Huilla, Eero Rahnasto, Joonas Kuivalainen, Erno Ruismäki, Antti Palomäki, Sami Viljanen,

Sisu-Pallo kohtaa sunnuntain 18.9. kärkiottelussa sarjajohtaja JBK:n klo 15.00 joupiskalla. Tervetuloa!