Voitto kotiin

Seinäjoen Sisu-Pallo pelasi itsensä nelosen välieriin voittamalla kotikentällään Malax IF:n 5-1 lukemin. Tauolle mentiin kotijoukkueen 2-0 johdossa. Sisu-Pallon maalintekijät olivat Joonas Kuivalainen, Petri Perämäki, Joni Willgren, Tuomas Kallionpää ja Vesa-Matti Tulisalo. Onnistuminen laajalla rintamalla lupaa loppukaudeksi lisää riemullisia hetkiä.Sisu-Pallo ja MIF kohtasivat Seinäjoen Joupiskan jalkapallopyhätössä iltavalojen loisteessa hämärän ja pimeän rajamailla. Kauden ollessa tässä vaiheessa voi vain todeta, että missään muualla ei ole tällaisia mahdollisuuksia tai puitteita kuin Seinäjoella nelosen ottelussa. Hyviä nurmikenttiä on toki, mutta se kokonaisuus…Fiilistely iltavaloissa on antanut parissa ottelussa myös vierasjoukkueille lisäpotkua, mutta eilen se ei riittänyt, vaan vierailijat jäivät kotijoukkueen jyrän alle 5-1 lukemin.

Kotijoukkue sai peliin loistavan alun, kun neljännellä minuutilla dzei dzei Jaakonaho ajeli oikelta laidalta keskittäen maalialueelle, jossa korkeimmalle nousi Joonas Kuivalainen, jonka punapaita aikakauden kultainen kosketus päällä oli tyrmäävä. Tilanne oli kuin salamaniskusta 1-0.Pari minuuttia edellisestä pääsi erinomaisen pelin pelannut Valtteri Heiniluoma tykittämään maanuoliaisen paristakympistä, mutta pallo ei löytänyt tietään läpi pelaajamuurin.
Sisu-Pallon kulmat olivat eilisessä pelissä hyviä. Vartti tunnin pelin jälkeen kulman jälkitilanteesta pallo pelattiin boxin takakulmaan, josta Joni Willgren tääkäisi pallon etukulmasta hivenen ohi. Puolen tunnin pelin jälkeen nähtiin yksi kauden kummallisimmista maaleista, sillä Petri perämäen puolestakentästä lähettämä vapaapotku löysi tiensä maaliin yhden pompon kautta. Pallo löysi välin riman ja maalivahdin sormien välistä, kun se pompahti maasta kierteisellä kimmokkeella. Näin hivenen onnekkaasti kotijoukkue siirtyi 2-0 johtoon. Yleensä tällaiset kummajaiset ovat löytyneet punapaitojen maalin edestä.
Tämän jälkeen kotijoukkueella oli peli hetkellisesti hakusassa ja vierailijat saivat pelistä otetta. Onneksi se ei tuottanut tulosta. Parhaat paikat tulivat 38 minuutilla kulman jälkitilanteista, mutta kotojoukkueen maalivahti Santeri Jalkasen onneksi laukaukset olivat huonosti sihdattuja. Tämän jälkeen nähtiin kentällä kaunista, kuopiolaista vastuunsiirtelyä, sillä niin monen pelaajan jalka oli palloon kosketuksen hakenut MIF:n kuudentoistaalueella. Tilanne päättyi Kuivalaisen löysään vetoon maalivahdin syliin.

Tauolle mentiin 2-0 lukemissa. Seuraava maali on tärkeä ja onneksi sen teki kotijoukkue. Ottelun 63. minuutilla Miika Willgren keskitti oikealta laidalta maalin takakulmalle, jossa Henri Latosaari käänsi pallon maalitolppaan. Kärkäs Joni Willgren viimeisteli tolpasta maaliviiva liukuneen pallon maallin. Ottelu ratkesi tähän, sillä ainoastaan kaksi minuuttia edellisestä Tuomas Kallionpää nousi vasemman pakin paikalta kuudentoista kulmalle siirtäen pallon oikealle jalalle ja awot, todella kaunis takakulmalaukaus yli hivenen vastassa olleen maalivahdin löysi pallon mentävän reijän. Tilanne olikin yhtäkkiä 4-0 65. peliminuutin kohdalla. Loppunumerot 5-0 syntyivät Vesa-Matti Tulisalon lapikkaasta tämän seuranneen hienosti Kallionpään laukauksen irtopalloa maalivahdin torjunnasta.
Vierailijoiden paras paikka oli 75. minuutilla, mutta Santtu Jalkanen nappasi voiton 1 vs 1 tilanteessa. Harmittavasti Jalkasen nollapeli mureni viisi minuuttia ennen loppua, kun vapaapotkusta ammuttu pallo löysi tiensä maaliverkon perukoille.

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu